IMG_7581

Tim za popularizaciju znanosti i u svibnju je uz brojne radionice aktivno promovirao znanost i pokazao djeci brojne zabavne i zanimljive strane koje znanost krije te  ih potaknuo da razvijaju vlastitu inovativnost i stječu nova znanja.

U Koprivnici su sudjelovali na događaju „Dan za znanost“ na kojem su predstavili znanost kroz brojne radionice, dok su u Puli učenicima Osnovne škole “Centar” pokazali kako složiti vlastitog robota na legendarnim Lego Mindstorms radionicama. „Dan za znanost“ je događaj u organizaciji koprivničke gimnazije “Fran Galović” čiji je cilj popularizacija znanosti, a ove godine na događaju se predstavio i eSTUDENTov tim za popularizaciju znanosti. Tako su održali radionice „Što to pliva u mojoj krvi“, „Širenje svemira“, „Što je svemir i kako je nastao“ te „Bijele koke ispod krova vire“. Ove radionice su zainteresirale i djecu i roditelje pa su svi aktivno sudjelovali u njima. Učili su o sastavu krvi, izrađivali galaksije na balonima, bojali vlastiti globus te izrađivali modele zubića. Po završetku poučnih radionica svi su zajedno uživali u ljepotama Koprivnice, grada bicikala, razgledavajući ga, naravno, na dva kotača.

Webp.net-compress-image (1)Osnovnu školu “Centar” u Puli naš tim za popularizaciju znanosti je posjetio 22. svibnja. Održali su tri Lego Mindstorms radionice na kojima je sudjelovalo pedesetak djece od drugog do četvrtog razreda. Školarci su s velikim zanimanjem slušali upute kako složiti vlastite robote te su se zatim uz puno pitanja, međusobnog pomaganja i utrkivanja  trudili tko će prije složiti robota i čiji će biti brži. Nakon što su uspješno sastavili svoje robote, radoznalo su ispitivali kada će opet moći učiti kako ih slagati, mogu li ponijeti svoje robote sa sobom kući i hoće li im oni moći rješavati zadaće.  Na kraju radionice djeca su dobila zaslužene diplome koje su s veseljem ponijeli kući kako bi se pohvalili obitelji i prijateljima.IMG_7581

Petra Pandžić