eStudent Logo
Medijacija u službi pravne profesije 21. stoljeća

Medijacija u službi pravne profesije 21. stoljeća

Autor: Paula Anić, 03. 05. 2020.

U utorak 28. travnja 2020. u 17h održan je webinar na temu „Medijacija u službi pravne profesije 21.st.“ preko platforme Zoom. Webinar je održan u tri bloka te mu je prisustvovalo četrdesetak studenata prava uz ostale zainteresirane sudionike.

Potpredsjednik udruge eSTUDENT, David Terlević, otvorio je predavanje, a zatim je članica organizacijskog tima za MCC, Matea Pentek, prisutnima objasnila pravila komunikacije. Glavni predavač bio je dr. sc. Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH, predsjednik Hrvatske udruge za mirenje, arbitrar, nacionalni i internacionalnog medijator i edukator.

Tijekom predavanja, dr. sc. Šimac rekao je okupljenima kakva znanja i vještine su nužne pravnicima u 21. stoljeću. Također ih je upoznao s osnovnim pojmovima o medijaciji i objasnio koliku ulogu to igra u poslu jednog pravnika.

Zaključak predavanja može se sažeti u rečenicu „prestanite napadati jedni druge i umjesto toga napadnite problem“. Odnosi se na to kako bi se pravnici trebali truditi uvesti ljudskosti i emocija u proces suđenja. Prednost bi se trebala davati strankama to jest ishodu koji je najbolji za njihovu situaciju.

 

Ostale objave

18. 01. 2021.

Prijave poduzeća za Business Matchmaker su otvorene!

Prijavite se za sudjelovanje na ovogodišnjem Business Matchmakeru koji će, s pomakom u budućnost, osvanuti u online obliku!

16. 01. 2021.

LUMEN Week završavamo područjem Data science: prijave u ožujku!

LUMEN Week završili smo panelom na području Data sciencea na kojem smo razgovarali s predstavnicima partnerskih poduzeća.

15. 01. 2021.

Treći dan LUMEN Weeka posvećen području BUSINESS: Prijave u ožujku!

Treći dan LUMEN Weeka posvećen LUMEN Businessu predstavio je partnerska poduzeća te najavio datume prijava i predstavljanja poslov...

14. 01. 2021.

Prijave za LUMEN Engineering su počele!

Odvaži se na inovacije i postani dio LUMEN Engineeringa!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri