nikolkfjsfjef

Studentska natjecanja su odličan način za stjecanje novih iskustava i poslovnih prilika te za ostvarivanje novih kontakata. Za mnoge studente jako je važno da se što prije “ubace” u poslovne vode zbog lakšeg pronalaska posla nakon studija. Osim toga, potencijalni natjecatelji upoznaju druge studente i poslodavce koji bi mogli imati puno utjecaja na njihovo zapošljavanje u budućnosti. Studentska natjecanja omogućuju i spajanje ideja i osmišljavanje novih načina poslovanja.

Sve ovo iznimno je bitno za svakog studenta koji nakon završenog fakulteta ne želi čekati posao na burzi rada. Ovo je također vrlo dobra prilika za sve one koji žele ostati u Hrvatskoj i koji ne žele proživljavati teške prilagodbe “vani”.

eSTUDENT već godinama stvara projekte upravo za studente koji su proaktivni i koji žele napraviti nešto od sebe. Takav projekt je i Case Study Competition na kojem sudjeluje mnogo potencijalnih poslodavaca. Areta i Marina su bile natjecateljice  na CSC-u i ovdje su njihovi dojmovi o projektu:

Areta Čurčić:

“Svi sudionici su vjerovali u svoje ideje, ali mi smo dobili dokaz da u naše vjeruju i drugi. Spoznaja da naše mišljenje vrijedi, i to jednom svjetski poznatom brandu, nama je razvilo samopouzdanje, a različitim poslodavcima interes za naše marketinške savjete.”

Marina Galović:

“Sudjelovanje na CSC-u bilo mi je nezaboravno iskustvo. Naučila sam nove stvari i upoznala nove ljude koji su mi otvorili vrata za daljnju suradnju. Svaka pohvala organizatorima te toplo preporučujem svim studentima da se prijave za CSC 2016.”

Dvanaestu godinu za redom Case Study Competition otvara vrata studentima željnim zabave, timskog rada i novih iskustava. Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva namijenjeno studentima različitih područja interesa.  Svečano otvorenje i početak prijava za 2016. godinu počinje 7. i traje do 18. ožujka .

U svakom slučaju, ne zaboravite se prijaviti jer će studenti koji ponude najbolja rješenja biti  nagrađeni novčanim te dodatnim nagradama u obliku prakse i pripravništva.

Izabrana hrvatska poduzeća studentima daju na rješavanje stvarne probleme s kojima bi se u budućem poslovnom životu mogli susresti. To studentima omogućava da uključe svoje znanje, vještine i ideje u rješavanje slučajeva. Uz to, sudjelovanjem u Case Study Competitionu studentima se pružaju nova iskustva koja će im biti od koristi u budućnosti.

Pri rješavanju slučajeva studenti rade u timovima od dva do četiri studenta i pri tome se mogu konzultirati s mentorom iz poduzeća čiji slučaj rješavaju te s profesorima i asistentima sa svojih fakulteta.

Na Case Study Competition svake se godine prijavljuje preko 1500 studenata s 80 različitih fakulteta. Od akademske godine 2013./2014. Case Study Competition je regionalno natjecanje na kojem mogu sudjelovati studenti iz 5 zemalja regije (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija i Crna Gora).

Sve informacije o natjecanju prati na: http://bit.ly/facebook_CSC