eStudent Logo
Posljednja radionica Moot Court Croatia je iza nas!

Posljednja radionica Moot Court Croatia je iza nas!

Autor: Marta Dujmović, 10. 04. 2021.

Posljednja od ukupno dvije radionice natjecanja Moot Court Croatia održala se 7. travnja u 18 sati na Zoom platformi. Tema radionice bila je ponašanje pred sudom i iznošenje argumenata.

Riječ je o natjecanju u simuliranom suđenju koje se odvija po hrvatsko pozitivnopravnim propisima, a natjecatelji moraju biti studenti treće ili više godine studija bilo kojeg pravnog fakulteta u Hrvatskoj. Ovime stječu vrijedno pravničko iskustvo rješavajući hipotetski slučaj kroz pisanje pravnog podneska i prolaženje usmenog ročišta.

Na radionici, natjecatelji su imali priliku saznati kako strukturirati govor pred sudom i dati kvalitetan argument. Također, naučili su i kako se najbolje postaviti tijekom izlaganja pred sudom. Radionicu je vodio odvjetnik Janko Duduković-Petyo koji radi u suradnji sa Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG-Podružnicom Zagreb. Sudionicima je sugerirao da svoje argumente dodatno osnaže i razluče utemeljene od neutemeljenih argumenata. Također, poručio im je da pokušaju predvidjeti koje će argumente protivna strana pobijati te da odmah pripreme obranu od istih. Osim dodatnih uputa vezanih uz proces samog natjecanja, Duduković-Petyo dao je i mnogo korisnih savjeta!

Najbitnije je ponovno proučiti predmet. Ponovite ga, ponovite opet i opet! Samo ćete tako biti sigurni u sebe i nećete zastajkivati. Ponovite činjenično stanje i iskoristite svaki detalj jer oni detalji koji ostali predvide vama daju prednost!

Više o natjecanju možeš saznati ovdje ili na Facebook stranici natjecanja, a sve detalje o udruzi eSTUDENT  i njenim eventima saznaj na Facebooku, Instagramu i LinkedInu ili se pretplati na naš newsletter.

Ostale objave

23. 09. 2021.

Proširi vidike i izaberi eSTUDENT - počinju prijave za novu akademsku godinu

Početak akademske godine opasno je pred vratima, a to znači samo jedna stvar. Od danas su otvoreno i prijave za novu eSTUDENT godi...

21. 09. 2021.

Dobrobit sudjelovanja u studentskim udrugama

Početak nove akademske godine sa sobom nosi i regrutacije za brojne studentske udruge. U nastavku slijede sve dobrobiti sudjelovan...

17. 09. 2021.

Motivacija za početak nove akademske godine

eSTUDENT je za tebe pripremio nekoliko savjeta za što uspješniju akademsku godinu pred nama

07. 09. 2021.

Otvorenje prijava poduzeća za Career Speed Dating 2021.

Od 6. do 24.9. poduzeća se mogu prijaviti za Career Speed Dating i među studentima pronaći potencijalne zaposlenike i praktikante ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri