sliderr

Zlatni indeks je jedinstveni projekt Starter tima u kojem se nagrađuju poduzeća koja su pridonijela razvoju studentske zajednice u protekloj godini, a održat će se u ožujku 2017. godine. Za ocjenjivanje poduzeća zaduženi su studenti, a glavni cilj projekta je poticanje veće prisutnosti poduzeća i institucija u studentskom životu kako bi se u budućnosti podigla razina standarda studiranja.

Zlatni indeks je projekt u kojem poduzeća koja su pridonijela kvaliteti studentskog života i obrazovanja, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire. Odluku o tome koja će poduzeća biti nagrađena “Zlatnim indeksom” donosi Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika studentskih udruga ili zborova sa svih Sveučilišta u Hrvatskoj. Prijave za Povjerenstvo su otvorene do 13. siječnja 2017. godine, a članovima će biti osiguran prijevoz, smještaj i ručak. Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: stručne prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata te najbolji imidž. Kako bi nagrade bile što pravednije dodijeljene, svaka kategorija ima dva dobitnika, jedno malo ili srednje poduzeće i jedno veliko poduzeće. Samo proglašenje dobitnika i dodjeljivanje nagrada odvija se na završnoj svečanoj ceremoniji, na kojoj osim toga svi ostali sudionici dobivaju priznanje „Prijatelji studenata“.

Cilj Starter sustava jest povezati studente s programima zapošljavanja najboljih poduzeća koja posluju u Hrvatskoj. Zlatni indeks samo je jedan od projekata u organizaciji tima Starter čija je svrha povezivanje studenata i poslodavaca. Sve informacije o Zlatnom indeksu, ali i ostalim projektima u organizaciji Startera možete pronaći na našoj Facebook stranici i webu Startera.