Upravljanje projektima

x

U eSTUDENTu možeš sudjelovati u organizaciji i provedbi projekata od A do Ž. :) Saznaj kako od ideje do provedbe, kroz planiranje, organizaciju i pronalazak partnera projektom privući što veći broj sudionika te ga uz dobru zabavu privesti kraju.

Komunikacija s poduzećima

x

Ne trebaju ti godine iskustva da bi sjeo za stol s facom iz neke velike kompanije. eSTUDENT kroz godinu surađuje s preko 70 poduzeća i upravo ti možeš postati nositelj komunikacije između Udruge i poduzeća.

Marketing

x

Marketing je tu da projekte Udruge predstavi na pravi način i osigura da glasno odjeknu. Kreiraj vlastite kampanje i nauči kako promovirati projekte kroz različite online i offline kanale.

Dizajn

x

I najbolje ideje bez dobre prezentacije i dizajna ostaju neprimjetne. U eSTUDENTu zajedno s ostalim kreativcima stvori vizuale koji će ostati zapamćeni, a dobru ideju učini još boljom.

Odnosi s javnošću (PR)

x

Kroz osmišljavanje komunikacijskih kampanja, pisanje medijskih objava i članaka gradimo i održavamo odnose s ciljanim skupinama te brinemo o ugledu Udruge.

Ljudski potencijali

x

Mi znamo da su najveća vrijednost naše udruge upravo članovi. U ljudskim potencijalima eSTUDENTa, kroz organizaciju druženja i teambuildinga, edukaciju, evaluaciju i povezivanje članova, pomažemo članovima da postanu bolji!

Programiranje

x

Dobar si programer i želiš raditi na stvarnim projektima ili si tek na putu da to postaneš? U eSTUDENTu možeš raditi na brojnim web aplikacijama, s bazama podataka i na održavanju servera prilikom čega možeš dobiti puno praktičnog znanja.

Edukacija i popularizacija znanosti

x

Kroz organizaciju različitih edukativno-zabavnih i znanstveno popularnih radionica te ciklusa predavanja nastojimo educirati studente u različitim područjima. Napravi nešto dobro za ekipu i sam nauči hrpu novih stvari.

Multimedija

x

Ako se kužiš u fotkanje ili želiš naučiti fotkati, voliš posjećivati zabavne evente, juriti okolo i upoznavati ljude, pridruži se timu za multimediju!

Humanitarni rad

x

Postoje ljudi kojima je pomoć potrebna. Kroz razne projekte prikupljamo sredstva za njih i pritom promičemo pozitivne vrijednosti prema zajednici.

Konzalting

x

Stečeno znanje na faksu i Udruzi iskoristi da pomogneš drugima u poslovanju. Ovo je najbolje mjesto da teorijsko znanje primijeniš u praksi. Ako si među onima koji jako žele, a misle da ne znaju dovoljno, ne brini! Čeka te hrpa edukacija kroz koje ćeš postati pravi savjetnik.

Međunarodna suradnja

x

Pričaš 4 strana jezika i imaš besplatne milje? Ili ipak ne? Nema veze! Bitno je da voliš upoznavati ljude i da granice za tebe ne postoje. Sudjeluj u razmjenama studenata, poveži se sa stranim fakultetima i organizacijama te stekni hrpu novih inozemnih prijatelja.

Pravo

x

Kroz organizaciju jednog od uglednih natjecanja za pravnike poveži se s profesorima pravnog fakulteta i brojnim odvjetničkim uredima. Osim toga, u Udruzi možeš pripremati projekte za EU fondove i sudjelovati u izradi ugovora i pravilnika.

Financije

x

Svaka organizacija treba dobar odjel za računovodstvo kako bi bezbrižno djelovala te efikasno raspoređivala sredstva. U eSTUDENTu imaš priliku knjižiti fakture, voditi poslovne knjige i raditi financijske izvještaje.

Sažetak informacija

eSTUDENT je studentska udruga koja okuplja ljude različitih profila i interesa koje povezuje želja da postanu najbolji u tome što rade, steknu iskustvo kroz projekte, upoznaju zanimljive ljude i dobro se zabave. Jednom godišnje, eSTUDENT ima pristupni proces koji se održava početkom akademske godine - upravo sad!

Na ovoj stranici možeš pronaći sve o nama - provjeri što ti sve nudimo, saznaj kako radimo, pročitaj priče bivših eSTUDENATa, vidi što o nama misle naši brojni partneri i ne zaboravi škicnuti kako partijamo. ;)

Osim na stranici, više o nama saznaj kroz Drago mi je, eSTUDENT - kratko predavanje na kojem možeš upoznati ekipu iz Udruge, osjetiti atmosferu, stvoriti svoj dojam i pitati sve što te zanima. Gdje i kad? - 13.10. na EFZG-u, 17.10. na FER-u i 19.10. na PMF-u.

Prati nas preko društvenih mreža
Facebook Twitter Instagram

Prijave su zatvorene

Prijave su završile. Trenutno je u tijeku drugi korak pristupnog procesa. Ako si se prijavio na vrijeme, provjeri svoj e-mail (možda i spam) za daljnje upute.

Važni datumi i termini

13.10.2016. Drago mi je, eSTUDENT - EFZG
17.10.2016. Drago mi je, eSTUDENT - FER
19.10.2016. Drago mi je, eSTUDENT - PMF
05.10.2016. Početak prijava
23.10.2016. Završetak prijava

Dobivanje informacija o Pristupnom procesu na e-mail

Ostavi nam svoje podatke na ovom linku i mi ćemo te obavijestiti o svim važnim događajima vezanim uz pristupni proces.

Prijave su zatvorene

Prijave su završile. Trenutno je u tijeku drugi korak pristupnog procesa. Ako si se prijavio na vrijeme, provjeri svoj e-mail (možda i spam) za daljnje upute. U slučaju da nisi primio naš povratni mail te za sve ostale probleme s prijavom javi se na pristupni-helpdesk@estudent.hr.

Daljnji tijek pristupnog procesa uključuje testiranje koje je u razdoblju od 24.10. do 27.10. u 23:59h. U testu odabireš 1-3 tima za koje se želiš prijaviti te će test uključivati zadatak svakog odabranog tima. Nakon uspješno riješenog testiranja, intervjui kod voditelja timova održat će se od 28.10 do 5.11., a voditelji će ti se osobno javiti s terminima intervjua.

Konačne rezultate prijave dobit ćeš 6.11.

U eSTUDENTu postoji 8 skupina koje se sastoje od jednog ili više timova. Kako bi saznao više informacija o timu, klikni na ime (ili kućicu) tima :)!

Skupina Community

Društveno odgovorno poslovanje

Zajedništvo Optimizam Humanitarnost
Tim za društveno odgovorno poslovanje (DOP) ili Angels nizom projekata koje provodi tijekom cijele akademske godine nastoji djelovati na dobrobit kako same udruge, tako i ukupne akademske zajednice. Nadalje, želimo poticati studente na promjene i ohrabriti ih pri postizanju ciljeva vlastitim znanjem, a zajednicu potaknuti na humanitarnost. Organiziranjem različitih projekata studenti mogu steći vrijedno iskustvo i nova znanja o radu u timu te važnosti komunikacije i međusobnog razumijevanja. Imat će priliku izravno komunicirati s partnerima te nesmetano iznositi svoje ideje kako bi projekt učinili što uspješnijim, a istodobno poboljšati svoje poslovne vještine i steći vrijedno iskustvo. Tražimo ljude željne promjena, optimiste, organizirane, odgovorne, ustrajne i predane zadacima koji vjeruju da zajedničkim snagama možemo mnogo toga promijeniti. Neovisno o tome želite li općenito pomoći širiti pozitivu, pomoći u osvješćivanju društva, olakšati brucošima prve akademske dane ili se pobrinuti da dobiju igračke i knjige oni koji ih nemaju, ili pak nešto sasvim drugo, a ne znate kako, kod nas ste dobrodošli.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Simona.Gugec@estudent.hr (voditeljica), Valentina.Gustin@estudent.hr (suvoditeljica). 

Međunarodna suradnja

Povezanost Ujedinjenost Znatiželja
Tim za međunarodnu suradnju je tim s dugogodišnjom tradicijom organiziranja projekta Dubrovnik Summer School - internacionalne ljetne škole koja se svake godine održava u Dubrovniku. Cilj škole je donijeti studentima jedinstvenu priliku učenja i upoznavanja prakse iz različitih industrija. Kao tim, otvoreni smo za suradnju na internacionalnoj razini. Svatko tko želi naučiti kako biti mala turistička agencija, kako osmisliti dobar program i kako uspješno završiti projekt i više je nego dobrodošao/la u naš tim.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Martina.Radanovic@estudent.hr (voditeljica), Jelena.Nisevic@estudent.hr (suvoditeljica).

Popularizacija znanosti

Kreativnost Znanje Inspirativnost
Tim za popularizaciju znanosti radi na projektima Znanost za sve i Mozak voli zdravo. Naš cilj je na zabavan i jednostavan način djeci objasniti raznolike teme s područja prirodnih i tehničkih znanosti. Radionice izvodimo u brojnim vrtićima, školama i na znanstvenim događanjima kako bi kod naših najmanjih probudili interes za znanstvenim istraživanjima. Ono što ovaj tim čini drugačijim od drugih je raznolikost u područjima u kojima članovi tima djeluju te široka paleta karaktera koju objedinjuje jedan cilj, a to je ljubav prema znanosti. Ono što ovaj tim daje svojim članovima jest sloboda da sami osmisle i organiziraju radionice u bilo kojem znanstvenom području, ovisno o njihovom interesu. Isto tako imaju mogućnost okušati se u ulozi predavača te steći iskustvo u radu s djecom. Također, članovi imaju jedinstvenu priliku proširiti svoje znanstvene vidike usko surađujući s ostalim članovima tima.Ako uzmemo u obzir sve navedeno, tražimo i trebamo studente koji su iznimno zainteresirani za znanost i motivirani za rad s djecom. Trebaju nam kreativne osobe koje bi svojim znanjem unaprijedile postojeće i razvile nove radionice kako bi iz godine u godinu bili sve bolji i rasli sve više!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Elvira.Pek@estudent.hr (voditeljica)

Poslovno savjetovanje

Analiza Planiranje Implementacija
Tim za poslovno savjetovanje nudi usluge savjetovanja mikro i malih poduzeća, obrta i udruga. Poslovno savjetovanje koje se pruža sastoji se od različitih dijelova poput financija, marketinga, organizacije, menadžmenta, revizije te drugih. Članovi stječu vještine strateškog, taktičkog i operativnog planiranja te razvijaju sposobnost razmišljanja o poduzeću kao sustavu koji u potpunosti funkcionira tek kada svi njegovi dijelovi funkcioniraju zasebno, ali i simultano kao cjelina. Osim što im tim omogućuje da naučeno stvarno primjene u praksi preko poslovnih slučajeva kojim se tim bavi, omogućuje im se i da steknu neka nova znanja i vještine preko interne baze koju članovi iz godine u godinu obnavljaju i unapređuju novim modelima, metodama, poslovnim slučajevima te alatima planiranja i analize. Nadalje kroz organizaciju niza internih radionica, edukacija i predavanja članovi dobivaju iskustvo u poslovnoj komunikaciji, organizaciji događaja i poslovnom pristupu rješavanja problema.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Luka.Vukoja@estudent.hr (voditelj), Barbara.Lukacic@estudent.hr (zamjenica)

Predavanja i radionice

Organizacija Kreativnost Timski rad
Kao što samo ime kaže, naš tim organizira predavanja i radionice prvenstveno za studentsku populaciju, ali se ovisno o temi, pridružuju i ostale koji su zainteresirani. Svakom pojedincu koji je prepun ideja, a ne zna kako i gdje bi ih ostvario, pružamo mogućnost da organizira predavanje po svojem nahođenju i sebi i drugima prezentira svoje sposobnosti, a usput se  zabavi i upozna puno cool ljudi. Glavni cilj je putem timskog rada spoznati kvalitete koje svatko od nas ima u sebi, a da to možda i nije znao. Ako misliš da u tebi čuči malo znatiželje i avanturističkog duha imaš sve što nama treba.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Elena.Vlacic@estudent.hr (članica tima)

