Proglašeni su pobjednici natjecanja i dobitnici glavnih nagrada - puta u London, iPada i IELTS testa.

Najbolje eseje na temu budućnosti transatlantske trgovine između Europe i SAD-a napisali su :
 1. mjesto: Adrian Petković Keindl
 2. mjesto: Marko Božac
 3. mjesto: Riki Pahlić
Čestitke pobjednicima!   Svečana podjela certifikata održat će se 13.1. 2016. Sve detalje prijavljeni natjecatelji dobiti će e-mailom.

O čemu se radi?

eSTUDENT u suradnji s britanskim veleposlanstvom i  Ekonomskim fakultetom Zagreb organizira studentsko natjecanje. Ovo je studentsko natjecanje u pisanju eseja na temu Transatlantic Trade and Investment Partnership.

Tko se može prijaviti?

Na natjecanje se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti koji su zainteresirani za TTIP i žele bolje upoznati proces pregovora te utjecaj koji TTIP može imati na budućnost transatlantske trgovine između Europe i SAD-a. Najbolji od njih mogu osvojiti plaćeni posjet Londonu gdje će imati priliku upoznati stručnjake britanske vlade koji rade na TTIPu, iPad i IELTS test.

Koja je tema? Kakav esej mora biti?

Tema eseja može pokrivati bilo koji aspekt TTIP-a, a esej mora biti napisan na engleskom jeziku, sadržavati do 1.500 riječi i ne smije biti rad koji je već negdje objavljen. Savjetujemo ti da se dodatno informiraš o temi na našoj stranici sa člancima.

Kada su otvorene prijave, odnosno kada počinje natjecanje?

Svečano otvorenje natjecanja uz panel raspravu o TTIP-u održat će se u utorak 3.11. u 12 h u kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta. Sve zainteresirane studente pozivamo da se pridruže, kroz panel raspravu nauče nešto više o TTIPu i saznaju argumente i informacije koje im mogu pomoći u pisanju eseja za studentsko natjecanje. Svi sudionici panel rasprave dobit će certifikat o sudjelovanju na raspravi te za vrijeme rasprave imaju mogućnost prijaviti se na natjecanje.

Gdje se, kada i kako piše esej?

Za pisanje eseja prvo je potrebno prijaviti se putem obrasca na našoj stranici :). U subotu 7.11. na ovim stranicama bit će objavljeni članci koje su članovi žirija smatrali najvažnijima za ovu temu. Naravno, nemojte da vas to spriječi u dodatnom educiranju i kritičkom osvrtu. Članci se nalaze na ovoj stranici. U subotu 14.11. od 12-14h pisat će se kratak test s ponuđenim odgovorima kako bi se provjerilo jesu li članci pročitani. Taj test pisati će svi prijavljeni u isto vrijeme putem interneta. U subotu 21.11. od 12-14h pisat će se esej. Organizatori će pripremiti nekoliko opcija - testovi će se pisati u računalnim dvoranama fakulteta diljem Hrvatske ili putem interneta po posebnim pravilima. Prijavljeni će sve obavijesti o tijeku dobivati mailom, no sve novosti možete pratiti i na ovim stranicama.

Tko će biti panelisti 3.11. na otvorenju natjecanja?

Sudionici panel rasprave su Veleposlanik Ian Cliff, otpravnik poslova, Britansko veleposlanstvo u Hrvatskoj, Daria Sinjeri, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Paul Suchar, predstavnik Britanskog poslovnog centra, Andrea Doko Jelusic, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj te Mirela Rasic, Predstavništvo Europske komisije u RH.

Koje su nagrade?

Za 3 najbolja eseja predviđene su nagrade:
 1. Posjet Londonugdje će student/ica imati priliku upoznati stručnjake britanske vlade koji rade na TTIPu.Svi troškovi puta su pokriveni
 2. iPad
 3. IELTS test
Također, svi sudionici natječaja koji predaju esej dobivaju certifikat.  

Tko su članovi žirija?

 • Ankica Knezović, Katedra za poslovne strane jezike, Ekonomski fakultet - Zagreb
 • Blaženka Knežević, Katedra za trgovinu, Ekonomski fakultet - Zagreb
 • Najla Podrug, Katedra za organizaciju i menadžment, Ekonomski fakultet - Zagreb
 • Mark Armstrong, Head Political Section, British Embassy Zagreb
 • Tomislav Kazančić, Political Officer, British Embassy Zagreb

Kada očekivati rezultate natjecanja?

Eseji će biti ispravljeni do ponedjeljka 7.12. nakon čega će službeni rezultati natjecanja biti objavljeni na našoj web stranici.