Bez naslovasiaddij

Bez naslovasiaddij

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, 16. svibnja 2019. godine, Gordan Galić, marketing manager iz tvrtke Xylon Zagreb održao je predavanje u kojem je predstavio tvrtku koja se od 1995. godine bavi razvojem i proizvodnjom visokotehnoloških proizvoda baziranih na FPGA (Field Programmable Gate Array) poluvodičkoj tehnologiji.
“Naše glavne kompetencije se odnose na projektiranje embedded sustava za računalni vid, obradu videa i računalnu grafiku. Izvozno smo orijentirana tvrtka i preko 95% proizvoda i usluga izvozimo na globalna tržišta (EU,SAD, APAC)”, nadodao je Galić. Među najčešćim kupcima proizvoda tvrtke Xylon su i neke od najvećih i najpoznatijih tvrtki iz svijeta informatike i elektronike. Xylon je također posebno aktivan u projektiranju naprednih rješenja za sustave pomoći vozaču (ADAS).

Na predavanju je Galić studentima objasnio kako izrađuju video kamere za sustave za pomoć vozaču i autonomnu vožnju, pokazivao primjer Xylonove automobilske kamere, govorio o načinima simuliranja i verificiranja algoritama za video kamere koji autonomnim vozilima omogućuju da prepoznaju i shvate svoje okruženje, te bazirano na tim spoznajama, donesu odluke u vožnji. Također je demonstrirao Xylonov logiRECORDER rekorder testnih podataka iz vozila koji poznate svjetske tvrtke koriste u svom razvoju.

Magdalena Bušić