vizual

eSTUDENT je najveća studentska udruga koja postoji već petnaest godina. Okuplja studente različitih interesa i ideja sa svih sastavnica Sveučilišta, a posebno se ističe po tome što studentima pruža priliku da tijekom fakulteta steknu nova znanja, praktična iskustva te da tako podignu kvalitetu svog studiranja i izgrade svoj put izvrsnosti. U nastavku slijede manje poznate zanimljivosti o Udruzi.

  • eSTUDENT priča počinje na Valentinovo, 14. veljače 2004. godine kada je grupa asistenata i studenata s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu osnovala Udrugu s ciljem povezivanja najuspješnijih poduzeća s najuspješnijim studentima. Odmah zatim, Udruga se proširila na Fakultet elektrotehnike i računarstva.
  • Jedna od najzaslužnijih osoba za osnivanje Udruge bio je izv. prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić s Ekonomskog fakulteta.
  • Već prepoznatljivo malo slovo e u nazivu eSTUDENT predstavlja excellence, odnosno težnju Udruge za stvaranjem mreže izvrsnosti.
  • Akademske godine 2010./ 2011., širi se na Prirodoslovno-matematički i Farmaceutsko-biokemijski fakultet, a danas, osam godina kasnije, svoje djelovanje proširila je na sve sastavnice Sveučilišta.
  • Okuplja oko 300 članova godišnje, a jedne godine bilo ih je čak 500.
  • eSTUDENT bi po broju članova i internoj organizaciji bio svrstan u srednja do velika poduzeća.
  • Prije je jedan od uvjeta za učlanjenje u Udrugu bio prosjek ocjena, a najmanji prosjek koji je bio potreban za prijavu bio je 3,0.
  • Udruga ima interni sustav ocjenjivanja članova (SUPRACH) čime potiče njihovu kreativnost i proaktivnost.
  • Mozgalo, App Start Contest, Elektroboj, Vizionar, Case Study Competition, Mozak voli zdravo, Kopačka solidarnosti već su dobro poznati projekti, a osim njih dio eSTUDENTa bili su projekti kao što su e!Dynamics, Event Management Contest, Case Study Writing. Neki od njih se više ne provode, a neki su samo promijenili naziv poput Business Plan Contest u Smartup.
  • Brojna predavanja i radionice držali su mnogi stručnjaci, znanstvenici, poduzetnici i osobe iz kulturnog i javnog života – Mario Ančić, Tarik Filipović, Gordan Kožulj, Jelena Veljača, Milana Vlaović, Aleksandra Dojčinović, akademkinja Vida Demarin, Saša Cvetojević i Hrvoje Prpić (CRANE), Vladimir Končar (Five), Iva Soldo (Bamboo Lab) Igor Mladinović (Imago), Damir Sabol (Microblink), Stjepan Livačić (Adacta), Ana Gazivod (Infobip), Alen Grozaj (I to nije sve), Kristijan Cinotti (Mazars Cinotti)…

Ako ste odlučili izgraditi svoj put izvrsnosti, prijaviti se možete do 16. listopada na poveznici, dok više informacija o timovima pročitajte ovdje. Sve što vas zanima o Udruzi i pristupnom procesu možete saznati na nizu događanja koja će se održati u listopadu poput predavanja “Upoznaj eSTUDENT” gdje ćete moći saznati sve informacije od samih voditelja timova, zato pratite Facebook, LinkedIn i Twitter.

Lana Bradasic