svečano-otvorenje

Zanima te poduzetništvo i smatraš da imaš poduzetnički duh? Želiš naučiti kako razviti poslovne ideje, a ujedno provjeriti kakva je konkurencija na tom području? Onda je EFZG u četvrtak, 3.ožujka, u 18h pravo mjesto za tebe! Povodom svečanog otvorenja Smartupa, eSTUDENT organizira panel raspravu “Pokreni svoju ideju”, a panelisti su Hrvoje Prpić, Luka Abrus i Martina Grgić.

Poslovni anđeo i poduzetnik Hrvoje Prpić svoju je karijeru započeo prije gotovo 20 godina, a neka od najvećih dostignuća su mu osnivanje HGspota, Trilleniuma te CRANE-a, jedne od najstarijih europskih mreža poslovnih anđela. U 2015. godini pokrenuo je crowdinvesting kampanju za Trillenium i prikupio gotovo 2,5 milijuna kuna od preko 410 investitora iz cijelog svijeta. Svojom kampanjom osigurao je Trilleniumu titulu najveće hrvatske crowdinvesting kampanje. Do sad je investirao u velik broj startupova, a 2004. godine dobio je nagradu za najboljeg mladog menadžera.

Diplomirani FER-ovac Luka Abrus sudjelovao je na predavanju o web programiranju što ga je dovelo do zaposlenja u tvrtki Microsoft Hrvatska. Trenutno je direktor zagrebačke agencije Pet minuta, te je živi primjer činjenice da je uz fakultet jednako važno ono što radiš pored njega. Suradnik je Mreže i Buga, te autor tri knjige na temu informatičke tehnologije.

Martina Grgić studentica je FSB-a te prošlogodišnja pobjednica Smartupa s projektom edukativnih kocki Smart Lumies. Projekt Smart Lumies krajem 2015. godine osvojio je i drugo mjesto na međunarodnoj konferenciji Zagreb Connect te je trenutno u fazi izrade industrijskih prototipa.

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond, prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva te direktan ulaz u ZIP-ov program za pobjednike natjecanja.

Predavanje je otvoreno za sve studente. Ukoliko želiš saznati kako svoj poduzetnički duh pretvoriti u konkretnu ideju, ovo je idealna prilika da to naučiš na primjerima najboljih!