eStudent Logo
Uhvati zaposlenika dok možeš: počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating

Uhvati zaposlenika dok možeš: počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating

Autor: Marija Jurić, 02. 09. 2019.

Poznat datum održavanja četvrtog Career Speed Datinga 

Počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating, jedinstveni spoj poslodavca i studenata koji zajednički organiziraju Centar karijera FER i studentska udruga eSTUDENT. Zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti na službenoj stranici događaja od 2. do 20. rujna 2019. godine, a četvrti po redu Career Speed Dating održat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu u četvrtak, 12. prosinca 2019. godine
 

Brzopotezni intervju višestrukih prednosti

Career Speed Dating idealna je prilika za pronalazak pravog spoja između poduzeća, koja trebaju visokoobrazovane kadrove tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta i veleučilišta, i studenata kojima to predstavlja jedinstvenu priliku za prezentiranje potencijalnim poslodavcima. Kroz intervju se i studenti i poduzeća unutar osam minuta nastoje predstaviti u najboljem svjetlu, a nakon intervjua i jedna i druga strana ima priliku ocijeniti se međusobno, komentirati dojam koji su stekli i dati povratnu informaciju drugoj strani. Događaj ima mnoge prednosti; osim što poduzeća imaju pristup životopisima svih sudionika i povratnim informacijama s intervjua, promocijom se mogu približiti studentima, razviti prepoznatljivost svog poduzeća među studentima te predstaviti programe stručnih praksi i studentskih poslova. S druge strane, studentima se pruža prilika da upoznaju kolege iz industrije te dobiju informacije o mogućnostima zaposlenja i razvoju buduće karijere.
 

U jednom danu cijela lepeza studenata

Svoje dojmove s prošlogodišnjeg Career Speed Datinga podijelila je Teuta Tomac, HR&PR Manager u poduzeću CS Computer Systems: “Odaziv studenata je odličan, svake godine je sve bolji kao i studenti koji se prijavljuju. Imaju jasno izražen interes, znaju što žele, što ih zanima i lako se s njima dogovarati za neke buduće prakse i studentske poslove.”. 

Razmišljanja o trajanju intervjua iznio je Predrag Pejić, Head of Electrical Engineering u poduzeću Greyp Bikes: “Mislim da se u ovo kratko vrijeme razgovora sa studentima može prenijeti dosta informacija. Ovo je jako efektivan način da tijekom jednog dana intervjuiramo cijelu lepezu studenata, izmijenimo s njima kontakte i vidimo tko bi bio potencijalan zaposlenik.”.

Savršeni spoj mora imati iskusne organizatore, ugodnu lokaciju, idealno vrijeme i zainteresirane strane. Osigurana su prva tri sastojka, a preostali možete biti vi prijavom na web stranici Career Speed Datinga.

Za više informacija pratite i Facebook stranicu Career Speed Datinga.

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri