DSC_4915

Humanitarna akcija “Nepotrebno je nekome potrebno” održana na Ekonomskom, Građevinskom, Učiteljskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu započeta je 5. ožujka, a  uspješno završena 16. ožujka. Projekt je humanitarne naravi čiji je glavni cilj prikupiti materijalne potrepštine koje ljudima više nisu potrebne te ih donirati različitim udrugama i domovima u kojima one mogu napraviti razliku. Osim prikupljanja donacija, svrha projekta je potaknuti mlade ljude, studente i zajednicu na sudjelovanje u humanitarnim akcijama jer na taj način mogu nekome promijeniti život, ali i cijeli svijet.

DSC_4912

“Nepotrebno je nekome potrebno” održao se petu godinu za redom s posebnom pažnjom posvećenom obrazovanju mladih. Ovogodišnji fokus projekta bio je na djeci i mladima kojima je potreban elementarni školski pribor poput bilježnica, olovki, bojica i ostaloga. Studenti su, uz podršku drugih, skupili više od 8 kilograma kemijskih olovki, 20 kilograma likovnog pribora, skoro 400 komada bilježnica, više od 150 gumica za brisanje te razni likovni pribor poput ljepila, pastelnih boja, rokovnika i školskih torbi. Uz organizaciju eSTUDENT-a, svoju podršku projektu dala je udruga “Krug ljubavi” – humanitarna organizacija koja pomaže siromašnoj djeci diljem svijeta pružajući im mogućnost obrazovanja. Dio prikupljenoga pribora bit će doniran djeci u Africi preko udruge “Krug ljubavi”, dok će drugi dio prikupljenoga školskog pribora biti doniran bolnici Srebrnjak u Zagrebu. Projekt su svojim donacijama, osim studenata, obogatile i kompanije Zagrebačka banka te Degordian.

photo

Završetkom projekta mnoga su djeca dobila priliku za ljepše školovanje, a studenti i ostali sudionici  dobili su priliku nekome promijeniti život. “Nepotrebno je nekome potrebno” potiče stvaranje novih lijepih sjećanja u školskim danima mnoge djece koja nemaju mogućnost iskusiti sve dobre strane obrazovanja, stoga je ovo i jedan malen, ali bitan korak u mijenjanju svijeta.

                                                                                                                                                                                                                        Sara Radaković