IMG_0077

U srijedu 16. studenog na Ekonomskom fakultetu održala se panel rasprava u sklopu projekta Starter mjesec karijera koji traje mjesec dana, od 15. studenog do 15. prosinca. Starter je platforma koju je pokrenula udruga eSTUDENT, a cilj je te platforme povezati studente s potencijalnim budućim poslodavcima te im pružiti pregled svih poslova koji se nude u njihovoj struci i području interesa.

 

Prvu su radionicu vodile Kristina Milković i Elena Matjanovski iz Zagrebačke banke na temu Kakav dojam ostavljam na druge? Na radionici se simulirao razgovor za posao te se govorilo o selekcijskom intervjuu i pogreškama kojima su kandidati najčešće skloni na takvim intervjuima. Kristina i Elena su rekle nešto više o prvom dojmu pri upoznavanju poslodavca, o važnosti povratnih informacija te na koje načine se osoba može uopće pripremiti za intervju.
Drugu radionicu vodila je Martina Kessler iz Selectia na temu Kako upoznati savršenog poslodavca? Na radionici se povela diskusija o tome što je bitno kod odabira poduzeća u kojem studenti nakon fakulteta planiraju započeti karijeru, kakvu reputaciju poduzeće ima na tržištu te na što je važno obratiti pažnju pri procjeni poslodavca i radnog mjesta. Kessler je navela i kojim se sve nagradama i certifikatima nagrađuju uspješna poduzeća. To su primjerice: Certifikat poslodavac partner, Najbolji poslodavac, Poslodavac prvog izbora i Zlatni indeks. Spomenula je i nekoliko primjera benefita koje poduzeća nude svojim zaposlenicima. Kasnije joj se pridružila Tana Tomaš iz ljudskih resursa P&G-a i predstavila kvalitetne internship programe namijenjene studentima.

 

Na panel raspravi sudjelovale su djelatnice za ljudske resurse iz tri velike organizacije. Prva je panelistica bila Elena Matjanovski koja je predstavljala Zagrebačku banku, zatim Petra Užar koja je djelatnica PwC-a, i Petra Murgić koja je predstavljala Degordian. Sve tri panelistice predstavile su svoju organizaciju u kratkim crtama te podrobno opisale svaki korak u procesu zapošljavanja novih radnika koji su se kandidirali za posao u njihovoj organizaciji. U svim organizacijama kandidati prolaze kroz sličan proces, za početak je potrebno poslati vlastiti CV na temelju kojega se radi prva eliminacija. Nakon toga odabrani kandidati dolaze na testiranja koja provodi tim za ljudske resurse. Testovi se sastoje od testiranja znanja i psihološkog testiranja, te intervjua. Kao veoma važan faktor kod zapošljavanja sve tri panelistice navele su iskustvo u studentskim poslovima ili sudjelovanje u nekoj studentskoj udruzi. Takva su iskustva važna jer na taj način studenti primjenjuju znanja stečena na fakultetu te dobivaju nova znanja i stječu iskustvo kroz praksu.

 

Starter je projekt studentske udruge eSTUDENT. S približno 300 članova djelujemo na Sveučilištu u Zagrebu, a kroz tridesetak projekata svake godine utječemo na živote nekoliko tisuća studenata iz cijele Hrvatske. Glavni nam je cilj snažnije povezati akademsku i gospodarsku zajednicu te pružiti studentima dodatna vrijedna iskustva, čime pozitivno djelujemo na svoju današnju i buduću okolinu.

IMG_0083