eStudent Logo
STARTER - tvoja priprema za poslovni svijet

STARTER - tvoja priprema za poslovni svijet

Autor: Magdalena Guzić, 20. 06. 2022.

STARTER je tim čije ime simbolizira studentske poslovne početke i educiranje o poslovnom svijetu te olakšava dolazak na tržište rada. Svaki prvi susret s poslovima i razgovorima za posao zna biti iscrpljujuć, a zato je ovaj tim tu da ti put do pronalaska novog posla učini što bezbolnijim i pripremi te na najbolji mogući način. 

Njihove uloge tiču se svega što ima veze s pripremom za posao, ali najvažniji dio rada je STARTER sustav. Ako nisi siguran kako napisati dobar životopis, da je jednostavan, privlači pažnju i predstavlja te na najbolji mogući način, na pravom si mjestu. STARTER sustav služi upravo tome, osim što ispravljaju životopise, članovi ovog tima studentima šalju oglase za posao u skladu s njihovim preferencijama. Klikni na link i prijavi se ako želiš da se tvoj životopis istakne i predstavlja te na pravi način. Osim STARTER sustava, imaju i platformu STARTER web koja nudi brojne članke s poslovnim savjetima za studente.

Osim glavnih funkcija, važnost ovog tima u udruzi ogleda se u povezivanju studenata i poduzeća preko raznih projekata koji nude doživljaj poslovnog svijeta. Takav projekt je Career Speed Dating koji se odvija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u obliku kratkih razgovora za posao, a namijenjen je studentima STEM usmjerenja. Još jedan veliki projekt je Business Matchmaker - kombinacija selekcijskog intervjua i speed datinga namijenjen studentima ekonomije. Marljivost ovog tima ogleda se u činjenici da najveće projekte poput ovih pripremaju tri mjeseca prije, a osim što obavljaju komunikaciju s poduzećima, važno im je da zadovolje potrebe studenata i pozovu baš ona poduzeća koja nude dobre prilike. Ta dva projekta najveća su koja ovaj tim organizira i jedinstvena upravo jer studentima daju priliku da se istaknu i pronađu praksu ili posao i dožive iskustvo selekcijskog procesa.

Ako ne studiraš neko od ovih usmjerenja, onda je projekt Karijerni aerodrom za tebe. To je niz edukativnih radionica iz različitih područja koje će te pripremiti za poslovni svijet, a uz to ćeš moći dodati još jedno iskustvo u životopis. Tu je i projekt Izlet na buduće radno mjesto koji studentima daje priliku da nekoliko sati provedu u željenom poduzeću i razviju nove vještine. Tako su ove godine STARTERovci organizirali izlete u bonsai.tech, Greyp bikes, Ramiro i Mazars te brojna druga poduzeća. 

Iako organiziraju brojne projekte, vode se time da se uz dobru organizaciju sve može izvesti, a dvije najvažnije vještine koje su stekli kao članovi ovog tima su komunikacijske sposobnosti i vođenje poslovne komunikacije s poduzećima.

Postani član

Želiš postati član STARTER tima? Sve što trebaš su dobra volja, organizacijske i komunikacijske vještine i sposobnost timskog rada. Nije važno s kojeg si smjera na fakultetu jer su članovi raznolikih znanja i usmjerenja, a većina toga nauči se kroz rad na projektima i suradnju. Osim organiziranja projekata, naučit ćeš vještine koje su tražene u poslovnom svijetu i doživjeti veliki dio onoga što ćeš jednog dana iskusiti na poslu. 

Saznaj više!

Za više sličnih blogova i novosti o projektima eSTUDENTa posjeti našu web stranicu, zaprati nas na našem Facebook, Instagram i LinkedIn profilu, te se pretplati na newsletter.

Ostale objave

01. 03. 2024.

Ko da je rođendan – naša najveća proslava godine!

Pripremite se za nezaboravnu proslavu jer eSTUDENT slavi svoj 20. rođendan!

28. 02. 2024.

Kuda za vikend?!

Od jazza i soula, preko rocka i metala pa sve do techna i reggaetona… Gdje izaći ako ti je dosta „žaruljica“?

26. 02. 2024.

Studenti i studentice! Priprema, pozor jer prijave za Accounting Battle počinju - SAD!

Svi zainteresirani studenti i studentice mogu se prijaviti na šesto izdanje natjecanja Accounting Battle!

22. 02. 2024.

Na trećem Izletu upoznali smo PwC Hrvatska

Na trećem Izletu na buduće radno mjesto ugostio nas je PwC Hrvatska gdje su nam otkrili kako funkcioniraju

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri