eStudent Logo
Ispeglani računi: Uspješan završetak računovodstvenog natjecanja Accounting Battle

Ispeglani računi: Uspješan završetak računovodstvenog natjecanja Accounting Battle

Autor: Marko Iličković, 29. 03. 2021.

U četvrtak 25. ožujka održala se završnica Accounting Battlea, natjecanja iz područja računovodstva koje organizira tim Računovodstvo i financije studentske udruge eSTUDENT. Accounting Battle je natjecanje koje se održava već treću godinu za redom u kojem studenti imaju priliku pokazati svoje znanje i upoznati se s tvrtkama iz struke. Završnica natjecanja je održana uživo u uredu Infokorpa.

U prvom krugu natjecatelji su rješavali teorijska pitanja, a u drugom krugu rješavali su računske zadatke koje su zadale profesorice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nakon prvog i drugog kruga natjecanja, u trećem krugu studenti su pisali ispit koji je sastavio partner natjecanja, poduzeće Infokorp. Natjecanje je održano u uredu Infokorpa. Po završetku ispita predstavnici Infokorpa su sa svakim studentom pojedinačno raspravljali o zadatku, njihovim greškama te mogućim poboljšanjima. 

Prvo mjesto i 5000 kn osvojila je Iva Anić, dok je drugo mjesto i 3000 kn pripalo Duji Petričeviću, a treće mjesto i 1000 kn zaluženo je osvojila Ana Bosak

Danko Sučević, direktor i suvlasnik Infokorpa, na pitanje zašto su se prijavili na natjecanje odgovorio je:

“Naša želja je poticanje izvrsnosti u struci kojom se bavimo, prvenstveno u računovodstvu. Jako nam je važno da studenti pokažu svoje znanje, da imaju motiv i taj neki drive da se žele natjecati u nečemu što je vrlo važno za našu struku.”

Na pitanje jesu li zadovoljni s organizacijom natjecanja te je li ispunilo njihova očekivanja, Sučević je poručio: 

“Jako smo zadovoljni s organizacijom natjecanja, sve je prošlo u najboljem redu. Prostor natjecanja je odgovarajuć, ljudi koji su sudjelovali u organizaciji su jako pristupačni i organizirani.”

Pobjednica natjecanja, Iva Anić, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, na pitanje koje su prednosti za studente koji se odluče prijaviti na ovakvo natjecanje odgovorila je:

“Mislim da je u današnje vrijeme kada nismo u takvom kontaktu s ljudima odličan ovakav networking. Ovdje smo u kontaktu sa studentima iz cijele Hrvatske s različitih fakulteta, gdje možemo izmjenjivati naša iskustva i znanja te možemo vidjeti našu poziciju i tako se poboljšati.”

O Accounting Battleu, Duje Petričević, student Ekonomskog fakulteta u Splitu, rekao je:

“Mislim da su ova tri kruga natjecanja bila jedan raznovrstan miks znanja i izazova koji će nas danas sutra dopasti tijekom rada u računovodstva”

Na kraju se želimo zahvaliti svim profesoricama s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koje su sastavile pitanja za drugi krug natjecanja: dr. sc. Marina Ercegović, doc. dr. sc. Sanja Broz Tominac, izv. prof. dr. sc. Ana Novak, doc. dr. sc. Ivana Barišić, dr. sc. Ana Rep, izv. prof. dr. sc. Nikolina Dečman, doc. dr. sc. Mateja Brozović te prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky.

Ako želiš saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim natjecanjima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

20. 04. 2021.

Završno slijetanje - Održane su posljednje dvije radionice projekta Karijerni aerodrom

Nakon prve tri uspješne radionice projekta Karijerni aerodrom, studenti su imali priliku odslušati još dvije radionice koje su bil...

19. 04. 2021.

Izlet u jednu od najbrže rastućih softverskih kompanija u Europi

Na još jednom interaktivnom Izletu na buduće radno mjesto, zaposlenici Q Agency otkrili su nam kako izgleda tipičan radni dan u sv...

17. 04. 2021.

Prve tri destinacije prema poslovnom uspjehu su iza nas

Prva tri dana projekta Karijerni aerodrom uspješno su započela radionicama o izradi motivacijskog pisma, CV-a i kako uspješno odra...

12. 04. 2021.

Priprema, pozor – otvorene su prijave za Business Matchmaker!

Ekonomisti, prijavite se na jedinstveni speed dating događaj namijenjen upravo vama!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri