Sustav koji kroz zajedničke aktivnosti i projekte izravno povezuje poslodavce i studente.

Career Speed Dating

Career Speed Dating jedinstveni je spoj selekcijskog intervjua i speed datinga. Namijenjen je povezivanju poslodavaca i studenata FER-a te srodnih tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta i veleučilišta u Zagrebu s ciljem pružanja uvida studentima o mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere te izravnog upoznavanja potencijalnih kandidata i budućih kolega. eSTUDENT ovaj događaj organizira u suradnji s Centrom karijera FER-a.
30+ poduzeća
180+ studenata
1440+ minuta razgovora za posao

SAZNAJ VIŠE

CVhelpdesk

CVhelpdesk je interaktivna radionica izrade životopisa u kojoj ti uspješna poduzeća i studenti s bogatim iskustvom pomažu da tvoja vrijednost bude prepoznata na tržištu rada. CV je ulaznica koja ti otvara vrata i osigurava intervju, a nije neka tajna – sve je u načinu na koji se prezentiraš.

Kako osigurati da tvoj CV ne bude bačen u kantu za smeće? Saznaj na jednoj od brojnih CVhelpdesk radionica u organizaciji Startera. Detalji čine razliku, a mi ćemo ti pomoći da presude u tvoju korist!

SAZNAJ VIŠE

Izlet na buduće radno mjesto

Izlet na buduće radno mjesto ti omogućuje druženje s potencijalnim poslodavcem.

Pitaš se kako izgleda prosječan dan zaposlenika u tvojem poduzeću iz snova? Što očekuju oni od svog idealnog kandidata? Želiš ostavit dobar dojam već za vrijeme studiranja? Upravo tome služe Izleti! Saznaj sve što te zanima na licu mjesta, u poduzeću i to od poduzeća. Zaposlenici će ti dočarati svakodnevnu radnu atmosferu, a njihovo iskustvo neka ti pomogne u daljnjem studentskom životu, ali i kasnije ;)

Prijavi se na starter.estudent.hr za izlete te nam se slobodno javi s prijedlozima!

SAZNAJ VIŠE

Starter Mjesec karijera

Ovaj događaj studentima pruža jedinstveno interaktivno iskustvo dobivanja uvida u proces regrutacije koji će im kasnije pomoći u dobivanju posla i profesionalnom razvoju, dok poduzećima nudi priliku da se kroz interaktivnost novim snagama studentske populacije predstave u najboljem svjetlu. Samo sudjelovanje stoga je besplatno i za poduzeća i za studente.

SAZNAJ VIŠE

Starter priručnik

U svrhu što bolje pripreme studenata za tržište rada, eSTUDENT krajem svake akademske godine izdaje Starter priručnik koji sadrži mnoštvo profesionalnih savjeta i trikova kako što bolje napisati životopis, kako se pripremiti za intervju te kako dobiti posao iz snova!
Starter priručnik također se bavi aktualnim temama i prati najnovije trendove na tržištu rada. U Priručniku je predviđeno i područje u kojem poželjni poslodavci imaju priliku predstaviti svoje poduzeće i reći najvažnije o svom selekcijskom procesu i mogućnostima rasta koje pružaju.

SAZNAJ VIŠE

Starter sustav

Najsuvremenija tehnološka i programerska rješenja omogućila su nam da svakom studentu koji traži praksu, pripravništvo ili zaposlenje ponudu za posao pošaljemo direktno u elektronski sandučić.

Za razliku od klasičnog student servisa gdje studenti traže posao, prijavom u Starter sustav posao pronalazi studente! Prijava na Starter je besplatna, brza i jednostavna, a pruža ti izravan pristup odličnim poslovima, praksama i stipendijama.

Samo jedan klik te dijeli od prijave!

SAZNAJ VIŠE

Zlatni Indeks

Zlatni indeks je projekt u kojem poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire.

Ocjenjivanje poduzeća se vrši od strane samih studenata, a glavni cilj ovog projekta je poticanje veće prisutnosti poduzeća i institucija u studentskom životu kako bi se u budućnosti podigla razina standarda studiranja.

