Sustav koji kroz zajedničke aktivnosti i projekte izravno povezuje poslodavce i studente.

BUSINESS MATCHMAKER

Business Matchmaker je projekt koji omogućuje studentima da se u kratkim selekcijskim intervjuima od 4 minute osobno predstave skupini željenih poduzeća. Najuspješniji studenti bit će izabrani u sljedeći krug dužih 20-minutnih razgovora gdje dobivaju priliku ostaviti još bolji dojam, osvojiti mnoge nagrade te potencijalno dobiti ponudu za praksu ili zaposlenje. Studenti na zanimljiv i koristan način razvijaju svoje sposobnosti samoprezentacije i upoznaju se s tržištem rada iz prve ruke. Projekt je nastao u suradnji eSTUDENTa i Ureda za savjetovanje i razvoj karijera na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2017. godine kad je na njemu sudjelovalo 13 poslodavaca i više od 60 studenata.

SAZNAJ VIŠE

Career Speed Dating

Career Speed Dating jedinstveni je spoj selekcijskog intervjua i speed datinga. Namijenjen je povezivanju poslodavaca i studenata FER-a te srodnih tehničkih i STEM usmjerenih fakulteta i veleučilišta u Zagrebu s ciljem pružanja uvida studentima o mogućnostima zaposlenja i razvoja karijere te izravnog upoznavanja potencijalnih kandidata i budućih kolega. eSTUDENT ovaj događaj organizira u suradnji s Centrom karijera FER-a.
30+ poduzeća
180+ studenata
1440+ minuta razgovora za posao

SAZNAJ VIŠE

Izlet na buduće radno mjesto

Izleti na buduće radno mjesto predstavljaju jedinstvenu priliku studentima da provedu dio dana kod potencijalnog poslodavca i upoznaju se s različitim radnim mjestima te odgovornostima koje ona nose. Zaposlenici iz prve ruke odgovaraju na sva pitanja studenata kako bi oni uvidjeli uklapaju li se svojom osobnošću u poduzeće. Cilj posjeta je dočarati svakodnevnu radnu atmosferu, organizacijsku kulturu, ali i prilike za studentske prakse i poslove. Poduzeća na ovaj način kroz formalna i neformalna druženja mogu iz prve ruke saznati što studenti očekuju od svog poslodavca te im se predstaviti u punom smislu.

SAZNAJ VIŠE

Starter Mjesec karijera

Ovaj događaj studentima pruža jedinstveno interaktivno iskustvo dobivanja uvida u proces regrutacije koji će im kasnije pomoći u dobivanju posla i profesionalnom razvoju, dok poduzećima nudi priliku da se kroz interaktivnost novim snagama studentske populacije predstave u najboljem svjetlu. Samo sudjelovanje stoga je besplatno i za poduzeća i za studente.

SAZNAJ VIŠE

Starter priručnik

U svrhu što bolje pripreme studenata za tržište rada, eSTUDENT krajem svake akademske godine izdaje Starter priručnik koji sadrži mnoštvo profesionalnih savjeta i trikova kako što bolje napisati životopis, kako se pripremiti za intervju te kako dobiti posao iz snova!

Starter priručnik bavi se aktualnim temama i prati najnovije trendove na tržištu rada. U Priručniku je predviđeno i područje u kojem poželjni poslodavci imaju priliku predstaviti svoje poduzeće i reći najvažnije o svom selekcijskom procesu i mogućnostima rasta koje pružaju.

SAZNAJ VIŠE

Starter Subota

Starter Subota projekt je uz kojega nastojimo u jednome danu, kroz interaktivne radionice izrade životopisa, selekcijskog testiranja te selekcijskog intervjua, predstaviti studentima što je sve potrebno prilikom stupanja na tržište rada te na koji način se istaknuti među ostalim kandidatima. Kako osigurati da tvoj CV ne bude bačen u kantu za smeće? Saznaj na starter suboti! Detalji čine razliku, a mi ćemo ti pomoći da presude u tvoju korist!

SAZNAJ VIŠE

Starter sustav

Najsuvremenija tehnološka i programerska rješenja omogućila su nam da svakom studentu koji traži praksu, pripravništvo ili zaposlenje ponudu za posao pošaljemo direktno u elektronski sandučić.

Za razliku od klasičnog student servisa gdje studenti traže posao, prijavom u Starter sustav posao pronalazi studente! Prijava na Starter je besplatna, brza i jednostavna, a pruža ti izravan pristup odličnim poslovima, praksama i stipendijama.

Samo jedan klik te dijeli od prijave!

SAZNAJ VIŠE

Zlatni Indeks

Zlatni indeks je projekt u kojem poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata, bivaju nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire. Nagradu dobivaju poduzeća koja aktivno sudjeluju u životu studenata te su svojim sredstvima omogućila kvalitetnije obrazovanje i povezivanje studenata sa stvarnom praksom i poslovnim svijetom.

Ocjenjivanje poduzeća vrši se od strane samih studenata, a glavni cilj ovog projekta je poticanje veće prisutnosti poduzeća i institucija u studentskom životu kako bi se u budućnosti podigla razina standarda studiranja.

SAZNAJ VIŠE

Pokažite svoje vještine, naučite nešto novo i osvojite vrijedne nagrade.

App Start Contest

Pretvaranje dobrih ideja u vrijedne aplikacije!

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inženjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja.
Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost, znanje i ambiciju, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta studenti imaju priliku dobiti korisne savjete od mentora i predstavnika poduzeća te se tako približiti realizaciji svoje ciljane aplikacije, ali i ostvariti pobjedu i osvojiti vrijedne nagrade koje App Start Contest nudi.
Fakultet elektrotehnike i računarstva prepoznao je kvalitetu ovog natjecanja te mu dodijelio status vještine pod nazivom “Natjecanje u izradi aplikacija za pokretne uređaje” kroz koju studenti mogu osvojiti 4 ECTS boda ako ispune propisane zahtjeve.
Osim natjecateljskog dijela, ASC obiluje brojnim edukativnim i zabavnim događajima što je idealna prilika za povezivanje studenata i partnerskih poduzeća. Sudjelovanjem na ASC-u, prijašnji natjecatelji dobili su iskustvo koje ih je dovelo do njihovog prvog zaposlenja ili prakse, investitora za svoj startup ili upoznali druge iznimno nadarene studente s kojima danas imaju uspješne tvrtke na svim kontinentima.

SAZNAJ VIŠE

Case Study Competition

Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva s kojim se neko poduzeće susrelo ili predviđa da će se susresti, a namijenjeno je proaktivnim studentima različitih interesa.
Na natjecanju sudjeluje velik broj studenata zahvaljujući poduzećima iz različitih gospodarskih grana te tematskoj širini njihovih poslovnih slučajeva. Poduzeća predlažu i zadaju temu, a studenti rješavaju prave poslovne slučajeve. Na taj način studenti dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni. Natjecanje omogućuje poduzećima dobivanje kreativnih ideja, povećanje baze zaposlenika te dobru promociju među studentima diljem regije.

SAZNAJ VIŠE

Elektroboj

Elektroboj je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i kao takvo, jedinstveno u Hrvatskoj. Osim natjecateljskog dijela, Elektroboj čini i niz pomno osmišljenih predavanja i radionica.
Misija ovog projekta je popularizacija elektrotehnike, poticanje studenata da svoje ideje i znanja pretoče u praksu te povezivanje studenata i renomiranih tvrtki iz domene elektrotehnike i računarstva.
Elektroboj je namijenjen redovitim studentima fakulteta elektrotehničke struke i svim studentima čiji je interes elektrotehnika.
Natjecanje potiče kreativnost i ohrabruje studente na realizaciju vlastitih ideja istodobno ih suočavajući sa svim izazovima koje vođenje jednog ozbiljnog projekta nosi sa sobom. Osim kvalitetnog konačnog rješenja pred studente se stavlja zadatak da načine jednako kvalitetnu tehničku dokumentaciju svojeg rada te da u precizno određenim vremenskim rokovima ispune pred njih postavljene zadatke.

SAZNAJ VIŠE

Moot Court Croatia

MOOT COURT CROATIA je natjecanje u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court
natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava u svijetu. Natjecanje je namijenjeno
studentima prava treće i viših godina, a sastoji se od dva dijela: sastavljanja pisanih podnesaka i
usmenih ročišta temeljenih na hipotetskom slučaju.

Sudjelovanjem u natjecanju studenti stječu vrijedna praktična iskustva timskog rada, istraživanja
slučaja, pisanja podnesaka i rasprava pred sudom. Najveću vrijednost natjecanja čini izravna
uključenost profesora, sudaca i odvjetnika i ostalih pravnih praktičara.

Partneri natjecanja su renomirani odvjetnički uredi, stoga Moot Court Croatia studentima predstavlja
jedinstvenu priliku povezati se s vrhunskim pravnim stručnjacima, kao i ostalim studentima prava
diljem Hrvatske.

SAZNAJ VIŠE

Mozgalo

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja.

Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od dvije do četiri osobe.

Dubinska analiza podataka i prediktivni modeli su temelji uspješnog poslovanja poduzeća brojnih industrija te se područje može smatrati zanimanjem budućnosti.

SAZNAJ VIŠE

Smartup

Smartup je studentsko edukativno startup natjecanje. Studenti se na natjecanje prijavljuju s inovativnom idejom, a konačni cilj je da tu ideju razrade u kvalitetan poslovni plan kao temelj vlastitog startupa. Na ovaj način promovira se poduzetnički duh među studentskom populacijom i potiče ih se da od najranijih dana uđu u svijet poduzetništva. Na Smartup se prijavljuju mladi, proaktivni i inovativni ljudi koji ideje razvijaju u najmodernijim i najperspektivnijim industrijama današnjice. Uz razvoj ideja, natjecatelji razvijaju mrežu poznanstava s mentorima i brojnim drugim cijenjenim osobama s hrvatske startup scene.
Natjecanje je koncipirano kao niz edukativnih radionica temeljenih na lean metodologiji uz jedno Bootcamp mentoriranje. Konačnu odluku o pobjedniku donosi stručni žiri na temelju predanih poslovnih planova i pitcha na završnici natjecanja. Pobjednike natjecanja očekuju primamljive novčane i razne druge nagrade.
Iako se prepreka između studentskog i poduzetničkog svijeta ponekad čini nepremostivom, Smartup je most koji na jednostavan način veže ta dva svijeta promičući poduzetništvo na pristupačan i zabavan način.

SAZNAJ VIŠE

Vizionar

Vizionar je najveći projekt u Hrvatskoj organiziran kao natjecanje u izradi vizualnih rješenja namijenjen studentskoj populaciji.

Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje. Projekt omogućuje mladim profesionalcima da putem natjecanja pokažu svoj talent i stečene vještine te da se povežu s potencijalnim poslodavcima. Uz stvaranje referentnog mjesta za spajanje studenata društvenih i umjetničkih usmjerenja, ali i svih zainteresiranih za vizualne komunikacije, mladih profesionalaca i poduzetnika, cilj projekta je i promicanje dizajna kao elementa uspješnosti i prepoznatljivosti poduzeća, poticanje poduzetničkog duha i proaktivnosti. Vizionar je najveće studentsko natjecanje u izradi vizualnih rješenja te kao takvo predstavlja značajnu ulogu za svakog studenta koji se u njemu okuša.

SAZNAJ VIŠE

Inspirativni, edukativni, zabavni i društveno korisni događaji na jednom mjestu.

Međunarodna iskustva, multikulturalnost i otkrivanje prilika u inozemstvu

Brošura ljetnih škola

”A book is an adventure waiting to happen”

Obećao si sam sebi da će ti baš OVO ljeto biti posebno, ali još ne znaš kako to ostvariti?

Zaviri u našu knjigu avanture i iskorači iz svoje comfort zone! :D

”And so the adventure begins…”

SAZNAJ VIŠE

Međunarodne suradnje

eSTUDENT rado surađuje s udrugama, institucijama i poduzećima prvenstveno u regiji, ali i ostalim zemljama Europe i svijeta. Smatramo da međusobnom suradnjom omogućujemo stvaranje novih vještina i znanja, vladanje opuštene,proaktivne i slobodne atmosfere te razmjenu iskustava kao i poslovnih i studentskih dojmova.

SAZNAJ VIŠE

Zagreb Summer Academy

Zagreb Summer Academy marks a new era for young people in Croatia and all around the world. The main goal is to bring focus on the skills not only wanted by an employer, but also needed in everyday life. It promotes teamwork, divergent thinking, efficient communication and much more.

As Zagreb Summer Academy is a successor of Dubrovnik Summer School it’s also based on intellectual capital. It’s purpose is to acquire new applicable knowledge and develop new skills by having personal interaction with great speakers and professors that are going to lead the workshops.

This summer academy guides participants to their future success by helping them understand their individual values, passions and potentials, choose their careers, determine and achieve their goals and develop useful skills and knowledge.

With each skill you grow as a person and to gain that skills at Zagreb Summer Academy you don’t have to be from one professional field, we welcome everyone who want’s to pursue their dreams.

SAZNAJ VIŠE