Skupina Financije

Računovodstvo i financije

Novac Knjiženje Financial Week
Računovodstvo i financije je tim koji vodi brigu o novcu kojim raspolaže udruga. Odgovorni, precizni i marljivi članovi tima bave se izradom budžeta, knjiženjem računa te sastavljanjem izvještaja. Također, imamo i kreativnu stranu – organiziramo projekt „Financial Week“ na kojem nam je cilj održati zanimljiva predavanja i radionice. Ako posjeduješ navedene osobine i ako gajiš strast prema računovodstvu, za tebe nema dvojbe, prijavi se u naš tim i stekni vrijedna znanja i iskustvo za budućnost!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Luka.Rozman@estudent.hr (voditelj), Tena.Sacic@estudent.hr (suvoditeljica).

Skupina Informacijske Tehnologije

IT

Web aplikacije/dizajn Programiranje Baze podataka
Tim za informacijske tehnologije (IT) potporni je tim naše udruge. Potpora koju pružamo sastoji se od brige o svim sustavima, web aplikacijama i stranicama eSTUDENTA, pri čemu koristimo moderne tehnologije kako bi udruga što efikasnije funkcionirala. U našem će timu članovi pokazati i steći znanja programiranja prilikom održavanja sustava te biti kreativni u dizajnu našeg weba. Tehnologije kojima se služimo pri održavanju i kreiranju web aplikacija su HTML, Bootstrap, jQuery, WordPress, AngularJS, CakePHP, Node.js i Django; MySQL kao središnja baza podataka, a da bi sve radilo kako treba, tu su Linux serveri. Osim programiranja, web-dizajna te održavanja kompletnih sustava, mi u IT-u njegujemo važnost zajedništva i timskog rada. Organiziramo različite edukativne radionice, ali se, povrh svega, najbolje znamo zabavljati i uživati u pozitivnom ozračju kojim odiše IT i cijela udruga!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Maja.Marija.Fasnik@estudent.hr (voditeljica), Kristijan.Gugec@estudent.hr (voditelj), Andrej.Kasic@estudent.hr (voditelj).

Skupina Ljudski potencijali

Ljudski potencijali

Povezivanje članova Teambuildinzi Tulumi
Osnovni cilj tima za ljudske potencijale je briga za članove te povezivanje svih članova Udruge. Ljudski potencijali vide svakog člana kao dragocjenog za Udrugu, a s obzirom da mu se vrijednost povećava razvojem, fokusiramo se na rast i razvijanje pojedinčevih potencijala i vještina kroz razne aktivnosti. Bavimo se organizacijom teambuildinga, tuluma i ostalih aktivnosti kroz koje se članovi međusobno povezuju kako bi mogli međusobno skladno funkcionirati i surađivati unutar eSTUDENTa uz maksimalnu produktivnost. Organiziramo razne edukacije u kojima članovi mogu naučiti nove stvari te razviti svoje već postojeće vještine. Provodimo dva evaluacijska sustava kroz koje je moguće iskazati zadovoljstvo Udrugom i članovima te predložiti promjene u svrhu ostvarivanja ciljeva i daljnjeg poboljšanja Udruge. Osoba kakvu želimo u svom timu mora biti prije svega vesela i pozitivna jer je to duh koji želimo prenijeti na cijelu Udrugu. Mora biti komunikativna, organizirana, snalažljiva i predana zadacima koji se stave pred nju. Kreativnost je dobrodošla, jer uvelike doprinosi organizaciji navedenih aktivnosti.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Lea.Metlicic@estudent.hr (voditeljica), Alen.Dalapa@estudent.hr (voditelj), Zorica.Grmoja@estudent.hr (voditeljica).

Skupina Marketing

Marketing

Kampanje Social Media Dinamičnost
Naša uloga je prezentacija svih projekata eSTUDENTa, ali i same Udruge na najbolji mogući način. To radimo kroz splet offline i online kampanja, što znači da su sastanci u našem timu česti, ali istovremeno i veoma zabavni i kreativni. Radom u marketing timu dobit ćeš priliku razvijati vlastite ideje, voditi društvene mreže s više tisuća fanova, naučiti funkcionirati u timu, dati i primiti kritiku, ali prije svega dobro se zabaviti. Od tebe tražimo da budeš organiziran, kreativan, pouzdan, komunikativan i pozitivan. Ako se pronalaziš u navedenim osobinama nemoj previše razmišljati nego klik na prijavu!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Petra.Grubisic@estudent.hr (voditeljica), Karla.Krstanovic@estudent.hr (voditeljica), Helena.Radicek@estudent.hr (voditeljica)

Multimedija

Fotkanje Snimanje Obrada
Tim za multimediju odgovoran je za fotografiranje i snimanje svih događaja eSTUDENTa, od predavanja i radionica, do druženja i izlazaka. Ako si komunikativna i motivirana osoba s dobrim okom za detalje, koja uživa fotografirajući, ili pak želi steći fotografsko iskustvo, priključi se u naš tim te uz puno zabave osiguraj najbolje fotke!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Katarina.Huljev@estudent.hr (voditeljica)

Vizualne komunikacije

Ideja Kreativnost Dizajn
Mnogo projekata koje organizira udruga eSTUDENT potrebno je vizualno oblikovati te ih predstaviti javnosti i ciljanoj skupini na originalan i kreativan način. Stoga naš tim tijekom cijele godine oblikuje veliki broj raznih formata tiskanih i digitalnih promotivnih materijala. Svaki od naših timljana dobije jedan od projekata Udruge i na njemu radi od početka do kraja projekta, tj. od davanja početne ideje, osmišljavanja koncepta vizuala, izvedbe vizuala i pripreme vizuala za tisak. Ravnopravan i poticajan odnos u timu omogućuje izražavanje i provedbu vlastitih kreativnih zamisli. Uz to, timljani imaju mogućnost steći nove vještine iz područja dizajna te osjetiti kako je raditi na projektima. Ako se na ulici osvrćeš za skoro svakim plakatom te razmišljaš o njemu dok hodaš, tim za vizualne komunikacije spremno čeka tvoju prijavu. Ako ti ovo zvuči primamljivo i željan si novih iskustava koji će tvoje karakteristike učiniti poželjnima na tržištu rada, pravo vrijeme je da postaneš član najkreativnijeg tima!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Antonija.Lasic@estudent.hr (voditeljica), Matea.Milin@estudent.hr (voditeljica), Josip.Salov@estudent.hr (voditelj).

Skupina Natjecanja

App Start Contest

Aplikacija Start up ICT
App Start Contest je edukativno natjecanje u izradi mobilnih i web aplikacija. Kao član organizacijskog tima imaš priliku biti dio ICT sektora u Hrvatskoj. Koordinacijom natjecanja i komunikacijom s natjecateljima i partnerima ćeš izbrusiti svoje sposobnosti izražavanja i prenošenja vlastitih ideja drugima, pratit ćeš razvoj inovativnih programskih rješenja kroz natjecanje, a u konačnici i proboj na tržište. Svi oni koji uz volju za timskim radom i organizacijom posjeduju i interes za područje razvoja programskih rješenja i poduzetništvo, zasigurno će uživati u ASC timu.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Ana.Mioc@estudent.hr (voditeljica).

Case Study Competition

Koordinacija Renomirana poduzeća Organizacija
Case Study Competition ti nudi mogućnost sudjelovanja u organizaciji natjecanja kojem je cilj spojiti gospodarsku i akademsku zajednicu na obostrano zadovoljstvo. Glavni zadatak članova tima je biti dobra i kvalitetna poveznica između sudionika i partnera te organizacija i osmišljavanje svih aktivnosti vezanih uz projekt. Sudjelovanjem u ovom timu članovi stječu nova znanja i poboljšavaju postojeća, tako javni nastupi postaju zabava, kontaktiranje i suradnja s partnerima vježba i praksa za sljedeću stepenicu u životu, a timski rad nešto bez čega ćeš teško moći. Osim puno dobre volje i želje za uspjeh projekta potrebno je razmišljati izvan okvira, biti uporan te biti spreman na nepredviđene situacije. Za više informacija o timu kontaktirajte: Iva.Kovacic@estudent.hr (voditeljica),   Matija.Krajacic@estudent.hr (suvoditelj).

Elektroboj

Elektrotehnika Ambicija Organiziranost
Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Elektroboj organizacijski tim okuplja ambiciozne i poduzetne studente koji ne odustaju dok svoje ideje ne pretvore u djela. Osim interesa za elektrotehniku, svim članovima tima zajednička je želja potaknuti isti interes i kod drugih studenata. Organizacija natjecanja Elektroboj idealan je način za ostvarenje te želje kao i organiziranje brojnih predavanja i radionica u sklopu natjecanja. Svaki član organizacijskog tima ima priliku usavršiti svoje organizacijske vještine, komunicirati s partnerima i ljudima struke te osjetiti kako je biti dijelom jednog produktivnog tima.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Ivan.Varnica@estudent.hr (voditelj), Antonella.Barisic@estudent.hr (suvoditeljica).

Moot Court Croatia

Organizacija Poslovno istraživanje Odvjetnički uredi
Moot Court Croatia je natjecanje u obliku simuliranog suđenja u kojem timovi studenata, uz pomoć mentora, pronalaze najbolja rješenja za zadani hipotetski pravni slučaj. Cilj natjecanja je omogućiti zainteresiranim studentima stjecanje novog znanja, iskustva i poznanstava te upoznavanje praktične strane buduće profesije pod vodstvom istaknutih pravnih stručnjaka. MCC tim bavi se organizacijom i provedbom samoga natjecanja tako da organizira i koordinira sve aspekte natjecanja od promocije i prijava studenata sa svih pravnih fakulteta u RH do same završnice, a što među ostalim uključuje sklapanje partnerstva s odvjetničkim uredima, suradnju i komunikaciju s istaknutim poduzećima, profesorima, sucima i odvjetnicima, komunikaciju sa studentima, medijima, kao i organizaciju dvodnevnih usmenih ročišta. Kroz strateško i operativno planiranje projekta članovi tima stječu organizacijske i komunikacijske vještine, kao i vještine funkcioniranja i organizacije rada u timu, dok putem pisanja službene dokumentacije i komunikacijom s partnerima projekta razvijaju vještine poslovnog izražavanja i ponašanja, a uz to upoznaju potencijalne buduće poslodavce te dobivaju izravan uvid u vještine i kvalitete koje su tražene i potrebne po završetku obrazovanja. Rad u MCC timu odlikuje zajedništvo, predanost i inovativnost, a sve u prijateljskoj atmosferi i okruženju u kojem je svakom članu tima omogućeno razvijati vlastiti potencijal i ideje te se razvijati i stjecati nova znanja i vještine. Od članova očekujemo da će biti ambiciozni i predani, dobro organizirani, spremni prezentirati svoje ideje i razmišljati izvan okvira, ponekad i žrtvovati koju neprospavanu noć, kao i biti spremni hrabro i smireno pristupiti potencijalnim iznenadnim situacijama.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Laura.Krizel@estudent.hr (voditeljica), Jakov.Hadzija@estudent.hr (suvoditelj)

Mozgalo

Big Data Project management Istraživanje
Mozgalo je tim koji čini skup komunikativnih, odgovornih i radišnih studenata zainteresiranih za Big Data, data mining i prediktivnu analizu kao i studenata zainteresiranih za timski rad i otkrivanje novih znanja. Pojmovi  kao što su Big Data, data mining i sl. odnose se na pronalaženje korisnih informacija iz velikih količina podataka pomoću tehnika strojnog učenja, statističkih metoda i analitičkog razmišljanja. Članovi ovog tima usavršavaju vještine u planiranju razvoja projekta, u organizaciji mnogobrojnih predavanja i radionica s tematikom data mininga i prediktivne analize , u marketinškoj promociji projekta na društvenim mrežama i putem newslettera tražeći novosti i zanimljivosti iz Big Data svijeta. U poslovnoj komunikaciji bavimo se  pisanjem službene dokumentacije i komunikacijom s partnerima projekta, u društvenoj komunikaciji  promoviranjem projekta među studentima, raznim social eventima organiziranim od strane tima i cijele Udruge, te još mnogobrojnim drugim stvarima. Samo sudjelovanje u organizaciji natjecanja donosi mnoge benefite i iskustva koja je jako teško steći samostalno te su izuzetno tražena i cjenjena  na tržištu rada, poput vještine rada u timu, organizacijskih sposobnosti, poznavanja tematike u pozadini jednog ovako zanimljivog natjecanja te razvoj svih soft skill vještina.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Paulo.Katic@estudent.hr (voditelj), Livija.Valentic@estudent.hr (zamjenica).