Nagradu dobivaju poduzeća koja aktivno sudjeluju u životu studenata te su svojim sredstvima omogućila kvalitetnije obrazovanje i povezivanje studenata sa stvarnom praksom i poslovnim svijetom.

SAZNAJ VIŠE

Pokažite svoje vještine, naučite nešto novo i osvojite vrijedne nagrade.

App Start Contest

Pretvaranje dobrih ideja u još bolje aplikacije!

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inženjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja.

Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost i znanje, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta podržavaju ih i savjetuju mentori i predstavnici poduzeća.

Fakultet elektrotehnike i računarstva prepoznao je kvalitete ovog natjecanja te mu dodijelio status vještine pod nazivom “Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje” kroz koju studenti mogu osvojiti 4 ECTS boda ako ispune propisane zahtjeve.

Natjecanje obiluje brojim edukativnim i zabavnim događajima što je idealna prilika za povezivanje studenata i partnerskih poduzeća. Brojni natjecatelji su upravo sudjelovanjem na App Start Contestu pronašli svoje prvo zaposlenje ili praksu, investitora za svoj startup ili upoznali druge iznimno nadarene studente s kojima danas imaju uspješne tvrtke na svim kontinentima.”

SAZNAJ VIŠE

Case Study Competition

Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva namijenjeno studentima različitih područja interesa. Studenti dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni.

SAZNAJ VIŠE

Ecotrophelia Hrvatska

ECOTROPHELIA Hrvatska je nacionalno natjecanje studentskih timova u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda.
Samo natjecanje podrazumijeva poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, pripremu i prezentaciju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promociju na nacionalnom i europskom tržištu.
Natjecanje potiče multidisciplinarnost timova i sinergiju znanja iz različitih područja zato okupite svoj tim i krenite s izradom inovativnog proizvoda.
Oni koji na nacionalnom natjecanju budu najuspješniji predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom natjecanju ECOTROPHELIA Europe.

SAZNAJ VIŠE

Elektroboj

Elektroboj je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo, jedinstveno u Hrvatskoj. Osim natjecateljskog dijela, Elektroboj čini i niz pomno osmišljenih predavanja i radionica.

Misija ovog projekta je popularizacija elektrotehnike, poticanje studenata da svoje ideje i znanja pretoče u praksu te povezivanje studenata i renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva.

Elektroboj je namijenjen redovitim studentima fakulteta elektrotehničke struke i svim studentima čiji je interes elektrotehnika. Natjecanje potiče kreativnost i ohrabruje studente na realizaciju vlastitih ideja istodobno ih suočavajući sa svim izazovima koje vođenje jednog ozbiljnog projekta nosi sa sobom. Osim kvalitetnog konačnog rješenja pred studente se stavlja zadatak da načine jednako kvalitetnu tehničku dokumentaciju svojeg rada te da u precizno određenim vremenskim rokovima ispune pred njih postavljene zadatke.

Ne čekaj! Prijavi se na Elektroboj 2017.

SAZNAJ VIŠE

Moot Court Croatia

MOOT COURT CROATIA je natjecanje u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta. Predstavljaju izvrsnu priliku da studenti steknu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom.

Kroz pripreme, natjecatelji stječu vrijedno iskustvo rada u timu, istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom.

Uz to, veliku vrijednost natjecanja čini intenzivna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja.
S obzirom na to, sudjelovanjem na Moot Court Croatia studenti imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske.

SAZNAJ VIŠE

Mozgalo

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja.
Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od 2 do 4 osobe.

Dubinska analiza podataka i prediktivni modeli su temelji uspješnog poslovanja poduzeća brojnih industrija te se područje može smatrati zanimanjem budućnosti.

SAZNAJ VIŠE

Smartup

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima.

Edukacije natjecatelja bile bi usmjerene na Lean metodologiju jer bismo ju htjeli približiti studentskoj populaciji te im na taj način pomoći u razvoju njihovih budućih startupova. Tijekom natjecanja studenti će imati priliku proći kroz razne edukativne radionice i rad s mentorima koji će im pomoći u realizaciji njihove ideje. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond i prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva.

SAZNAJ VIŠE

Vizionar

Vizionar je najveći projekt u Hrvatskoj organiziran kao natječaj za dizajn namijenjen studentskoj populaciji.

Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje. Osim toga, svrha projekta je omogućiti mladim profesionalcima da putem natječaja pokažu svoj talent i stečene vještine te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Ciljevi  projekta su povezivanje studenata društvenih i umjetničkih usmjerenja, stvaranje referentnog mjesta za spajanje studenata, mladih profesionalaca i poduzetnika, promicanje dizajna kao elementa uspješnosti i prepoznatljivosti poduzeća, poticanje poduzetničkog duha i proaktivnosti te stvaranje najvećeg studentskog natjecanja iz područja dizajna.

SAZNAJ VIŠE

Inspirativni, edukativni, zabavni i društveno korisni događaji na jednom mjestu.

Bez "veze" nije bezveze

Bez ‘veze’ nije bezveze projekt je koji je osmišljen kako bi pokazao mladima da se uspjeti može svojim vlastitim trudom, radom i zalaganjem! Inspirativni predavači, koji su danas izuzetno uspješni u svojem području, kroz ciklus predavanja u srednjim školama i na fakultetima dokazuju svojim primjerom kako je moguće uspjeti na pošten način.

Unutar ovog projekta obilježava se i međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9.12., na uvijek zabavan i zanimljiv način – imajući inspiriranje pozitivnim primjerom uvijek na umu!

SAZNAJ VIŠE

eBUDDY

eBUDDY, an eSTUDENT project, started in cooperation with the International Office of the Faculty of Economics and Business in Zagreb in 2013. This project gathers students from all around the world who have chosen Zagreb as their host city during their student exchange program and their Croatian mentors. The purpose of the project is facilitating their life in Zagreb and making it more enjoyable through welcome packages, free short trips, flight discounts and discounts on certain Croatian products by which we are trying to encourage the promotion of Croatia and its products in the world.

In the last three years we have accomplished to help more than 400 students from more than 22 countries and have cooperated with international offices from 5 different continents: Africa, Asia, Europe and North and South America.

Our goal is to cooperate with other international offices that are part of the University of Zagreb and to find more sponsors which will help us in the realization of the project.

Join us in our mission! :)

SAZNAJ VIŠE

Financial Week

Financial Week tjedan je prikazivanja zabavne strane financija! Ovo je projekt edukativnog karaktera koji kroz neuobičajenu prizmu prikazuje sve ono što (ne) znamo o financijama. Posjeti institucijama koje su povezane uz ovaj sektor omogućavaju izravan uvid u svakodnevnicu njihovog posla!

SAZNAJ VIŠE

Kopačka solidarnosti

Kopačka solidarnosti humanitarni je malonogometni turnir potaknut od strane studenata koji su svojim primjerom i aktivnim zalaganjem željeli doprinijeti izgradnji osvještenijeg društva. Svrha projekta je kroz sportske aktivnosti ukazati na potrebe djece i mladih u društvu te na taj način poboljšati kvalitetu obrazovanja kako bi svako dijete imalo mogućnost ostvariti svoje potencijale.

SAZNAJ VIŠE

Mozak voli zdravo

Mozak voli zdravo posvećen je popularizaciji pravilne prehrane i zdravog načina života. Kroz edukativne radionice, stručna predavanja i natjecanje, mladima su na kreativan način predočene sve pogodnosti pravilne prehrane, redovite tjelesne aktivnosti i, iznimno važne, motivacije. Jednako tako, mladi mogu steći i uvid u jednostavnost zdravog življenja unatoč svim fakultetskim obvezama. Kroz natjecanje se pobuđuje natjecateljski duh u kojem sudionici mogu odmjeriti i svoje kulinarske vještine u pripremi zdravih i brzih studentskih obroka. Cijeli projekt vođen je u suradnji sa stručnjacima iz dotičnog područja.

SAZNAJ VIŠE

Nepotrebno je nekome potrebno

Cilj projekta je prikupljanje materijalnih potrepština koje su drugima potrebnije i donirati ih udrugama i domovima koji trebaju pomoć. S ovom akcijom nastoji se potaknuti studente i širu javnost na humanitarnost i solidarnost.

SAZNAJ VIŠE

Po miseca kulture

Po miseca kulture je dvotjedni projekt koji studentskoj populaciji približava razna područja iz umjetnosti, kulture i sporta. Zamišljen je kao ciklus predavanja i radionica te ostalih dodatnih sadržaja koji odstupaju izvan klasičnih okvira obaveznih fakultetskih predavanja.

SAZNAJ VIŠE

URED

URED je projekt posvećen besplatnom poslovnom savjetovanju startup tvrtki, malih i srednjih poduzeća, obrta i OPG-ova.
URED čine obrazovani, ambiciozni, mladi i energični studenti tima „Poslovno savjetovanje“ koji djeluje unutar najveće neprofitne studentske udruge eSTUDENT. Naši članovi su spremni pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna u poboljšavanju vlastitog poslovanja i minimaliziranju svakodnevnih poslovnih problema. Ovo je projekt proaktivnih studenata volontera koji nude usluge poslovnog savjetovanja različitim tipovima poduzeća i poduzetnicima s ciljem povećanja njihove konkurentnosti i efikasnosti poslovanja na domaćem i stranom tržištu.

SAZNAJ VIŠE

Vodič za brucoše

Vodič za brucoše priručnik je i aplikacija koja olakšava snalažanje u studentskom životu kroz brojne savjete o svemu s čime se novi ali i stari studenti mogu susresti u toj fazi života kako bi se mogli koncentrirati na ono najvažnije – studiranje!

SAZNAJ VIŠE

Znanost za sve

Znanost za sve projekt je koji obuhvaća ideje studenata s raznih fakulteta sa zajedničkim ciljem: svoju ljubav za znanost prenijeti mlađim generacijama na zabavan i zanimljiv način. U obliku edukativnih radionica koje osmišljavaju, organiziraju i vode studenti, projekt se odvija po brojnim školama i vrtićima u Zagrebu i okolici te na znanstvenim festivalima diljem Hrvatske. Cilj radionica je potaknuti učenje i djelovanje u STEM polju – zanimanja i znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

SAZNAJ VIŠE

Međunarodna iskustva, multikulturalnost i otkrivanje prilika u inozemstvu

Brošura ljetnih škola

”A book is an adventure waiting to happen”

Obećao si sam sebi da će ti baš OVO ljeto biti posebno, ali još ne znaš kako to ostvariti?

Zaviri u našu knjigu avanture i iskorači iz svoje comfort zone! :D

”And so the adventure begins…”

SAZNAJ VIŠE

Dubrovnik Summer School

Dubrovnik Summer School is an international summer seminar which is being held for 11 years in Dubrovnik. The seminar is organized by student association eSTUDENT under the main theme – intellectual capital. As Dubrovnik is the first intellectual capital city in the world, it is a perfect place for such an event. Besides the main theme, this year`s theme will be focused on business freedom.

Dubrovnik Summer School promotes teamwork, communication skills and thinking “outside of the box”. It also encourages creative thinking in order to design and launch new projects by the participants.​

The main purpose is to acquire new applicable knowledge and develop some new skills by having personal interaction with great speakers and professors that are going to lead the workshops.

This summer school guides participants to their future success by helping them understand their individual values, passions and potentials, choose their careers, determine and achieve their goals and develop useful skills and knowledge.

Both, lectures and workshops, have multidisciplinary topics relevant and applicable to all areas of interest so it doesn’t matter what you study (areas of intellectual capital, knowledge and people management, covering topics such as design thinking, big data, diplomacy, business intelligence, career development and innovation).

SAZNAJ VIŠE

Međunarodne suradnje

eSTUDENT rado surađuje s udrugama, institucijama i poduzećima prvenstveno u regiji, ali i ostalim zemljama Europe i svijeta. Smatramo da međusobnom suradnjom omogućujemo stvaranje novih vještina i znanja, vladanje opuštene,proaktivne i slobodne atmosfere te razmjenu iskustava kao i poslovnih i studentskih dojmova.

SAZNAJ VIŠE