eStudent Logo
Razmišljaš o tetoviranju - evo što sve trebaš znati

Razmišljaš o tetoviranju - evo što sve trebaš znati

Autor: Iva Vukošić, 26. 05. 2022.

Ljubavi nisu vječne, prijateljstva nisu vječna, poslovi nisu vječni… Ako malo bolje razmislimo, za malo stvari u našim životima možemo garantirati da su vječne, ali ipak postoji nešto za što sa sigurnošću možemo, a to su tetovaže.

Odlučiti se na tetoviranje velik je korak i ne treba se shvaćati olako poput farbanja kose ili bušenja ušiju. Osobno imam četiri tetovaže pa ću vam danas pokušati donijeti kratak priručnik ukoliko i sami razmišljate o tetoviranju.

Na što sve treba misliti…

Prva i najvažnija stvar je što zapravo želite tetovirati. Pratiti trendove u tetoviranju ne bih preporučila, jer su upravo to, trendovi. Oni dolaze i odlaze. Isto vrijedi i za pronalaženje ideja na internetu. Može vam poslužiti kao inspiracija, ali sigurna sam da ne želite identičnu tetovažu kao milijuni ljudi koji su ju isto vidjeli skrolajući

Najbolji savjet koji vam mogu dati jest da se tetovirate isključivo iz dva razloga. Prvi je ako tetovaža predstavlja nešto sentimentalno i vama osobno bitno. Ako iza vaše tetovaže stoji neka priča, malene su šanse da ćete jednom požaliti. 

Drugi savjet, ukoliko vam se nešto samo sviđa i nema neko dublje značenje, pobrinite se da jedan duži period razmislite o tom jer možda vam se ta ideja sviđa samo sada. Ukoliko vam kasnije ta tetovaža više ne bude lijepa, a iza nje ne bude nikakva priča, vjerojatno ćete se pitati „što mi je bilo u glavi?“.

Mjesto je važno…Ili nije?

Sljedeća stavka koja je vrlo važna jest na kojem se mjestu želite tetovirati. Iako su tetovaže nešto što se tiče isključivo vaših preferencija, preporuča se manje tetovaže stavljati na manje dijelove tijela, a veće naravno na mjesta poput leđa, gornjeg dijela noge, trupa i slično. 

Ovo se preporuča samo iz razloga ako u jednom trenutku budete htjeli neku veću tetovažu, sačuvate za nju mjesto, a ne da ga zauzima neka manja. Ukoliko ste sigurni u svoju odluku, onda vas ova stavka ne treba zamarati. 

Što se tiče boli, to je suviše individualna stvar. Svatko vam može reći kako će vas rebra boljeti više od ruke, ali to ne mora biti nužno istina. Svatko drugačije podnosi bol te vam osobno ne bih savjetovala da se vodite time „gdje manje boli“ već gdje stvarno želite staviti svoju tetovažu. 

Bitnija stvar je za promisliti prije tetoviranja je i to kojom se profesijom želite baviti. Iako se danas tetovaže većinom prihvaćaju čak i kad su na vidljivom mjestu, bilo bi dobro da to imate na umu. 

Također, veoma je bitno da pomno isplanirate kada se želite tetovirati te vam pritom preporučam jesen ili zimu. Ovako će vaša tetovaža imati dovoljno vremena da zacijeli i bude spremna na izlaganje suncu.

Gdje se tetovirati?

Za kraj se moram osvrnuti odabir na tattoo studija. Nemojte štedjeti na tetovaži ako želite da ona dobro izgleda. Zahvaljujući društvenim mrežama, možete dobro proučiti stilove i rad tattoo majstora, ali i iskustva njihovih klijenata. Također želim dodati kako je odlična stvar što većina tattoo majstora uistinu želi da vi budete zadovoljni pa su spremni i napraviti skice vaših ideja ili čak napraviti drugačiju verziju tetovaže koja vam se sviđa kako biste imali unikat. Nikako ne savjetujem impulzivno tetoviranje i odabir prvog studija na kojeg pronađete.

Za kraj bih vam željela reći da sam se osobno vodila prvim pravilom da moje tetovaže imaju značenje te kako nisam gledala jesu li premalene za neki dio tijela i hoću li zbog njih dobiti posao. Reći ću vam kako nisam zažalila niti jednu sekundu. Održavanje tetovaža je jako jednostavno i vrlo brzo zacijele. A sama pomisao na to da na sebi nosim uspomenu na nešto što mi je važno, svaki put me iznova razveseli.

Saznaj više!

Za još sličnih blogova, ali i informacija o Udruzi, posjetite našu web stranicu ili društvene mreže: Facebook, Instagram i LinkedIn. Ako želiš da te redovito obavještavamo možeš se pretplatiti na naš newsletter.

Ostale objave

25. 06. 2022.

POPZNAN na “Danu za znanost”: zašto plutamo na površini mora i što će mi kvasac u kuhinji?

Radionica o svojstvima vode, hidrološkom ciklusu i kvascima predstavljena je i u Koprivnici.

24. 06. 2022.

POPZNAN među osnovnoškolcima: kreativno i dinamično učenje o vodenom ekosustavu

Kroz interaktivnu radionicu učenici su saznali više o vodi u prirodi, mikroorganizmima te flori i fauni vodenog staništa.

20. 06. 2022.

STARTER - tvoja priprema za poslovni svijet

Upoznaj STARTER - tim koji donosi iskustva poslovnog svijeta u studentski život i ispravlja životopise. Saznaj što sve možeš nauči...

13. 06. 2022.

Upoznajmo eSTUDENT mrežu iz Varaždina, tim koji se ističe svojim humanitarnim projektima!

Saznaj nešto više o timu Varaždin, malom, ali predanom timu!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri