eStudent Logo
Kako je nesebičnost istaknula naša poduzeća

Kako je nesebičnost istaknula naša poduzeća

Autor: Ivana Antunović, 06. 05. 2020.

Iako se pandemiji koja je zahvatila cijeli svijet ne vidi kraj, LUMEN natjecanje je u punom jeku. Rješenja su poslana poduzećima na ocjenjivanje, a studenti nestrpljivo čekaju konačne odluke. Za to vrijeme, eSTUDENT odlučio je istražiti kako se  poduzeća iz područja LUMEN Businessa nose s COVIDOM-19 te koje su to aktivnosti pokrenuli kako bi pomogli svim građanima.

 

''Činimo dobro svaki dan''

PBZ Grupa se tijekom ove pandemije pokazala kao pravo društveno odgovorno poduzeće. Čine sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli svojim sugrađanima, ali i bolnicama u Hrvatskoj. Tako su Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" odlučili donirati milijun kuna, a nakon toga donirali su dodatni 3,5 milijuna kuna bolnicama u Zagrebu. U travnju su donirali i 400.000 kuna Općoj bolnici u Puli. Sve ove donacije provedene su u sklopu projekta “Činimo dobro svaki dan“. Osim donacija, PBZ Grupa provodi nekoliko mjera kako bi pomogli građanima i poslovnim subjektima. Tako je za građane, u svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID-19 virusom, odgodila otplatu kredita svim korisnicima kod kojih je došlo do pogoršanja financijske situacije smanjenjem ili potpunim gubitkom prihoda. Osim toga, omogućila je korisnicima prekoračenja po tekućem računu zadržavanje postojeće visine prekoračenja neovisno o promjeni u primanjima. Što se tiče poslovnih subjekata, pripremila je 3 paketa za pomoć tijekom COVID-19 pandemija. Prva mjera je mogućnost odgode plaćanja kreditnih obveza do 6 mjeseci, druga mjera u ponudi ima krediti za očuvanje financijske likvidnosti, a treća omogućava reprogram kredita, odnosno olakšanje plaćanja kredita.

 

''Briga o vama nas pokreće!''

INA je također donirala sredstva u iznosu  1,5 milijuna kuna za pomoć u suzbijanju COVID-19 virusa, za nabavu materijala i opreme, ali i za pomoć u sanaciji štete nastale snažnim potresom u Zagrebu. Donacijama su obuhvaćene zdravstvene ustanove u Zagrebu, Sisku, Rijeci i Puli, a financijska sredstva dobili su i Crveni križ, udruga Kamensko i Tehnička škola R. Boškovića koji su se istaknuli nesebičnim pomaganjem potrebitima. Također, INA  je pokrenula akciju  „Kava za heroje“ kojom u znak zahvalnosti zdravstvenim djelatnicima nudi besplatnu kavu na odabranim maloprodajnim mjestima. Osim donacija, INA je odlučila pomoći građanima i svojim proizvodima. Tako se na Ininim maloprodajnim mjestima može kupiti dezinficijens INA Dezinol koji je u potpunosti razvijen od strane stručnjaka iz INA MAZIVA, a proizvod je odobren i od strane Ministarstva zdravstva. Također, objavili su i informacije kako bi se trebalo brinuti o vozilima s obzirom na to da ih neki trenutno rjeđe voze te kako se treba ponašati na maloprodajnim mjestima. Osim svega navedenog, brinu se da proizvodnja nafte i plina tijekom ove situacije ne stane.

“Ljepota za sve”

Globalni predvodnik industrije ljepote, L'Oréal, pružanjem sigurnosti svojim zaposlenicima i podrškom zajednici, omogućuje kompaniji  da i u ovim turbulentnim i izazovnim vremenima djeluje u skladu sa svojom vizijom „ljepota za sve“. L’Oréalovi zaposlenici su bezbolno prošli kroz prilagodbu rada i procesa iz sigurnosti svog doma zahvaljujući sveobuhvatnoj digitalizaciji kompanije pokrenutoj prije nekoliko godina. Već odavno uvedena praksa rada od kuće nekoliko puta mjesečno, omogućila je timovima brzu prilagodbu na ovakav novi dnevni način rada. Iako im komunikacija u uredu nedostaje iz socijalno-društvenih razloga, mnogi zaposlenici priznaju da im je kućni način rada omogućio češću i prisniju komunikaciju jer su postali dio jedne velike obitelji koja vodi brigu o ljudima i njihovim privatnim obvezama. U krizi, kao i u normalnim uvjetima, žele na svaki mogući način doprinijeti kolektivnom naporu i izraziti svoje priznanje, podršku i solidarnost svima onima koji pokazuju izuzetnu hrabrost i nesebičnost u borbi protiv ove pandemije. L’Oréal je vrlo brzo prilagodio procese i omogućio prenamjenu tvornica potrebama zajednice i pokrenuo program solidarnosti u borbi protiv koronavirusa. Kroz solidarnost prema zdravstvenim djelatnicima, tvornice Grupe L’Oréalsu proizvele La Roche-Posay, Garnier i L’Oréal Paris sredstva za čišćenje i dezinfekciju ruku koja će donirati bolnicama i domovima umirovljenika, ljekarnama i zdravstvenom osoblju te svojim partnerima i distributerima za njihove zaposlenike koji kroz svoj rad omogućuju svim potrošačima ispunjavanje osnovnih životnih potreba.

“Zajedno protiv korone”

Tvornica duhana Rovinj (TDR), kao član British American Tobacco Grupe (BAT), donirao je 300 tisuća kuna Crvenom križu Istarske županije."Kao društveno odgovorna kompanija odlučili smo podržati ovu akciju. U ovom trenutku kada se svi borimo s posljedicama pandemije, ovom donacijom podržali smo aktivnosti Istarske županije u borbi protiv koronavirusa", naveo je direktor BAT-ove tvornice u Kanfanaru Gary Noble u priopćenju za javnost. Sredstva su donirali kako bi pomogli u nabavi medicinskih i zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage Istarske županije, ali i za pakete u kojima se nalaze higijenske potrepštine i hrana namijenjena onim najpotrebitijim građanima. Dio sredstava je već iskorišten za nabavku potrošnog materijala za opremanje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se omogućilo građanima Istre testiranje na koronavirus.

Kako se poduzeća trude održati kontinuitet u svome radu tijekom ove pandemije, tako i eSTUDENT čini sve kako bi održali evente koji su se trebali održati u narednom periodu. Neki događaji su se prebacili online, neki su nažalost odgođeni, ali se i dalje nadamo da se ćemo se nastaviti družiti kao i do sada. Naravno, tu su i naši članci koje redovito pišemo kako bi vas zabavili i ponudili razne ideje za preživljavanje ove situacije. Sve informacije o narednim događajima, natjecanjima, kao i nove članke možete pronaći na našoj web stranici, Instagramu, Facebooku i LinkedIn-u ili se pretplatite na naš newsletter.

Ostale objave

21. 07. 2020.

Još jedna uzbudljiva eSTUDENT godina privedena kraju

Sum Up kao šećer na kraju ove nepredvidljive godine.

30. 06. 2020.

eSTUDENT opremio potrebite školarce!

Prikupljeno 2600 komada školskog pribora!

10. 06. 2020.

Kipići Zlatnog indeksa su dodijeljeni!

eSTUDENT već desetu godinu zaredom nagrađuje najbolja društveno odgovorna poduzeća.

08. 06. 2020.

LUMENi su pronađeni!

Ovogodišnja velika završnica LUMEN natjecana je održana, a sve o finalistima i pobjednicima možete pronaći ovdje!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri