23844875_1667554063265590_3257701340340140517_n

 

 Prvu polovicu prosinca u Zagrebu obilježit će kulturni događaj “Po miseca kulture”. Događaj će se održati od 4. do 15. prosinca na raznim lokacijama diljem Zagreba, a za vas smo osim, zanimljivih predavanja mladih i uspješnih ljudi iz područja kulture, pripremili i dvije interaktivne radionice. Riječ je o dvotjednom projektu pomoću kojeg nastojimo mladima približiti kulturu te ih upoznati s tom vrijednom sferom djelovanja koja nas osim u muzejima, kazalištima i ostalim kulturnim i sportskim manifestacijama okružuje i u svakodnevnom životu.

Prvi dan ovog događaja, 4. prosinac, rezerviran je za poznatu dizajnericu haljina te vlasnicu modnog brenda “Iggy” – Igrajnu Vargek, koja će s vama podijeliti svoja iskustva o pokretanju vlastitog modnog businessa.

        iggy2

Ljubitelji sporta i oni koji će to tek postati doći će na svoje 5. i 12. prosinca kada ih očekuju dva zanimljiva predavanja posvećena sportu. Prvo sportsko predavanje vodit će Frane Boban, predstavnik ambicioznih “adidas Runnersa,” koji će u Stablu znanja unutar Studentskog centra u Zagrebu, govoriti o važnosti trčanja sa zdravstvenog, društvenog i zabavnog aspekta.

_M1X2302

Točno tjedan dana nakon edukacije o profesionalnom i rekreativnom trčanju, u dvorani B2 FER-a očekuje vas inspirativno predavanje vrhunske hrvatske stolnotenisačice i heroine Sandre Paović, koja je nastavila nizati značajne sportske uspjehe čak i nakon teške prometne nesreće.

Sandra_Paović

Gluma i glazba  – dvije značajne sfere kulture i umjetnosti, također će imati svoje predstavnike na ovom događaju, a to su poznati hrvatski glumac i redatelj Miran Kurspahić koji će 8. prosinca u dvorani D7 Filozofskog fakulteta Zagreb održati zanimljivo predavanje pod nazivom “Vrijeđanje publike – (O slobodi govora and all that jazz).”

Kurspahić_fotka

Za glazbeni dio predavanja pobrinut će se 11. prosinca sve uspješniji mladi pjevač Damir Kedžo, koji je svoju karijeru započeo u boy bendu poznatom po hitu “365.”

Kedžo_fotka

 

U završnom tjednu ovog događaja pripremili smo vam dvije radionice. Prvu radionicu edukativnog karaktera vodit će Tea Zavacki, vlasnica bloga TeaTime.com.hr koja će vam 13. prosinca objasniti kako komunicirati u digitalnom svijetu te pomoću bloga pronaći posao iz snova.

Pic_3

Ovogodišnje izdanje “Po miseca kulture” zatvorit ćemo 15. prosinca opuštajućom i kreativnom radionicom o izradi narukvica. Za ovu zabavnu radionicu zadužena je Matea, koja stoji iza brenda “Mimi boho bracelets.” Matea će vam pokazati  sve trikove za izradu popularnih narukvica od konopca i privjeska izrađenog od pleksiglasa.

narukvice1

Očekujemo vas u što većem broju na ovom jedinstvenom događaju koji će vam pokazati kako kultura može biti zanimljiva i zabavna. Uz to garantiramo edukativne i umjetničke radionice koje će potaknuti vašu kreativnost te zanimljiva i dinamična predavanja koja će vas inspirirati.

#gdjetijekultura – dođi i upoznaj kulturu nove dimenzije. Svoj dolazak možeš potvrditi na linku. Vidimo se!

Patricia Franković