eStudent Logo
Bonsai.tech upoznao je studente s PowerBI programom, a i s idejom rada u mladom, opuštenom kolektivu

Bonsai.tech upoznao je studente s PowerBI programom, a i s idejom rada u mladom, opuštenom kolektivu

Autor: Ana Ljubičić, 02. 06. 2022.

U sklopu posljednjeg ovogodišnjeg projekta Izlet na buduće radno mjesto, 27. svibnja grupa studenata FER-a te matematike na PMF-u posjetila je tvrtku bonsai.tech u organizaciji eSTUDENTova tima STARTER.

bonsai.tech tvrtka je orijentirana umjetnoj inteligenciji koja se bavi automatizacijom poslovnih procesa, a laici IT-a će cilj rada možda lakše razumijeti njihovim motom: Every human deserves not to be a robot.

Upravo u tome pomaže i interaktivni softverski proizvod za vizualizaciju podataka, Microsoft Power BI, u kojem su na izletu studenti dobili priliku raditi pod posebnim mentorstvom Petre Martinjak, Advanced Data Analytics Team Leaderice. Ova radionica pomogla je našim PMF-ovcima i FER-ovcima izgraditi osnovno znanje o radu u poslovnoj inteligeniciji te doživjeti na koji način AI tvrtke riješavaju probleme i predstavljaju svoja rješenja.

Power BI radionica

Osim što su studenti bili oduševljeni radionicom, pa je tako Sebastijan posebno izdvojio iznenađenje lakoćom rada u programu pod  vodstvom, ni mentorica Petra Martinjak nije štedila lijepe riječi za studente: 

"Radionica je prošla odlično upravo zbog interaktivnosti studenata i sretna sam što je svatko od njih na kraju stvorio nešto konkretno," rekla je Martinjak.

Sudionici na izletu su također imali priliku čuti i vidjeti prava rješenja tvrtke na konkretnim slučajevima, te tako zaista razumijeti što je sve moguće kada se odluči da se ljudi ne smiju tretirati kao roboti.

A kako bi prošao Izlet na buduće radno mjesto bez đira po uredu?

Predstavljanje konkretnih primjera rješenja

Marketing Specialist, Martina Horvat, preuzela je ulogu ne samo vodiča po udobnim i kreativnim prostorijama ureda u Savskoj, već ulogu predstavnice kulture zaposlenika u bonsai.tech-u.

Svi prisutni zaista su uživali u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi bonsai.techa, nasmijali se meme contestu i ostalim praksama koje pomažu da ovaj mladi kolektiv od 36 zaposlenika, u kojem su i studenti punopravni članovi, bude uspješan i zadovoljan. Kako sami kažu, čak i, "bez pritiska i micromanagmenta".

A da je izlet bio uspješan i da se dogodio pravi klik između studenata i zaposlenika, dokazao nam je Lovro Horvat, student PMF matematike: "Planiram što prije poslati prijavnicu za posau u Bonsai.tech-u."

Saznaj više!

Kako bi popratio sve informacije o Udruzi i projektima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u ovoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.

Ostale objave

25. 06. 2022.

POPZNAN na “Danu za znanost”: zašto plutamo na površini mora i što će mi kvasac u kuhinji?

Radionica o svojstvima vode, hidrološkom ciklusu i kvascima predstavljena je i u Koprivnici.

24. 06. 2022.

POPZNAN među osnovnoškolcima: kreativno i dinamično učenje o vodenom ekosustavu

Kroz interaktivnu radionicu učenici su saznali više o vodi u prirodi, mikroorganizmima te flori i fauni vodenog staništa.

20. 06. 2022.

STARTER - tvoja priprema za poslovni svijet

Upoznaj STARTER - tim koji donosi iskustva poslovnog svijeta u studentski život i ispravlja životopise. Saznaj što sve možeš nauči...

13. 06. 2022.

Upoznajmo eSTUDENT mrežu iz Varaždina, tim koji se ističe svojim humanitarnim projektima!

Saznaj nešto više o timu Varaždin, malom, ali predanom timu!

Postani članom Udruge putem pristupnog procesa koji se odvija jednom godišnje!

Prijavi se na naš newsletter i među prvima saznaj za studentska natjecanja, projekte i ostale studentske pogodnosti :)

Strateški partneri