rsz_31

Svečano je otvoren Mozgalo, prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Otvorenje je održano 13. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

rsz_9

Nakon uvodne riječi prodekana FER-a prof. dr. sc. Marka Delimara, studentima je sreću poželio i potpredsjednik eSTUDENTa Jakov Hadžija te se zahvalio svim partnerima natjecanja i FER-u, ali i pohvalio organizacijski tim Mozgala na izvrsnoj realizaciji projekta. Zatim je voditeljica Mozgala, Andrea Stanić, prikazala kako će sam tijek natjecanja izgledati te koji su noviteti uvedeni ove godine, nakon čega je uslijedilo predstavljanje partnera. Prvi su na redu bili brončani partneri, a to su Crossing Technologies, Infobip, Jane Street i Koios savjetovanje. Nakon njih uslijedili su srebrni partneri koje čine Adacta, AVL, Comminus, Megatrend, SV Group te Vipnet. Na kraju su se predstavili i zlatni partneri, Microblink i ReversingLabs, sa svojim ovogodišnjim nagradnim zadatcima. Pozvali su na prijavu sve zainteresirane koji se žele suočiti s nekim novim izazovima. ”Zadatak je jako zanimljiv te ako vas zanima računalna sigurnost ovo je prava prilika da uđete detaljnije u to područje. Mi vas želimo potaknuti da se okušate u nečemu novome, rekao je Filip Čulinović, predstavnik ReversingLabsa. Da Mozgalo pruža i mogućnosti budućeg zaposlenja, kažu i predstavnici Microblinka: ”Mozgalo je jedan od načina kako pronalazimo kvalitetne ljude za  našu tvrtku; i neki su od nas nekada sudjelovali na tom natjecanju. Također, nastojimo što više surađivati sa studentima te im često pomažemo pri pisanju završnih i diplomskih radova”.

rsz_12

Sljedeći će se tjedan održati radionice Microblinka (20. ožujka) i ReversingLabsa (21. ožujka) stoga će svi zainteresirani moći steći nova znanja potrebna za rješavanje nagradnih zadataka.  

 

Sve informacije o natjecanju možete saznati na našoj web i Facebook stranici.

Antonia Hrvatin