eStudent Logo
LUMEN Data science - tvoja ulaznica u svijet data sciencea

LUMEN Data science - tvoja ulaznica u svijet data sciencea

Autor: Ivona Kelava, 04. 05. 2020.

 

Koronavirus unio je mnoge promjene u naše svakodnevne aktivnosti pa tako i u natjecanje LUMEN. Ipak, možemo se pohvaliti da smo jako dobro odgovorili na novonastalu situaciju. LUMEN Data science do sada je organizirao četiri online radionice u sklopu natjecanja, a u pripremi je još jedna. Od 8. svibnja na našem će YouTube kanalu biti dostupna posljednja radionica, a održat će je Nino Požar na temu Case solution documentation.

Radionice iz udobnosti vlastitog doma

LUMEN Data science je do sada imao 4 radionice. 17. ožujka održali smo radionicu na temu Predictive Maintenance koju je vodio Tomislav Križan. 3. travnja održana je radionica na temu Data preparation & feature engineering, a održali su je Marko Dobrinić i Lovre Pešut. U radionici su nas Marko i Lovre proveli kroz NASA-ine podatke o kvarovima na avionskim motorima. 8. travnja Niko Draganić iz poduzeća Koios održao je online radionicu Data visualization u kojoj je opisao alate i mogućnosti za grafički prikaz podataka te sve prednosti i mane istog. Posljednja dosad održana radionica bila je na temu Analize vremenskih serija. Održali su je Božidara Cvetković i Nac Stoklas iz Adactinog data science tima u Ljubljani. 

Ostalo je još malo do predaje rješenja

“Natjecanje je pri kraju, ostalo je još nekoliko dana do predaje rješenja, a odaziv je jako dobar,” kaže Sašo Petrovčić, voditelj LUMEN Data science natjecanja, te nadodaje “imamo zaista jako puno upita od natjecatelja i ne sumnjam da ćemo dobiti jako kvalitetna rješenja.” Natjecatelji svoja rješenja mogu poslati do 17. svibnja.

Ako želiš biti u toku s našim natjecanjima i aktivnostima posjeti našu web stranicu te Facebook i Instagram, a propuštene radionice možeš pogledati i na našem YouTube kanalu.

Ostale objave

15. 09. 2020.

Povratak studentskoj rutini - tips and tricks

Ljeto je skoro gotovo, a studentske obveze zovu. eSTUDENT ti donosi savjete kako se što bezbolnije vratiti studentskoj rutini.

07. 09. 2020.

Počinju prijave poduzeća za Career Speed Dating 2020.

Prijave poduzeća za ovogodišnju 5.0 verziju traju do 25. rujna.

21. 07. 2020.

Još jedna uzbudljiva eSTUDENT godina privedena kraju

Sum Up kao šećer na kraju ove nepredvidljive godine.

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri