Slider-01

U subotu, 10. ožujka 2018. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u sklopu projekta Starter, održane su tri radionice pod zajedničkim nazivom Starter Subota 3.0. Radionicama su se studentima nastojala približiti tri osnovna koraka selekcijskog procesa prilikom zapošljavanja – selekcijsko testiranje, selekcijski intervju, te radionica pisanja dobrog životopisa. Radionice su vodili iskusni članovi Starter tima koji su svoje znanje velikodušno podijelili s prijavljenim studentima.

CV Helpdesk

Na prvoj radionici Selekcijski intervju, voditelji Vesna Kuščević i Nikola Raguž studente su proveli kroz sve dijelove intervjua. Bilo je riječ o samoj pripremi za intervju te neverbalnoj komunikaciji, a voditelji su ponudili i odgovore na najčešće postavljena pitanja na intervjuima. “Studenti su na kraju radionice sudjelovali u simulaciji intervjua i tako odmah primijenili novostečena znanja”, rekao nam je Nikola. Na radionici je sudjelovalo dvadesetak studenata s različitih fakulteta.

“Ova radionica bila mi je jako zanimljiva i korisna jer sam saznala odgovore na pitanja kojih se sama nikada ne bih sjetila i  mislim kako će me to najbolje pripremiti za buduća iskustva. Neke od korisnih savjeta koje smo čuli je kako okrenuti u svoju korist odgovor na pitanje poput nabroji svoje tri mane ili kako se snaći kada te osoba čiji posao želiš za pet godina, upita  gdje se vidiš za pet godina?” -otkrila je svoje dojmove studentica Valentina Mezić.

Radionica Selekcijsko testiranje pod vodstvom Brune Petkovića i Petre Žukine sastojala se od upoznavanja studenata s testovima ličnosti, sposobnosti i testova inteligencije kojima poslodavci nastoje odabrati najbolje kandidate. Nakon što su voditelji izložili strategije za brže i efikasnije rješavanje logičkih zadataka na selekcijskim testovima, sudionici su svoje znanje testirali na zanimljivom i pomno osmišljenom Kahoot! kvizu. Petra je govoreći o strategijama rješavanja testova naglasila: “Zadaci se mogu uvježbati, a naučene tehnike će pomoći da brže riješite zadatke. Primijenite ih na zadacima, racionalno koristite vrijeme i  ono najvažnije, vjerujte u sebe.” Tajnu pripreme za ovakvu vrstu testiranja, otkrio je Bruno: “ Treba se dobro naspavati i odmoriti kako ne bi bili anksiozni te proučiti kakvo je selekcijsko testiranje kompanije za čiji se posao prijavljujemo.”

Posljednju radionicu naziva CV Helpdesk održale su Lucija Bušljeta i Josipa Juroš. Voditeljice su studente savjetovale kako na najbolji mogući način kroz CV pokazati da su upravo oni idealni kandidati. Polaznici radionice kroz interaktivni kviz znanja o izradi životopisa naučili su kako treba izgledati dobar životopis, a Lucija je istaknula tri najbitnije stavke: “Idealan CV trebao bi biti sažet, funkcionalan i pisan u vlastitoj formi kako bi se isticao.” Nakon kviza, uslijedio je natjecanje na kojem su studenti, podijeljeni u grupe, skupljali bodove ispravljanjem grešaka u životopisima. 

“Smatram da je jako dobro da studenti znaju kako kvalitetno sastaviti životopis jer je to prva slika o nama koju poslodavac dobije, a i mi samim time znamo koje su naše kvalitete i na čemu još moramo poraditi.”- studentica Matea Radoš podijelila je s nama svoje viđenje radionice.

voditelji

Radionice su pobudile veliko zanimanje kod studenata, studenti su razmijenili dosadašnja iskustva, stekli nove vještine i saznali što je poslodavcima bitno. Voditeljica Starter projekta Jelena Mandić, zaključila je: “Sretni smo što je na radionicama sudjelovalo jako puno studenata s različitih fakulteta, s obzirom na to da je, bez obzira na struku, selekcijski proces jako bitan. Sigurna sam da su studentima ove radionice od velike koristi.”

Tena Klarić