12637394_10205993889909586_1099724236_o

U subotu 6. veljače 2016., članovi tima za društveno odgovorno poslovanje udruge eSTUDENT, još su jednom pokazali kako studiranje može biti puno više od zabave i brige za vlastito samoostvarenje. Odvojili su svoje vrijeme i s velikom radošću i uzbuđenjem posjetili djecu u dječjem domu Sv. Terezije od malog Isusa u Zagrebu. Jednakim entuzijazmom ih je, na adresi Vrhovec 29, dočekalo 25 djece koji svojim veseljem i osmijesima nisu pristali pokazivati zahvalnost.

Druženje je započeo Leonardo Krakić koji je svojom mađioničarskom predstavom odveo i male i 12669986_10205993883349422_884827332_ovelike u svijet prepun mašte i neobičnih događaja. Leonardo je djecu naučio kako njihova mašta može promijeniti granice nakon čega su se i sami mogli okušati u izvođenju trikova. Prije samog odlaska, svako je dijete dobilo autogram uz lijepu posvetu.

Nakon predstave, članovi udruge su darovali djecu pripremljenim slatkišima i kolačima, a druženje se nastavilo do kasnih popodnevnih sati. Koliko je opuštena atmosfera bila pokazuje i činjenica da su djeca bez ustručavanja razgovarala sa svim članovima tima, a na kraju su, kako to i biva na svim dobrim druženjima, svi zajedno i zapjevali.

Teško je reći tko je na kraju ovog susreta bio zadovoljniji, budući da su se studenti vratili u djetinjstvo slažući puzzle, lego kockice i gledajući dječje nestašne vratolomije. Povrh svega, otišli su kućama bogatiji za poklone koje su im djeca pripremila, ali i puni neponovljivih uspomena kakve mogu proizaći samo iz ovakvih susreta.

Osim ovog susreta, tim za društveno odgovorno poslovanje na razne načine pomaže drugima humanitarnim radom i prenosi pozitivne poruke zajednici. Tako organiziraju projekt Bez veze nije bezveze, kojim obilježavaju dan borbe protiv korupcije, Nepotrebno je nekome potrebno na kojem i ti možeš sudjelovati te pokloniti svoje stvari onima kojima je to potrebno, Kopačku solidarnosti gdje poduzeća malonogometnim turnirom prikupljaju sredstva za dobrotvorne svrhe i Vodič za brucoše kojim novim studentima pokušavaju olakšati prve studentske dane.