Sveučilište u Zagrebu 20. svibnja 2015. organizira informativni dan na kojem će se održati panel rasprava o mogućnostima povezivanja studenata, poduzeća i istraživača u razvijanju inovacija.


U srijedu 20. svibnja 2015. Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu organizira informativni dan Suradnja u razvoju inovacija u okviru projekta MARATON.

Informativni dan održati će se na Ekonomskom Fakultetu Zagreb, Trg J. F. Kennedyja 6, gdje će se studentima predstaviti online burza istraživačkih radova razvijena u okviru projekta MARATON, dostupna na http://studentsforindustry.eu/hr/.

Program informativnog dana započinje u jutarnjim satima, kada će studenti moći posjetiti info pult projekta MARATON i saznati korisne informacije o online burzi istraživačkih zadataka. Info pult nalazit će se u maloj auli Ekonomskog Fakulteta, u blizini dvorane 3 gdje će se održati drugi dio informativnog dana.

U 16:00 sati predstavnici Ureda za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu predstaviti će način funkcioniranja online burze i mogućnosti koje ona nosi. Uslijediti će panel rasprava, fokusirana na izazove i mogućnosti povezivanja studenata s poduzećima, osiguravanja podrške istraživača i razvijanja inovacija, s naglaskom na iskustva proizašla iz korištenja online burze. Panelisti su direktor razvoja poslovnih rješenja u tvrtki Comping d.o.o. Trpimir Kvesić, voditelj EU projekata u tvrtki Altpro d.o.o. Petar Milas, direktor tvrtke 1 Klik d.o.o. Rusmir Agić i predstavnica studentske organizacije eSTUDENT Tina Smoljanović. Rasprava je namijenjena studentima i istraživačima, no i svim drugim zainteresiranim stranama koje žele saznati kako unaprijediti suradnju studenata, poduzeća i istraživača.

Online burza je zamišljena kao mjesto povezivanja studenata, istraživača i poduzetnika gdje studenti rade na praktičnim zadacima, definiranim od strane uključenih poduzeća. Burza je besplatna i dostupna svima.

Projekt MARATON provodi se u okviru europske teritorijalne suradnje Slovenija – Hrvatska 2007. – 2013. i sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Ureda Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku.

Za sudjelovanje prijavite se ovdje. Vidimo se!