Header-pristupni-2016

Kao i većina tvojih vršnjaka misliš da je volontiranje bez veze jer se ne plaća. Puno studenata misli da volontiranjem neće ništa naučiti i da je to gubljenje vremena. No, trendovi u cijelome svijetu i Europi pokazuju kakve zaposlenike tvrtke i poslodavci traže. Idealan kandidat uz traženo obrazovanje treba imati i mnoštvo iskustva. Više nije bitno samo skupljati diplome i certifikate, nego je potrebno pokazati da uz sve to imaš i iskustva. Mnogo tvojih kolega opravdava se da zbog obaveza na fakultetu ne mogu volontirati, a zasigurno znaš i one koji rade na deset projekata i u barem tri udruge. Činjenica je da ti volontiranje pruža prijeko potrebno iskustvo i praksu, ali i još nešto mnogo vrjednije. Povezanost s ljudima, odnosno- networking. Danas je vrlo važno imati dobre socijalne vještine i poznavati mnogo ljudi. Sada se sigurno pitaš zašto?

 

Upravo zato što će ti volontiranje omogućiti poznanstva s najrazličitijim ljudima koji će biti važni za tvoj budući posao. Osoba koja je s tobom volontirala može te predložiti svom šefu kao idealnu osobu za određenu poziciju koja se traži u toj kompaniji. Baš zato, trebao/la bi odvojiti, odnosno uložiti svoje vrijeme u volontiranje. Zašto kažemo uložiti? Zato što je upravo tvoje vrijeme najvažnija valuta.

 

Volontiranjem ćeš steći vrlo važne navike i vještine kao što su organizacija vremena, odgovornost prema zadatku ili projektu i timski rad. Sve vještine koje stekneš za vrijeme studiranja bit će ti neprocjenjivo vrijedne u karijeri. Ako imaš mnogo toga pokazati već sa svojim CV-om, bit će ti puno lakše pronaći posao. Sam završetak određenog fakulteta ne znači da ćeš se odmah zaposliti i to u svojoj struci. Iz tog razloga, trebaš se potruditi da već sad odradiš praksu i upoznaš ljude jer nikada ne znaš kada će se otvoriti prilika za tvoj dream job.

 

Da ne ispadne da ti samo dajemo savjete i upute koje te neće odvesti nikamo, nudimo ti rješenje. eSTUDENT je studentska udruga koja okuplja studente različitih profila, interesa, želja i ideja, a sve ih zajedno povezuje to da žele postati najbolji u onome što rade, steknu iskustvo kroz projekte, upoznaju zanimljive ljude i dobro se zabave. Osim toga, potvrdu našeg dobrog rada možete pronaći na web stranici eSTUDENTa (https://www.estudent.hr/), kao i na našem Facebook-u, Instagram-u i LinkedIn profilu. Iza sebe imamo mnoštvo ostvarenih projekata, partnerstva s najboljim poduzećima u Hrvatskoj i predivna iskustva vrijednih eSTUDENata. U eSTUDENTu ćeš dobiti neprocjenjivo vrijednu praksu i iskustvo volontiranja s pozitivnim ljudima koji će utjecati na tebe u najboljem mogućem smislu. Nema veze s kojeg si fakulteta ili interesa, u eSTUDENTu ćeš zasigurno pronaći tim koji te zanima i u kojem bi volio/voljela raditi.