IMG_3109 (1)

U utorak, 11. lipnja u BarBaru održana je završnica koja je obilježila kraj ovogodišnjeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih i web aplikacija, App Start Contest. Nakon višemjesečnog truda studenata i organizacijskog tima te održanih radionica, predavanja i konzultacija, studenti su imali priliku prezentirati svoja rješenja. Nakon kratke uvodne riječi započele su desetominutne prezentacija finalista pred žirijem kojeg su činila partnerska poduzeća, točnije Undabot, Asseco SEE, FIVE, MICROBLINK, Photomath, CoreLine, Bornfight kao i asistent s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Darko Štriga. Nakon prezentiranja rješenja uslijedilo je ocjenjivanje i proglašenje pobjednika.

IMG_3308 (1)

Pobjedu i glavnu nagradu od 20 tisuća kuna odnio je tim Appostoli čije se rješenje najviše dojmilo članove žirija. Tim čine Janko Sebastian, Miroslav Filipović, Dolores Šebalj i Zvonimir Lončarić. Drugo mjesto i nagradu od 13 tisuća kuna je osvojio tim Oš Doš Do Šta dok je treće mjesto i nagradu od sedam tisuća kuna osvojio tim Console.log. Nagradu za najbolji dizajn i novčanu nagradu od tri tisuće kuna je osvojio tim BlabLab. Natjecatelji su, osim glavne nagrade, prikupili iskustvo u stvarnom razvojnom okruženju te su pokazali snalažljivost i inovativnost koje će im koristiti prilikom razvoja vlastite karijere.

IMG_3476 (1)

Na samom kraju završnice, voditelji projekta Filip Dragić i Viktoria Krapić zahvalili su se natjecateljima, svima prisutnima i partnerskim poduzećima koja su pridonijela još jednom uspješnom održavanju App Start Contesta.

IMG_3487 (1)

App Start Contest je projekt u sklopu udruge eSTUDENT koji se održava već dvanaestu godinu zaredom, a okuplja i motivira studente različitih područja i interesa. Osim iskustva, natjecanje je prilika studentima da se povežu s potencijalnim budućim poslodavcima i iskažu se u rješavanju problema na inovativan način.

Vinko Rajič