eStudent Logo
Upoznajte unutarnje timove eSTUDENTa - Skupina IT i Skupina Financije

Upoznajte unutarnje timove eSTUDENTa - Skupina IT i Skupina Financije

Autor: Paula Anić, 01. 10. 2021.

Prijave za nove članove eSTUDENTa počele su prije više od tjedana dana. Imaš vremena do 7. listopada da posjetiš našu stranicu, ispuniš case i prijaviš se za jedan od 20 timova. U nastavku ovog članka možeš saznati sve o dvjema unutarnjim skupinama unutar Udruge - Skupini IT i Skupini Financije. 

Skupina IT sačinjena je od jednog tima istog naziva, IT (Informacijske tehnologije), dok Skupinu Financije čine dva tima - Legal Team i Računovodstvo i financije. 

IT (Informacijske tehnologije) 

Ovaj tim potporni je tim eSTUDENTa budući da su članovi i voditelji zaslužni za tehničku podršku na svim projektima koje Udruga organizira. Također, IT tim zaslužan je za izradu novih i unapređivanje i održavanje već postojećih aplikacija koje Udruga koristi. Samo jedna od zasluga ovoga tima upravo je i nova web stranica putem koje se ove godine odvija Pristupni proces. 

Osim rada na aplikacijama, članovi tima imat će prilike usavršiti svoje komunikacijske i organizacijske vještine sudjelovanjem na edukativnim radionicama te se zabaviti uz puno druženja i stvoriti nova prijateljstva.

Financial Week, 2019.

Legal Team

Studenti prava koji traže dobru praksu došli su na pravo mjesto! Svaka organizacija treba skupinu zaduženu samo za pravne odnose, a u eSTUDENTu je to upravo Legal Team. Članovi tima kroz sudjelovanje imaju priliku ostvariti suradnju s nekim od najpoznatijih odvjetničkih društava kao i steći veoma korisnu praksu. Tim je zadužen za transparentno pravno djelovanje Udruge kroz pisanje pravnih akata kao i organizaciju i sudjelovanje u projektu Legal Week

Legal Week projekt je namijenjen svim pravnicima, ali i studentima koje zanima pravna struka i žele steći znanja i vještine o aktualnim pravnim temama. Projekt traje pet dana u formatu predavanja i radionica na kojima studenti od priznatih pravnih stručnjaka mogu steći nova teorijska i praktična znanja. 

Sudionici mogu čuti kako izgleda rad u odvjetničkom uredu, pravnom odjelu korporacije ili međunarodnoj organizaciji, saznati više o utjecaju tehnologije na pravne odnose 21. stoljeća, ali i naučiti važnosti “mekih vještina” (soft skills). 

Accounting Battle, 2020.

Računovodstvo i financije

Isto kako niti jedna Udruga ne može bez pravnika, tako ne može ni bez ekonomista odnosno ljudi zaduženih za financijski aspekt. Upravo iz tog razloga, eSTUDENT ima tim pod nazivom Računovodstvo i financije. Kroz ovaj tim imat ćeš priliku naučiti knjižiti račune i voditi financije studentske udruge kao i sudjelovati u organizaciji dva projekta, Financial Week i Accounting Battle. 

Financial Week projekt je edukativnog karaktera otvoren studentima koje zanimaju najaktualnije teme iz svijeta financija. Kroz pet dana studenti mogu sudjelovati na 5 različitih predavanja te steći širu sliku i drugačije znanje od onog koje mogu dobiti na fakultetu u sklopu redovitih predavanja. Osim predavanja, studenti mogu sudjelovati i u radionicama koja od njih traže da primjene stečena teorijska znanja. 

Accounting Battle jedino je studentsko natjecanje iz računovodstva u Hrvatskoj koje organiziraju članovi tima Računovodstvo i financije studentske udruge eSTUDENT u suradnji s gospodarskom i akademskom zajednicom. Natjecanje se odvija u ožujku i sastoji se od tri kruga u kojima studenti imaju priliku pokazati svoje teorijsko i računsko znanje. Studenti se također, prilikom prijava, trebaju opredijeliti za jedno od tri područja računovodstva - porezno, financijsko ili upravljačko te onda ovisno o području rješavaju case. Najbolje iz svakog područja naposljetku očekuju novčane nagrade. 

Accounting Battle, 2020.

Prijavi se! Prijave za nove članove traju do 7. listopada. Sve o Udruzi možeš pročitati na webu, a nešto više o ostalim timovima saznaj ovdje. Zaprati eSTUDENT na Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a možeš se pretplatiti i na newsletter.

Ostale objave

09. 10. 2021.

Drago mi je eSTUDENT panel održan u sva tri grada

Varaždin, Rijeka i Zagreb u tri su dana ugostili eSTUDENTe koji su podijelili svoja iskustva Udruge sa zainteresiranim studentima...

07. 10. 2021.

Intro into STARTER - postani ekspert za životopise i proces zapošljavanja

Oduvijek te zanimalo kako najbolje sastavit životopis i napisati motivacijsko pismo? U STARTER timovima možeš naučiti to i još pun...

05. 10. 2021.

LUMENovci čekaju na tebe, pridruži se Project Management skupini

Oduvijek te zanimalo kako izgleda organizacija studentskog natjecanja od početka do kraja, pridruži se Project Management skupini ...

03. 10. 2021.

Upoznajte kreativce eSTUDENTa - Skupina Content Management

Kreativna si osoba koja voli društvene mreže, fotografiranje, izrađivanje vizuala ili pisanje, onda je ova skupina savršena za teb...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri