Header_mozgalo-01

Mozgalo – prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja – ponovno kreće! U sklopu projekta, udruga eSTUDENT organizira prvo motivacijsko predavanje “Uz rudarenje podataka do zlata novog doba!” koje će se održati u srijedu, 16.12., u 18h na FER-u u predavaonici A202. Prvi predavač koji će sa vama podijeliti svoja znanja i iskustva je dr.sc. Ivo Ugrina.

Informacija je zlato 21. stoljeća – saznaj kako doći do nje i predvidi nemoguće!

Na predavanju ćeš saznati što očekivati ako se odlučiš baviti rudarenjem podataka te koje su glavne karakteristike tog područja. Uz prikaz raznih dostignuća koja su proizašla iz rudarenja podataka na područjima biomedicine, računarstva i ekonomije, možeš naučiti kakav je odnos rudarenja podataka sa statistikom, lingvistikom pa čak i filozofijom.

Ivo Ugrina trenutno je zaposlen kao iskusni istraživač na Sveučilištu u Zagrebu, predavač na King’s College London i Sveučilištu u Splitu te kao stručni suradnik u tvrtki Genos. Završio je studij matematike na PMF-u u Zagrebu gdje je 2014. godine doktorirao. Svoje iskustvo u radu u industriji stekao je kao voditelj odjela za analizu podataka u tvrtki Genos te surađujući s tvrtkom Mireo na izgradnji geo-svjesne tražilice.

Predavanje je otvoreno za sve studente. Dakle, ako želiš saznati nešto više o analizi i izradi Big Data rješenja ili samo ponoviti već naučeno gradivo te usput pronaći članove za svoj tim, ovo je prilika koju nećeš propustiti.

Javi nam da dolaziš na Facebook eventu.