59039637_1760080297425200_7674506778654015488_o

sdr

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, 6. svibnja 2019. održana je radionica uređaja Strobeshnik. Radionica je održana na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a na njoj su mogli sudjelovati studenti sa svih fakulteta zato što je bila prilagođena i početnicima.

Radionicu je vodio Davor Cihlar, koji je velikim strpljenjem i dobrim raspoloženjem dodatno motivirao studente.  “Ovo je jedna od prvih radionica koja je prilagođena i studentima koji ne studiraju sličnu struku, što mi je dodatni izazov kojeg sam rado prihvatio. Smatram da ova radionica ne zahtijeva posebno predznanje, potrebna je samo mirna ruka i strpljenje.”, nadodao je Cihlar.

Svaki student dobio je svoj alat za rad i upute za izradu Strobeshnika. Iako je većina studenata bila iz srodnih područja, te su već znali lemiti i bušiti, bilo je tu i nekoliko hrabrih iznimki s Ekonomskog i Pravnog fakulteta. “Moja kolegica i ja smo se odlučile za ovu radionicu zato što smo htjele probati nešto novo i zanimljivo, a ovo nam se činilo kao idealna prilika za to.”, izjavila je sudionica radionice, studentica Antonija.

Za kraj želimo zahvaliti predavaču na izdvojenom vremenu i dijeljenju svog znanja i iskustva.

Magdalena Bušić