eStudent Logo
Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Hrvatskoj

Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Hrvatskoj

Autor: Katarina Antolković, 10. 06. 2021.

Održan je još jedan izlet na buduće radno mjesto, ovog puta ugostili su nas zaposlenici digitalne agencije Agency04. Kao jedna od najbrže rastućih tvrtki u Srednjoj Europi, njihov rad obuhvaća mnoge industrije. Agencija je osnovana 2014. godine. Skupina Java inženjera potom se razvila u tvrtku s punim uslugama koja izrađuje složene web i mobilne aplikacije. Agencija se bavi vođenjem digitalnih transformacija i pruža usluge savjetovanja. Kada je agencija započela sa svojim radom, bilo je svega pet zaposlenih, a trenutno imaju više od sto zadovoljnih zaposlenika.

 Zaposlenici su nam otkrili kako početi s projektom i razvijati ga step by step koristeći agile metodu – četiri metode: Waterfall Model, V-Shaped Model, Big Bang Model te Agile Model.  Agile Model je učinkovit zbog brzih rezultata jer proizvod razvija u malim cjelinama, naglašava veliku interakciju između klijenata, developera i testera. Detaljan opis testiranja navode kao važni dio development procesa.

Vještine koje Project Management treba imati su prije svega komunikacija i organiziranost, zatim tehničke vještine, leadership, interpersonalne vještine, problem solving te poslovna ekspertiza. Bez inicijative nema planiranja, bez planiranja nema provedbe, a bez provedbe nema ni završnog produkta.

PM daje podršku zaposlenicima na način da im je uvijek poznato što se očekuje od njih te posreduju u izgradnji međuljudskih odnosa i organizacijske kulture. Jedna od najvažnijih značajki agilnog razvoja je da uvijek može bolje te da se sve može izmijeniti i popraviti.

Izlet smo završili HR radionicom gdje smo prošli kroz glavne sadržaje CV-a; rješavanje kratkog upitnika o pravilima pisanja CV-a. Smjernice za neverbalnu komunikaciju i predstavljanje na razgovoru za posao kroz rad u grupama te simulacija intervjua također kroz grupni rad.

Zahvaljujemo svim sudionicima i gostima koji su nam vrijednim savjetima dali bolji uvid u poslovanje svog poduzeća i dali nam nove alate koje ćemo zasigurno koristiti na svom karijernom putu. Za više informacija o budućim izletima možete posjetiti našu službenu web stranicu, Facebook, Instagram i LinkedIn ili se prijaviti na naš newsletter.

Ostale objave

10. 06. 2021.

Kako je raditi u softverskoj kompaniji koja uspjeh ne mjeri brojem proizvoda već godinama uspješnih partnerstava, otkrili su nam z...

09. 06. 2021.

Njega tijela – tebi na dlanu

Upoznaj tri domaća proizvođača prirodne kozmetike koji će promijeniti tvoju beauty rutinu.

07. 06. 2021.

Drugi razgovor Network of STEM: “Faks je temelj i osnova za ovaj posao, ali odlične pojedince izdvaja rad na sebi i vanjskim projektima vezanim za struku”

Prvo izdanje Network of STEM projekta iza nas je. Saznajte više o tome kako se izdvojiti u masi koja se trenutno želi baviti poslo...

07. 06. 2021.

Održiva moda – novi trend ili budućnost tekstilne industrije?

Ivana Biočina, osnivačica i voditeljica IOM-a održala je 28. svibnja online predavanje na temu „Održiva moda“.

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri