eStudent Logo
Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Europi

Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Europi

Autor: Katarina Antolković, 19. 04. 2021.

Mjesec ne bi bio zaokružen, da ga nismo upotpunili još jednom Izletom na buduće radno mjesto. Ovoga puta svoju priču ispričali su nam zaposlenici Q Agency koja se bavi dizajnom i razvijanjem softvera.  Hrvatska softverska tvrtka širi poslovanje unatoč krizi te su jedna od najbrže rastućih IT firmi u Europi. Agencija zapošljava više od 200 stručnjaka u svojim uredima u Zagrebu, Belfastu, Zürichu i New Yorku. U stalnoj su potrazi za novim, mladim stručnjacima u ovom području te se konstantno šire i razvijaju.

Tri zlatna pravila Q Agency

Martina Križan, Talent Acquisition specialist, ispričala nam je sve o temeljnim vrijednostima agencije. Prva od njih je move fast koja podrazumijeva brz rast i brzo kretanje poslovanja. Drže se toga da ponekad komplicirana pitanja ne zahtjevaju komplicirani odgovor, već su odgovori ponekad vrlo jednostavni kao i rješenje problema. Osim toga bitno je da su svi zaposlenici dragi i dobronamjerni. Navodi kako oni koji nisu bili dobrih namjera, nisu dugo opstali na radnom mjestu. Završna, ali ne i manje bitna vrijednost je da se radi što više i da se uvijek potiče da svi zaposlenici daju sve od sebe u izvršavanju poslovnih obaveza. Ako te kolege primjerice traže za pomoć, da se uistinu potrebno potruditi i napraviti sve što je moguće – suradnja je ključ. To nije nešto što je moguće definirati u opisu posla, ali je svakako nešto na što se obraća pozornost. Suradnja je bitna i sa klijentima, ali i međusobno kod kolega. Za kraj je napomenula da trenutno ima dosta prostora za rad u nekim od odjela agencije, tako da su trenutno u potrazi za Junior Developerima. Odjeli u kojima su potrebni zaposlenici su: PHP (Symfony), JavaScript (React, Angular) , Fronted (HTML,CSS) te Mobile (iOS, Flutter). Ukoliko ste se pronašli u temeljnim vrijednostima i imate potrebna znanja, pozivaju se na prijave zainteresirani putem službenih stranicama agencije.

Hvale vrijedni projekti sa svjetskim poduzećima

Voditelj odjela za poslovni razvoj Adrian Keindl, ispričao nam je kako u agenciji radi već četiri godine te je zadovoljan trenutnim iskustvom. I Adrian je za vrijeme svog studiranja bio član eSTUDENTa te je bio jedan od organizatora tadašnjih Izleta na buduće radno mjesto. Zanimljiv projekt na kojem su radili bio je onaj za The Times te su oni četvrta po redu agencija koja je odabrana za suradnju s jednim od najvećih svjetskih medija. The Times je pokušao plasirati platformu tri puta s lokalnim agencijama iz Londona, te svaki puta kada je projekt došao do uprave bio odbijen. Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja, do uspjeha došli su upravo s Q Agency. Sve je bilo na vrlo visokom nivou, od same ideje do samog plasiranja platforme na tržištu.  Agencija surađuje sa mnogim svjetskim poduzećima poput: Manpower Group, Novartis,  Hilti, BBC, Twint, Volkswagen, Vaillant, Facebook te mnoga druga.

Sve o putu mobile developmenta kronološki iz nativa u flutter, ispričao nam je Zlatko Matokanović. Svi se sjećamo trenutka kada je iPhone prvi put izašao na tržište. Mogli bi reći da je to bio jedan od najvećih događaja u povijesti što se tiče približavanja tehnologije u takvoj mjeri svim ljudima. Sve je postalo puno jednostavnije, otvorio se put mnogim developerima koji su mogli razvijati za AppStore te se samim time stvorila potreba za kompanijama koje pružaju takve usluge. Upravo se Zlatko pronašao u svijetu developera koji mu se tada činio najzanimljivijim. AppStore i Google Play kao mjesta za širenje aplikacija za distribuciju je otvorilo put čak i ljudima koji nemaju neki svoj način distribucije softvera, te u samo nekoliko koraka mnogi ljudi mogu samostalno zarađivati od toga uz nizak rizik i mali budžet. Za razvitak je dovoljna ideja i znanje za razvoj aplikacija.

Glavna riječ zatim je pripala  Lead Developeru Anti Crnogorcu koji je u agenciji zaposlen već pet godina. Većinu svojih dana provodi pišući kodove te tjerajući druge developere da rade isto. Istaknuo je kako je sve svoje vještine vođe razvio u devet godina igranja World of Warcrafta te je pozvao sve prisutne koji igraju da mu se pridruže! Dominik Otočan novi je dio Q Agency-a, gdje radi godinu dana gdje radi kao član JavaScript tima. Svi gosti rado su odgovorili na mnogobrojna pitanja prisutnih studenata te su dodatno približili kakvim poslom se točno bave te koje su vještine i znanja potrebni kako bi se zaposlili u development tvrtki.

Zahvaljujemo svim gostima na interaktivnom Izletu na kojem smo otkrili kako izgleda dan u Q Agency. Sljedeći Izlet na buduće radno mjesto održati će se već 29. travnja gdje će nam zaposlenci L'Oreala ispričati sve o tome kako je raditi u jednoj od najvećih kozmetičkih kompanija na svijetu. Veselimo se našem sljedećem Izletu na buduće radno mjesto, a sve informacije o tome pronaći ćete prateći Facebook stranicu i Instagram profil STARTERa, kao i web eSTUDENTa te pretplatom na naš newsletter.

Ostale objave

07. 05. 2021.

Product Development - "Zero to Hero" radionica s Rimac Automobilima

Održana je "Zero to Hero" radionica od strane Rimac Automobila i LUMEN Developmenta.

04. 05. 2021.

Više od 60 studenata pronašlo svoj match: Prvi Career Match Day

Završio je prvi Career Match Day, događaj koji je namijenjen studentima te spaja speed date i intervju za posao.

03. 05. 2021.

Na izletu kod L'Oreala - IBRM

L’Oreal nas je virtualno ugostio u obliku izleta na buduće radno mjesto 29. travnja 2021. godine kako bi dali bolji uvid u njihovo...

02. 05. 2021.

Priručnik za preživljavanje u slučajnom svijetu - druga po redu radionica LUMEN Data science

Lovre Pešut iz Megatrend-a održao je radionicu na temu meta-analize za natjecatelje LUMEN Data science

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri