mvz_logo

U sklopu projekta Mozak voli zdravo – kojemu je glavni cilj potaknuti mlade na brigu o vlastitom zdravlju, s posebnim naglaskom na pravilan način prehrane, redovitu tjelovježbu te osobnu motivaciju kao najvažniji pokretač – održat će se niz predavanja, radionica, ali i kulinarsko natjecanje Brocoola koje studentima pruža priliku da pokažu svoje kulinarske vještine i znanje u pripremanju jednostavnog i jeftinog, a što je još bitnije nutritivno kvalitetnog obroka. Cilj natjecanja je ukazati da zdrava i uravnotežena prehrana nije luksuz te da je sve što je potrebno za kvalitetan i zdrav obrok nadohvat ruke uz malo truda i kreativnosti. Prijave na natjecanje traju do 14. ožujka, a prijaviti se možete na sljedećoj poveznici.

Tema ovogodišnjeg natjecanja Brocoola je mobilna užina, a za prijavu je potrebno poslati video isječak u kojem pripremate svoju idealnu užinu, pazeći pritom da je zdrava i pristupačna studentskom džepu jer je budžet za njezinu pripremu 20 kuna. Najzdravije obroke ocijenit će nutricionistice Karmen Matković Melki i Tena Niseteo iz tvrtke Definicija hrane koje će osobito paziti da je obrok praktičan za prijenos i nutritivno vrijedan. Prvoplasirani osvaja poklon bon turističke agencije Talvi putovanja u iznosu od 1000 kuna i nagrada će mu biti uručena na konferenciji. Drugoplasirani osvaja dvije mjesečne članarine u Gyms4You i besplatnu masažu u Mandala centru, dok trećeplasirani osvaja knjigu knjižare Hoću knjigu, metalnu kutiju za užinu i kupon za ručak u restoranu Gajbica.

Konferencija će se održati 16. i 17. ožujka na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu te se na nju možete prijaviti putem sljedeće poveznice. Tema prvog dana konferencije je fizičko zdravlje, dok je tema drugog dana mentalno zdravlje.

Po završetku dvodnevne konferencije održat će se niz interaktivnih radionica, i to u razdoblju od 18. do 22. ožujka. Teme radionica su Capoeira, Akrobalans, Životni poziv te Uloga i važnost istezanja u vježbanju.

Tin Jonak