Smartup

Promicanje poduzetništva Savjesnost Entuzijastičnost
Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Natjecanjem se povezuju studenti, koji imaju poslovnu ideju, s mentorima i investitorima koji će im pomoći u realizaciji te ideje. Okosnica natjecanja je Lean metodologija koju natjecatelji imaju priliku naučiti na edukativnim radionicama koje se održavaju tijekom natjecanja, a služi realizaciji poduzetničke ideje primijenjene tržištu. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima. Članovi organizacijskog tima Smartup natjecanja bave se event managmentom, marketingom vizualnim komunikacijama i poslovnom korespondencijom, a sve u svrhu što bolje promocije samog natjecanja među studentskom populacijom, poslodavcima i članovima akademske zajednice. Ukoliko te zanima kako izgleda razvoj kreativne ideje od samog početka do konkretne realizacije, rad na napretku poduzetničke klime ili povezivanje sa startup scenom u Hrvatskoj, Smartup je tim za tebe!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Ana.Besker@estudent.hr (voditeljica)

Vizionar

Organizacija Umjetnost Agencije
Vizionar je najveće ​studentsko natjecanje u dizajnu namijenjeno ne samo profesionalcima, nego i amaterima, svima kreativnog duha. Kroz provedbu natjecanja, članovi tima mogu steći iskustvo u organizaciji projekata, razviti svoje komunikacijske vještine kroz komunikaciju sa studentima i partnerskim poduzećima te surađivati s predstavnicima najuglednijih agencija za oglašavanje u Hrvatskoj. Ako si marljiva i odgovorna osoba, zanima te dizajn i suradnja s agencijama, potraži svoje mjesto u Vizionar timu!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Jelena.Mandic1@estudent.hr (voditeljica), Ivana.Pecet@estudent.hr (suvoditeljica).

Skupina Odnosi s javnošću

Event management

Organizacija Eventi Kreativnost
Tim za event management razrađuje specifičnu ideju odgovarajuću pojedinom natjecanju (tematika natjecanja, obveze prema partnerima, specifičnost publike, svrhe otvorenja/završnice…) i prijedloge prezentira organizacijskom timu, nakon čije potvrde kreće u samu realizaciju događaja. U organizaciji događaja članovi organizacijskog tima natjecanja sudjeluju u smislu odgovornosti za dijelove događaja specifične za natjecanje (nabavljanje materijala za predstavljanje partnera, izjave prošlogodišnjih natjecatelja i slično), dok EM tim osmišljava koncept, osigurava lokaciju, izrađuje program i minutnicu, osigurava voditelja događaja, odrađuje operativne poslove na samom događanju (postavljanje dvorane, dekorativnih materijala, tehničke opreme i slično) i brine se za cjelokupan dojam koji Udruga komunicira događanjem. Za više informacija o timu kontaktirajte: Ana.Klaric@estudent.hr (voditeljica).

Odnosi s javnošću (PR)

Komunikacija Organizacija Snalažljivost
Odnosi s javnošću je tim koji se bavi vanjskom i unutarnjom komunikacijom u eSTUDENTu. Unutarnja komunikacija obuhvaća sve timove i njihove projekte, kao i organizaciju komunikacije između svih sastavnica Udruge. Vanjska komunikacija tima za odnose s javnošću uključuje cjelokupnu zajednicu studenata, suradnika i poslovnih partnera. Ako imaš „žicu“ za pisanje objava i poziva za medije, članaka i provođenje intervjua, ovo je savršena prilika da to pokažeš radom u timu za odnose s javnošću. Također, vrlo je bitno da imaš osobine kao što su proaktivnost, komunikativnost, organiziranost i snalažljivost. Ako se pronalaziš u ovom opisu, vrijeme je da začiniš svoje studiranjem radom u eSTUDENTu.

Za više informacija o timu kontaktirajte: Nikolina.Lednicki@estudent.hr (voditeljica), Zana.Jukic@estudent.hr (suvoditeljica).

