eStudent Logo
“Uči, investiraj, profitiraj” prijavom na ovogodišnji Financial Week!

“Uči, investiraj, profitiraj” prijavom na ovogodišnji Financial Week!

Autor: Nevena Bosanac, 04. 12. 2023.

Već dvanaest godina, eSTUDENTov tim Računovodstvo i financije uspješno organizira nezaobilaznu inicijativu u području financija - Financial Week. Projekt postavlja temelje za izvanrednu interakciju između studenata i vodećih stručnjaka ekonomske scene, pružajući jedinstvenu priliku za obrazovanjem izvan fakultetskog programa. 

Kroz niz predavanja i interaktivnih radionica koje traju od 11. do 15. prosinca, studentima se pruža mogućnost uvida u praktičnu stranu financijskog svijeta. Ispunjavanjem prijave na kraju članka, osiguraj svoje mjesto na nadolazećim predavanjima i stekni nova znanja i iskustvo!

Što te sve očekuje na Financial Weeku?

Ovogodišnji Financial Week otvaramo predavanjem “Prva godina s eurom: Yay or nay” vodećeg ekonomiste Hrvatske narodne banke Vedrana Šošića. Temeljni je cilj upoznati studente s ekonomskim promjenama koje su se dogodile od početka ove godine te predstaviti predviđanja za budućnost. Predavanje se odvija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u dvorani 37, 11. prosinca 2023., s početkom u 11 sati.

Istoga dana u terminu od 14 do 16 sati, na radnom mjestu PwC Hrvatska menadžerica za transformaciju financijskih funkcija, Renata Pentek približit će studentima važnost financijske pismenosti kroz predavanje i radionicu na temu “Razvoj financijske pismenosti u digitalnom društvu”

U utorak 12. prosinca porezni stručnjaci Mazarsa, Tin Martinčević i Marcela Stűrmer predavanjem “Porezna reforma stiže i novi izazovi sve su bliže” predstavit će izmjene poreznih propisa koje su već stupile na snagu i koje će stupiti u nadolazećoj 2024. godini u sklopu aktualnih poreznih promjena. Mjesto održavanja predavanja je EFZG, u dvorani 36, s planiranim početkom u 14 sati

Četvrtak, 14. prosinca, rezervirali smo za odlazak u poslovni prostor KPMG-a. Direktor u Odjelu za financijsko savjetovanje, Ognjen Milas približiti će studentima pojam “Zelene obveznice”, otkriti zašto su nam toliko bitne te objasniti kako se one razlikuju od “običnih” dionica. Zatim će biti radionica na temu “Builders & Architects” koja će na zabavan način potaknuti studente na timski rad i zajednički trud te ih vratiti u vrijeme kada su se bezbrižno igrali s Lego kockicama. 

Projektni tjedan završavamo u petak, 15. prosinca predavanjem stručnjaka tvrtke InterCapital na temu “Jesu li brokeri zaista potrebni?”. Na EFZG-u, u dvorani 32, brokerica Branka Jurišić reći će nešto više o ulozi brokera u današnjem svijetu. Njezin kolega Domagoj Grčević, analitičar u InterCapitalu, upoznat će nas s tržišnim trendovima u komunikaciji s klijentima te objasniti na koji način utječu na personalizirani pristup svakom klijentu ponaosob. Magdalena Stanić, iz sektora GENIUS, predstavit će studentima prvu hrvatsku aplikaciju za ulaganje u investicijske fondove.

Prijave za Financial Week otvorene su od 4. prosinca do 10. prosinca klikom na formu!

Saznaj više!

Ako želite saznati više o ovome i ostalim projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu, Linkedlnu, TikToku i YouTubeu. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.

Ostale objave

21. 02. 2024.

Nevjerojatna prilagodba jezika ljudima i ljudi jeziku

Saznaje kako jezik mijenja ljude i kako mi mijenjamo jezik

20. 02. 2024.

It Starts With You: otvorene su prijave za drugi krug radionica

Kako i priliči mjesecu ljubavi i nova It Starts With You radionica bit će u znaku ljubavi!

19. 02. 2024.

Započinje projekt Šapa humanitarnosti!

Veliki/a si ljubitelj/ica životinja? Zanima te kako od starog materijala izraditi nešto novo? Postani dijelom ŠAPInog projekta!

16. 02. 2024.

Teško pronalaziš motivaciju za druženje, fokus za učenje ili pak želiš upoznati nove ljude, ali nisi veliki ekstrovert? RJEŠENJE je, vjerovao/la ili ne, u društvenim igrama!

Igrati društvene igre u 20ima nije štreberski – znali smo (mi koji igramo društvene igre) to i prije, ali sada čak i znanost te ve...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri