Smartup je studentsko edukativno natjecanje bazirano na Lean metodologiji u  kojem studenti razvijaju poslovne ideje. Kroz Lean metodologiju studenti mogu  testirati svoje ideje i validirati hipoteze u okruženju koje podrazumijeva  racionalno poslovanje uz smanjenje troškova i podizanje kvalitete usmjereno  prema ciljnoj skupini.

Novi trendovi u svjetskim ekonomskim kretanjima upućuju na iznimno veliki  broj startup-ova, odnosno malih ambicioznih poduzetnika koji s razvojem  vlastitih individualnih ideja u proizvode ili usluge nastoje izboriti svoje stalno mjesto na tržištu. Tijekom natjecanja studenti će imati priliku proći razne edukativne radionice i rad s mentorima, koji će im pomoći u realizaciji njihove ideje. Natjecatelju će se pružiti uvid u svijet uspješnih poduzeća, uvesti ga u važnost gradnje socijalnih kontakata (networking) te ga nadahnuti da “sanja velike snove” jer sve uvijek počinje samo od male ideje, znanja i upornosti.

Prijave počinju 29. veljače i završavaju 14. ožujka, a samo natjecanje traje do 18. svibnja 2016., kada će biti završna svečanost, uz prezentacije i proglašenje pobjednika. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond od 12.000, 9.000 i 6.000 kn i prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva, dok se pobjedniku nudi direktan ulaz u program Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP).

Natječaj je otvoren za sve studente (redoviti i izvanredni) preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova (veleučilišta i visokih škola) u Republici Hrvatskoj. Natjecatelji se mogu prijaviti u timovima od dvije do pet osoba.

Za sva pitanja možete se javiti na e-mail smartup@estudent.hr