eStudent Logo
LUMEN Data science - tvoja ulaznica u svijet data sciencea

LUMEN Data science - tvoja ulaznica u svijet data sciencea

Autor: Ivona Kelava, 04. 05. 2020.

 

Koronavirus unio je mnoge promjene u naše svakodnevne aktivnosti pa tako i u natjecanje LUMEN. Ipak, možemo se pohvaliti da smo jako dobro odgovorili na novonastalu situaciju. LUMEN Data science do sada je organizirao četiri online radionice u sklopu natjecanja, a u pripremi je još jedna. Od 8. svibnja na našem će YouTube kanalu biti dostupna posljednja radionica, a održat će je Nino Požar na temu Case solution documentation.

Radionice iz udobnosti vlastitog doma

LUMEN Data science je do sada imao 4 radionice. 17. ožujka održali smo radionicu na temu Predictive Maintenance koju je vodio Tomislav Križan. 3. travnja održana je radionica na temu Data preparation & feature engineering, a održali su je Marko Dobrinić i Lovre Pešut. U radionici su nas Marko i Lovre proveli kroz NASA-ine podatke o kvarovima na avionskim motorima. 8. travnja Niko Draganić iz poduzeća Koios održao je online radionicu Data visualization u kojoj je opisao alate i mogućnosti za grafički prikaz podataka te sve prednosti i mane istog. Posljednja dosad održana radionica bila je na temu Analize vremenskih serija. Održali su je Božidara Cvetković i Nac Stoklas iz Adactinog data science tima u Ljubljani. 

Ostalo je još malo do predaje rješenja

“Natjecanje je pri kraju, ostalo je još nekoliko dana do predaje rješenja, a odaziv je jako dobar,” kaže Sašo Petrovčić, voditelj LUMEN Data science natjecanja, te nadodaje “imamo zaista jako puno upita od natjecatelja i ne sumnjam da ćemo dobiti jako kvalitetna rješenja.” Natjecatelji svoja rješenja mogu poslati do 17. svibnja.

Ako želiš biti u toku s našim natjecanjima i aktivnostima posjeti našu web stranicu te Facebook i Instagram, a propuštene radionice možeš pogledati i na našem YouTube kanalu.

Ostale objave

29. 05. 2020.

Završilo prvo Presentation skills natjecanje

Pogledajmo kako je prošlo prvo natjecanje, tko je sudjelovao i tko je pobijedio te što nas očekuje dalje.

27. 05. 2020.

Zasvijetli za sebe: Priprema za povratak u normalan život

Održana je online vježbaonica Zasvijetli za druge

25. 05. 2020.

˝Ovogodišnji Mozak voli zdravo pamtimo po inovacijama i timskom radu˝

Iskustva pri organizaciji projekta s nama su podijelile voditeljice tima popularizacije znanosti!

25. 05. 2020.

Završio 2. Accounting Battle: Tko je najveća riba?

eSTUDENTov RiF s partnerskim poduzećem Mazars Cinotti proglasio pobjednike ovogodišnjeg natjecanja u malo drugačijem obliku.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri