eStudent Logo
Karijerni aerodrom: Prvi korak u pronalasku budućeg posla

Karijerni aerodrom: Prvi korak u pronalasku budućeg posla

Autor: Paola Božiković, 03. 03. 2023.

Najteži korak u svemu u životu, a pogotovo u pronalasku budućeg posla je onaj prvi. Većina studenata i studentica zbog nedostatka informacija i znanja ima strah od izlaska na tržište rada. U prilog im ne idu ni činjenice da se u Hrvatskoj iz godine u godinu povećava broj nezaposlenih i da sve više studenata i studentica ne uspijeva pronaći posao u struci ni godinama nakon završetka studija. 

Sigurno ste već nekoliko puta čuli kako je za pronalazak posla najbitnije da imate dobar CV, motivacijsko pismo, da napravite dobru pripremu za intervju, otvorite i uredite svoj LinkedIn profil i slično. Sve to zvuči lagano, ali kada stvarno dođe trenutak da to i napravite, u glavi se pojavi ono svima dobro poznato pitanje: „Odakle krenuti?“

Najbitnije se dobro informirati 

Kada nemamo dovoljno informacija o nečemu onda nad tim nemamo ni kontrolu i uvijek nam se čini da je to nešto puno strašnije nego što ustvari jest. Upravo zato, kako biste pobijedili strah od izlaska na tržište rada trebate se prije svega dobro informirati. 

U današnje vrijeme sudjelovanjem na raznim radionicama i predavanjima možete lako i besplatno doći do potrebnih informacija. Jedna takva mogućnost je i projekt Karijerni aerodrom kojeg organizira eSTUDENTov tim STARTER s ciljem da se studentima i studenticama približi i olakša proces zapošljavanja. Projekt je osmišljen kao niz radionica i predavanja koje će se održati online od 13. do 17. ožujka i na kojima će stručnjaci iz različitih područja studentima i studenticama približiti proces zapošljavanja. 

Teme radionica i predavanja

Prvo predavanje na temu najčešćih grešaka prilikom selekcijskog postupka održat će Mateja Terek, People & Communications Manager u poduzeću Netgen. Netgen je IT kompanija kojoj je web dizajn i razvoj inovativnih web rješenja i alata u fokusu poslovanja, za što su i dobili titulu vodećeg hrvatskog ECommerce developera. Predavanje će se održati 13. ožujka u 15:00 sati, a broj prijava na predavanje je neograničen. 

“Iz prve ruke i bez cenzure o korporacijama, privatnim tvrtkama srednje veličine i startupovima”, naziv je drugog predavanja koje će se održati 14. ožujka u 16:00 sati. Predavanje će održati Renata Preglej Garić, savjetnica za organizacijski razvoj i angažiranost zaposlenika poduzeća Solve Studio.

Monika Ester (Talent Acquisition Executive) kompanije Philip Morris, reći će nešto više o životopisu i motivacijskom pismu, te objasniti kako su te stavke ključan korak u otvaranju vrata karijere. Predavanje će se održati 15. ožujka u 16:00 sati. 

LinkedIn je trenutno jedna od najpopularnijih poslovnih aplikacija koja mnogim studentima još uvijek nije u potpunosti jasna. Kako se brendirati, monetizirati i rasti na LinkedInu objasnit će Dino Kečević, devetnaestogodišnjak zainteresiran za poduzetništvo, biznis, uspjeh, kriptovalute i marketing u svom predavanju koje će se održati 16. ožujka u 18:00 sati

Sve informacije o pokretanju Startup-a iz prve ruke imat ćeš priliku dobiti od Tomislava Kozačinskog, Lee Kosović Stanić i Marina Beka na panel raspravi koja će se održati 17. ožujka u 16:00 sati. 

Radionice i predavanja odlična su prilika za sve studente/ice koji se bliže kraju svojih studentskih dana,  kao i za one koji žele naučiti nešto više o samom procesu zapošljavanja, a ne znaju odakle početi. 

Check-in na Karijerni aerodrom

Prijave za Karijerni aerodrom otvorene su do 09. ožujka, a prijaviti se možeš putem linka. Osiguraj svoju kartu za posao iz snova i prijavi se na vrijeme! 

Saznaj više!

Za više informacija o projektu prati našu web stranicuSTARTER web stranicu, društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn.

Saznaj na vrijeme sve novosti koje donosi eSTUDENT u novoj akademskoj godini i pretplati se na naš newsletter.  Također, možeš se prijaviti i u STARTER sustav te na vrijeme dobiti informacije o studentskim praksama, poslovima i pripravništvima.

Ostale objave

07. 02. 2024.

Kako dekorirati svoj životni prostor na studentskom budžetu

Donosimo nekoliko savjeta kako poboljšati svoje okruženje

06. 02. 2024.

PwC je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto!

Pwc je iduće odredište STARTERovog projekta Izlet na buduće radno mjesto, broj mjesta je ograničen!

31. 01. 2024.

Budi što želiš, dođi i TI na karneval!

Saznajte koji hrvatski gradovi organiziraju karnevalske povorke i osigurajte si dobar provod u veljači.

31. 01. 2024.

It Starts With You: zašto uvijek zadatak kojem je rok u ponoć predam u 23:59?

Često odgađamo izvršavanje zadataka do zadnje minute. Je li uzrok tome lijenost, nedostatak samodiscipline ili je možda nešto potp...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri