Q: Postoje li uvjeti za nove članove? Čuo sam da vam je bitan prosjek i da se samo studenti određenih fakulteta mogu prijaviti, je li to istina?
A: Prijaviti se možeš ako si student/ica sveučilišnog preddiplomskog, dodiplomskog, diplomskog, integralnog preddiplomskog i diplomskog studija, stručnog ekvivalentnog studija ili visokih škola, a preporuča se da si barem 2. godina faxa. Prosjek ocjena nije relevantan. Učlaniti se mogu svi studenti (redoviti i izvanredni) sa svih fakulteta koji su u mogućnosti biti aktivni u Zagrebu.

 

Q: Koliko bih često (dnevno, tjedno, mjesečno) morao/la dolaziti na određene termine (sastanke) ili je moguće stvari odrađivati od doma?
A: Svaki tim ima najčešće po jedan sastanak tjedno koji je obavezan, a koliko sati uz taj sastanak još dodatno trebaš uložiti za ispunjavanje zadataka prilično ovisi o voditelju timu pa je to malo teže za odrediti. Neki članovi tima tjedno imaju 3-4h posla, dok drugi jako variraju s obzirom na timeline projekta. Ako želiš više informacija o tome, javi se voditeljima timova za koje si zainteresiran/a na mail (mailovi voditelja se nalaze na kraju opisa njihovih timova na: ovom linku).

 

Q: Jesam li ispunjavanjem prijave automatski postao članom eSTUDENTa?
A: Nisi. Članom se postaje prolaskom kroz selekcijski postupak. Selekcijski postupak sastoji se od više dijelova: prijave članova, online testiranja, motivacijskog pisma voditeljima timova te intervjua s istima. Tek nakon toga, ako te prihvati neki od voditelja postaješ članom tog tima.

 

Q: Je li nužno prijaviti se za tri tima ili mogu samo za jedan?
A:  Nije nužno, možeš birati hoćeš li se prijaviti za 1, 2 ili 3 tima te ih poredati prema vlastitim preferencijama.

 

Q: Što ako upadnem u 2 ili čak 3 tima? Mogu li sudjelovati u radu svih timova u koje sam upao?
A: To jako ovisi o voditeljima timova. Na osnovu dogovora između voditelja oni će odlučiti žele li imati člana koji sudjeluje u još nekom timu. Sudjelovanje u 3 tima baš i nije praksa, ali sudjelovanje u 2 tima čak i nije tako rijetka pojava. Ako ti je prva godina u udruzi savjetujemo ti da za početak uđeš u 1 tim, pa kasnije ako osjetiš da možeš, ponudi svoju pomoć drugim timovima, sigurno se neće buniti :) I da, i tebe se pita želiš li uopće sudjelovati u radu oba tima.

 

Q: Kada počinjemo s radom u timu?
A: Nakon intervjua javit će ti se voditelji (do 6.11.2016.) s točnim datumom i vremenom prvog sastanka koji će se održati u tjednu od 7. do 13.11.2016.

 

Q: Imam problem s prijavom, ne mogu upisati datum rođenja.
A: ​Imamo dvije opcije za tebe: 1) piši datum u obliku 07.08.1990. znači dvoznamenkasto i dane i mjesece i iza svega točka. 2) ako prvo ne ide, pronađi datum u kalendaru i odaberi.

 

Q: Imam problema s prijavom, naime, nakon prijave (log in-a) ne otvara mi se prozor za dalje, a slijedio sam sve upute. Što da radim?
A: Ako koristiš Internet Explorer, preporučili bi ti drugi preglednik: Chrome jer Internet Explorer zna malo pošašaviti… Ako nije taj slučaj, probaj prozor otvoriti u anonimnom načinu rada te se tamo probaj prijaviti. Javi je li sve ok prošlo, ako nije, onda ćemo dalje istraživati što se to ludo događa kod tebe :)!

 

Q: Je li moguće promijeniti svoje preferencije željenog tima izabranih na testiranju? I ako me netko iz tima koji su bili moj 2. i 3. izbor još nije pozvao na intervju, znači li to da nisam prošao u idući krug selekcije ili se to događa nakon što me 1. izbor odbije?
A: Svoje preferencije možeš promijeniti nakon intervju tako da pošalješ mail voditeljima timova i obavijestiš ih o promjeni. Svi studenti koji se prijave i ispune uvjete za intervju (testiranje, rješavanje caseva i predaja motivacijskog pisma) sudjelovat će na intervjuima za sve timove za koje su ispunili uvjet. Ako ti se netko od voditelja još nije javio, vjerojatno samo još usklađuju termine intervjua.

 

Q: Tijekom prijave na Vašoj stranici, nakon što sam ispunio sve traženo i kako bi završila prijavu kliknula sam gumb “Pošalji”, uslijed čega mi je došla obavijest da sam srušila Vaš server te se moram javiti na ovaj e-mail.
A: Postoji mogućnost da su prijave zatvorene, a postoji mogućnost da je došlo do neke greške pa pokušaj ponovo ispuniti. Ako ni to ne pomaže, javi nam se sa svojim problemom.

 

Q: Mene zanima mogu li ja samo jednom timu poslat motivacijsko pismo. Zato mislim da možda nije ni potrebno da šaljem motivacijska pisma i odlazim na razgovore.
A: Ako želiš, motivacijsko pismo možeš poslati samo jednom timu. Odluka je tvoja, a mi ti svakako preporučujemo da pošalješ svoje motivacijsko pismo i ostalim timovima te pristupiš intervjuima. Pristupanje intervjuima odlična ti je prilika da upoznaš nove ljude i stekneš iskustvo koje ti kasnije može koristiti prilikom intervjua za posao.

 

Q: Ako dosad nisam dobio obavijest od voditelja da sam primljen, znači li to da nisam primljen u udrugu?
A: Bez obzira na to jesi li primljen u udrugu ili ne, netko od članova udruge javit će ti se mailom.