eStudent Logo
Kako je bilo na jubilarnom Financial Week-u?

Kako je bilo na jubilarnom Financial Week-u?

Autor: Ana Ljubičić, 23. 12. 2021.

Financijski razgovori bili su glavna tema tjedna od 13. do 17. prosinca 2021., kada se održao Financial Week u organizaciji studentske organzacije eSTUDENT. Jubilarna godina Financial Weeka pružila je studentima priliku sudjelovati na tri online predavanja i dvije radionice na radnim mjestima predavača. Činjenicu da se i ove godine pothvat eSTUDENTovog tima Računovodstvo i financije isplatio, dokazuju brojke – svako predavanje poslušalo je više od stotinu studenata.

„Žao mi je što tek ove godine prvi puta sudjelujem s obzirom na to da su teme jako suvremene i zanimljive. Zbilja ono što danas trebaš znati, a na fakultetu o tome nećeš dovoljno saznati“, podijelio je s nama i jedan od studenata EFZG-a koji je sudjelovao na predavanjima, Borna Jelenić.

Kako je bilo na predavanjima?

Financial Week započeo je 13. prosinca predavanjem Brune Škvorca „Puno ne mozgaj, kripto upoznaj“. Škvorc je inače blockchain developer i konzultant, vlasnik popularnog kriptoportala Bitfalls i trenutno technical educator u Web3 Foundationu. Interes za predavanje, na kojemu je objašnjen način na koji funkcioniraju kriptovalute te dan pokoji savjet kako ulagati, bio je ogroman. Studenti, kojih je bilo više od 250, brojnim su pitanjima za predavača pokazali da je prva tema bila pun pogodak.

Na sljedećem predavanju „Kako je Aircash postao #1“, u četvrtak 16. prosinca, od Hrvoja Ćosića, osnovača Aircash aplikacije, naučili smo nešto o tome kako spojiti tehnologiju i financije na primjeru prvog vlastitog mobilnog novčanika na hrvatskog tržištu. Studenti su saznali koja je funkcija Aircasha i ostalih digitalnih novčanika, koje sve opcije imamo kao budućnost plaćanja kao i koje su njihove prednosti, nedostaci i rizici. 

S obzirom na sve veću značajnost i osviještenost ljudi o problemima klimatskih promjena javlja se sve veća važnost ulaganja u društveno odgovorne projekte. Na predavanju u petak 17. prosinca, Luka Draženović iz Zagrebačke banke objasnio nam je što su zelene obveznice te za što je važno društveno odgovorno ulagati i analizirati budućnost održivih financija. Studenti ponovo nisu razočarali, kaže nam Luka Draženović: „Nadam se da je sudionicima tema bila zanimljiva, što se moglo vidjeti iz mnoštva postavljenih pitanja.“

Što su studenti mogli naučiti na radionicama?

U utorak, 14. prosinca, studenti su imali priliku uživo saznati „Što poduzetnik početnik treba znati“ od predavača Gordana Hrobeca, glavnog urednika portala “Imam novac” i osnivača Opulento računovodstvenog servisa koji pomaže poduzetnicima. Također, voditelj je seminara za poduzetnike pod nazivom “21 sitnica koju bih volio da mi je netko objasnio kada sam krenuo u biznis”. 

Radionica "Što poduzetnik početnik treba znati?"

Cilj radionice bio je objasniti korake u pokretanju vlastitog posla i ohrabriti studente na isto. Čini se da je predavač u tome i uspio s obzirom da su studenti bili jako zadovoljni. A i predavač je bio zadovoljan studentima: „Publika je bila odlična, zaista super odabrana. Žao mi je što nisam imao veću dvoranu da vam ustupim da može doći više studenata.“

Radionica "Jedan dan na poslu - Porezni savjetnik"

Naposljetku u srijedu, 15. prosinca, sudionici su mogli sudjelovati u radionici „Jedan dan na poslu-Porezni savjetnik” u revizorskoj, poreznoj i savjetodavnoj tvrtki Mazars. Nakon ture ureda, studenti su se okušali u rješavanju zadataka s kojima se često susreću i zaposlenici Mazarsa. U zadacima su se pronašla pitanja teorijskog karaktera, poput poreznih stopa i pitanja računovodstvene prirode te praktični zadaci s kojima se savjetnici susreću u svom poslovanju. 

 

Ako želiš znati više informacija o samoj udruzi ili panelima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

17. 01. 2022.

Otvorena je LUMEN platforma najvećih studentskih natjecanja u RH i regiji!

Pročitajte što su nam sve prošlogodišnji pobjednici i poduzeća rekli o ovogodišnjim LUMEN natjecanjima.

16. 01. 2022.

Prijave za LUMEN Engineering su otvorene!

Pronađi svoju frekvenciju: do 31. siječnja prijavi se na LUMEN Engineering natjecanje s područja elektrotehnike

14. 01. 2022.

Prijave za LUMEN Development su otvorene!

Otvorene su prijave za LUMEN Development. Prijavi se, pokaži svoje sposobnosti i osvoji nagrade!

13. 01. 2022.

Počinju prijave poduzeća za sudjelovanje u Zlatnom indeksu

Zlatni indeks već dvanaestu godinu zaredom omogućuje studentima da nagrade poduzeća za kontinuirani doprinos razvoju akademske zaj...

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri