eStudent Logo
Upoznajte drugog partnera ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja – PBZ

Upoznajte drugog partnera ovogodišnjeg LUMEN Business natjecanja – PBZ

Autor: Paola Božiković, 17. 03. 2023.

Privredna banka Zagreb ili PBZ članica je Intesa Sanpaolo Grupe te druga najveća banka u Hrvatskoj. Sinonim je za gospodarsku vitalnost, kontinuitet i identitet Hrvatske, a svojom poslovnom strategijom usmjerena je na suvremene oblike bankarskog poslovanja i nove inovativne proizvode. 

Privredna Banka Zagreb i ove se godine našla među četiri partnerska poduzeća LUMEN Businessa, natjecanja kojem je cilj kroz rješavanje poslovnih slučajeva ostvariti suradnju između proaktivnih studenta/ica i poduzeća. 

Banka je osnovana 1966. godine na temeljima Prve hrvatske štedionice koju su osnovali članovi Poljoprivrednog saveza Hrvatske i Slavonije. Misija PBZ banke je trajno i učinkovito koristiti sve raspoložive izvore za kontinuirani napredak poslovanja, od ljudskog kapitala, tehnologije do poslovnih procesa. Time potvrđuje imidž dinamične i moderne europske banke kojoj je dobrobit klijenata, društvene zajednice, dioničara i djelatnika na prvom mjestu.

Integritet, transparentnost i jednakost samo su neke od korporativnih vrijednosti koje su omogućile PBZ banci brojne nagrade i priznanja od strane najuglednijih financijskih časopisa u svijetu poput Euromoneya, The Bankera, Global Financea itd., kao i institucija poput Hrvatske gospodarske komore.

PBZ case za LUMEN Business

Ovogodišnji natjecatelji/ice LUMEN Businessa svoje će znanje imati priliku pokazati u kategoriji financija, a naziv poslovnog slučaja kojeg je zadao PBZ je ESG proizvodi i inicijative za fizičke osobe.

Prijelaz na niskougljično gospodarstvo i održivi razvoj zahtijeva ozbiljnu transformaciju ponašanja u svim sektorima, pa je PBZ banka već započela s implementacijom ESG okvira u svakodnevno poslovanje.

Zadatak za natjecatelje je ponuditi cjelovito rješenje: Razvoj ESG proizvoda / usluge / inicijative. To uključuje definiranje proizvoda ili usluge, inicijative za klijente fizičke osobe (građane), izradu marketinškog plana, istraživanje tržišta, promociju proizvoda, usluge i inicijative, te prijedlog kreativnog rješenja komunikacije (vizual, poruka, slogan, headline, tone of voice komunikacije i sl.)

Proglašavanje pobjednika/ice održat će se na završnici LUMEN natjecanja 3. lipnja. Na tom događaju pobjednički tim svakog poduzeća prezentira pred svima svoje poslovno rješenje.

Saznaj više! 

Ako želiš biti u tijeku sa svim novim događajima koje organiziramo, zaprati nas na Instagramu, pretplati se na naš newsletter, i prati sve što objavljujemo na webuFacebooku i LinkedInu!

Ostale objave

21. 03. 2023.

Karijerni aerodrom je za ovu godinu zatvorio svoje piste!

U proteklom tjednu, od 13. do 17. ožujka, održala su se online predavanja i radionice u sklopu projekta Karijerni aerodrom.

20. 03. 2023.

Što su superfood namirnice?

Ponekad nam pravilna prehrana nije prioritet, no pomoću namirnica zvanim Superfood, bogatih mineralima i vitaminima možemo znatno ...

20. 03. 2023.

Proslavili smo rođendan s vama!

Rasprodali smo Ritam grada i proslavili 19. rođendan

19. 03. 2023.

Svoje komunikacijske vještine unaprijedi i ove godine u sklopu projekta Presentation skills

U sklopu projekta Presentation skills održati će se mnoga predavanja koja će predvoditi stručnjaci

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri