eStudent Logo
˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Autor: Barbara Gašpar, 25. 05. 2020.

Unatoč pandemiji koronavirusa, eSTUDENT je odlučio ovogodišnji završetak projekta Mozak voli zdravo provesti u digitalnom obliku. MVZ week uspješno se proveo u razdoblju od 18. svibnja do 24. svibnja putem društvene mreže Facebook. Voditeljica tima popularizacije znanosti, Ana Lisac i njena suvoditeljica Mia Schwerer, u nastavku su podijelile svoje iskustvo pri organizaciji projekta.

Što Vas je potaknulo da se projekt Mozak voli zdravo ipak održi online?

“Prvenstveno nas je motiviralo to što je sve do najmanjeg detalja bilo spremno za održavanje završne konferencije od koje su nas dijelila samo 3 dana - istaknula je Mia. “Odlučili smo da ćemo bez obzira na situaciju, dati sve od sebe da se projekt provede do kraja, jer je bilo puno zainteresiranih studenata od samog početka. Kao što su se digitalizirali projekti ostatka Udruge, tako smo i mi uspjeli u nekoj mjeri digitalizirati svoj. Kao tim smo odlučili napraviti interaktivni sadržaj kao što su kvizovi i izazovi kako bi barem malo skrenuli pažnju studentima koji ovih dana  puno vremena provode za računalima i na online predavanjima svojih fakulteta.”

Kako  je protekla organizacija? 

Složile su se da organizacija MVZ weeka nije bila toliko stresna kao što je bila organizacija same konferencije. ”Možemo reći da je ovo bio dugotrajan proces s kojim smo započeli još početkom prosinca prošle godine. Bilo je puno mailova, ali već smo se do sada uhodali. Kao i u svemu u životu bilo je tu i uspona i padova i naravno da je bilo stresnih razdoblja i teških trenutaka. U ovom online izdanju iskoristili smo teme predavanja koja su se trebala održati na konferenciji. Uz pomoć drugih timova uspjeli smo sve organizirati i podigli smo MVZ na jednu novu, višu razinu. Sada kada je sve gotovo, gledajući unatrag, ipak će ostati samo one lijepe uspomene i timski rad koji nas je sve zbližio.” 

Jesu li studenti bili dovoljno motivirani? 

“Odaziv je bio prilično dobar. Nismo se nadali tolikom odazivu studenata koji su bili zainteresirani za rješavanje kvizova koji oduzimaju do 10 minuta vremena. Osim što su mogli testirati svoje znanje, mogli su naučiti nešto novo i osvojiti vrijedne nagrade naših prijatelja projekta”, naglasile su to kao dodatnu motiviraciju za sudjelovanje. “Jako je dobro prošao kviz o važnosti spavanja, koji je riješilo njih čak 65”, nadodala je Ana.

Komu bi organizatori posebno zahvalili na suradnji ili pomoći?

“Ovaj projekt zbližio nas je sve te smo kao tim funkcionirali odlično”, složno su izjavile. Zajedno smo puno napredovali, a ambicije, motivacije i ideja nije nedostajalo. Naši predavači su bez puno razmišljanja prihvatili  poziv na suradnju te osmislili na koji način će podijeliti svoje znanje. Imali smo i preko 30 prijatelja projekta koji su sudionicima omogućili brojne nagrade i promo proizvode.” Također, jako veliku zahvalu  uputile su i svim  unutarnjim timova bez kojih puno toga ne bi bilo moguće. “Oni su nam omogućili online promociju, odlične vizuale, brojne članke, promo video i uvijek su tu bili za nas kako bi nam pomogli da projekt ide u pravom smjeru.”

Je li ova godina bila dobar pokazatelj da se još nešto u budućnosti osim kulinarskog natjecanja Brocoola održi online?

“Postoji puno mjesta za online sadržaje, pogotovo one manje koji kroz godinu mogu kontinuirano upoznavati studente s važnostima pravilne prehrane, spavanja, tjelovježbe te mentalnog i fizičkog zdravlja općenito”, ističe Ana. “Pokazalo se da studenti više vole doći na predavanje ili konferenciju koja se održava u živo jer je odaziv za originalnu verziju konferencije bio još veći koja nažalost, nije mogla biti održana. No bez obzira na sve mi smo proveli svoj projekt do kraja i educirali brojne studente, što je bio naš glavni cilj. Za vrijeme karantene dobro smo naučili da online svijet ne može zamijeniti kontakt i interakciju,” zaključila je Mia.

Zanima vas kako je sve gore navedeno izgledalo? Posjetite naš Facebook i Instagram profil i provjerite jeste li propustili nešto vezano za ovogodišnji projekt Mozak voli zdravo. Budite u toku sa svim aktualnostima iz eSTUDENT svijeta - posjetite naš web ili se jednostavno pretplatite na newsletter.

Ostale objave

28. 05. 2022.

EVENT MANAGEMENT-Organizacija ti je jača strana, voliš party i plešeš bez mana?

Provjerite tko stoji iza organiziranja najboljih događaja u Udruzi, s kojim izazovima se tim susreće i saznaj jesi li upravo ti id...

26. 05. 2022.

Razmišljaš o tetoviranju - evo što sve trebaš znati

Za malo stvari u našim životima možemo garantirati da su vječne, ali ipak postoji nešto za što sa sigurnošću možemo, a to su tetov...

16. 05. 2022.

Ljekovitost samoniklog bilja

Radionica o samoniklom ljekovitom bilju održana je u Maksimiru u sklopu projekta Zeleni eMJESEC. Polaznici radionice naučili su mn...

16. 05. 2022.

Održali smo turnir Kopačka solidarnosti

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, rekli bi mnogi, a ono što je eSTUDENTov tim Društveno odgovorno poslovanje (DOP) ...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri