Vjerujete li da ako leptir zamahne krilima u Pekingu, on može uzrokovati uragan na Floridi?

Već je Edward Norton Lorenz davnih dana govorio kako u svijetu kaosa možemo pronaći neki red. Kako veliku promjenu pokreće često nešto neznatno, gotovo neprimjetno. Osvrčući se po našem kaotičnom svijetu i mi počinjemo vjerovati u to.

Vjerovati da mala ideja izrečena na pravi način može imati značajan učinak. Vjerovati da lagan zamah krilima daje vjetar u leđa veličanstvenim letovima. Vjerovati da izrečene ideje mogu na vas ostaviti trag kakav su ostavile u životima onih koji ih prenose.

Treći TEDxUniversityofZagreb održat će se 28.03.2015. u dvorani Forum u studentskom domu Stjepan Radić. Pod temom Impact bit će predstavljene ideje koje su sasvim neprimjetno i neočekivano utjecale na okolinu. Te ideje će nam pokazati da zaista ništa, koliko god malo ne prođe kroz ovaj svijet bez da ostavi svoj otisak.

 

Pridružite nam se!

Cijena ulaznice je 110kn, za studente 65kn, a za sudjelovanje na konferenciji potrebno je ispuniti prijavu .

 

 

Govornici

 

ANITA BUŠIĆ
Ukusna hrana nas sve mami, no o svom nutritivnom statusu znamo malo. Molekularna biologinja Anita Bušić tu je da nam otkrije nešto novo o nama samima.

 

SAŠA CECI
Skriveni, oku nevidljivi svjetovi čestica postat će nam vidljivi nakon što o njima progovori fizičar dr. sc. Saša Ceci.

 

GORAN RAKO
Profesor arhitekture Goran Rako pitat će se je li arhitektura alat kojim se može poboljšati život na Zemlji?

 

GORDAN KREKOVIĆ
Doktorand Gordan Kreković približit će vam spoj svojeg skladanja glazbe i metoda sinteze zvuka.

 

ROSA KARLIĆ
Kako sinteza biologije i informatike može potencijalno spasiti živote pokazat će nam dr.sc. Rosa Karlić.

 
VJEKO KOVAČ
Docent matematike Vjeko Kovač s nama će uroniti u dinamičan i često nepredvidiv proces znanstvenog istraživanja.

 

NIKOLA PLEČKO
Najveća inspiracija dolazi od nas samih. Na taj način pronalazi je i karikaturist Nikola Plečko, poznatiji kao Nik Titanik.

 

IGOR MLADINOVIĆ
Najveća inspiracija dolazi od nas samih. Na taj način pronalazi je i karikaturist Nikola Plečko, poznatiji kao Nik Titanik.

 

IZVORKA JURIĆ
Kolika je važnost dizajna za razvoj pojedinca i društva zna cijenjena dizajnerica i edukatorica iz područja dizajna Izvorka Jurić.

 

HERMES ARRIAGA
Doktor ekonomije okoliša koji posjeduje osjećaj za poduzetništvo i društvene promjene, Hermes Arriaga, uvest će nas u tajne teškog, ali uspješnog početka nakon dolaska u novu sredinu.

 

DEAN SKIRA
Možemo li svjetlo saviti, ili ga izravnati te kako će izgledati sjena koju svjetlost generira, odgovorit će nam dizajner rasvjete Dean Skira.