Skupina Starter

Starter

Iskustvo Posao Karijera
Starter ti nudi priliku da sudjeluješ u različitim aktivnostima kojima je cilj povezivanje studenata i budućih poslodavaca. Postaneš li naš član, imat ćeš priliku sudjelovati u organizaciji radionica izrade životopisa, motivacijskog pisma te pripreme za intervju. Putem Starter sustava prosljeđujemo oglase za posao studentima prema njihovim interesima, a organiziramo i posjete potencijalnim poslodavcima. U sklopu Startera izrađujemo Starter priručnik o zapošljavanju mladih i organiziramo Starter konferenciju. Da bismo poduzećima zahvalili za njihov doprinos studentskoj zajednici, dodjeljujemo Zlatni indeks – nagradu poduzećima koja su svojim radom, ulaganjem i trudom pridonijela razvoju studentske populacije. Kod nas možeš naučiti napisati vrhunski CV, komunicirati s poduzećima, oduševiti na razgovoru za posao i raditi u poticajnom okruženju. Ako ti se sviđa što radimo, timski si igrač, motiviran si, uporan i snalažljiv - klik na prijavu!

Za više informacija o timu kontaktirajte: Antonija.Simek@estudent.hr (voditeljica), Adriana.Marusic@estudent.hr (voditeljica), Tin.Nemcic@estudent.hr (voditelj), Neva.Klaric@estudent.hr (suvoditeljica)
testimonial-partner
Sigurno ste se sreli s ljudima koji ne mogu naći posao, koji se ne snalaze u životu i ne shvaćaju kako sustav funkcionira? Razlog tome je što su se ti ljudi utopili u prosjeku, imali su prosječno dobre ocjene, izašli su s fakulteta zajedno s gomilom svojih kolega i ništa ih ne izdvaja iz mase prosječnosti. Jedini put koji vam omogućuje da se uzdignete iznad prosječnosti i budete primijećeni je da volontirate, a eSTUDENT je upravo savršena opcija za to. Putem eSTUDENT-a smo zaposlili dvoje ljudi do sada, jedan je direktor Once Sporta, a drugi tajnik udruge poslovnih anđela. Treba li vam još što reći? - Hrvoje Prpić, poduzetnik i investitor

testimonial-partner
U jedanaest godina suradnje s eSTUDENTom promijenila su se mnoga lica i načini rada i s jedne i s druge strane, ali razina suradnje je uvijek jednako kvalitetna. Sretni smo uvijek kada radimo sa studentima, ali kada surađujemo s jednom tako ozbiljnom, dobro organiziranom i pozitivnom ekipom kao što su eSTUDENTovci onda posao koji radimo prestaje biti obveza, nego postaje zadovoljstvo. Nadamo se da nas čeka još puno godina uspješne suradnje, zajedničkih projekata, ozbiljnog posla, ali barem jednako toliko i dobre zabave. - Jasmina Punek, Zagrebačka banka

testimonial-partner
Udruga eSTUDENT je za udrugu Mali zmaj u ožujku ove godine u sklopu projekta "Nepotrebno je nekom potrebno" skupljala knjige razne tematike, slikovnice i časopise. Dio knjiga smo već podijelili našim korisnicima, socijalno ugroženim obiteljima s djecom. U prostorijama Udruge organizirali smo akciju te su naši korisnici došli i izabrali za sebe knjige. Njihovo oduševljenje je bilo veliko jer je svatko mogao za sebe naći nešto. Djecu su oduševile brojne slikovnice, rječnici, enciklopedije a roditelji su se zainteresirali za malo ozbiljniju tematiku… Dio novijih knjiga slali smo djeci uz rođendanske darove a ostalo stoji u našem skladištu kao mala knjižnica i uvijek je dostupno korisnicima željnim čitanja. Budući da knjige prije svega prenose znanje, pružaju nadahnuće i daju inspiraciju, zahvali smo eSTUDENTu što je pokrenuo ovu akciju. Naši korisnici često zbog financijskih problema ni djeci ni sebi ne mogu kupiti knjige pa im je ovo bila divna prilika da ih nabave. - Udruga Mali Zmaj

testimonial-partner
Tijekom mog studiranja na EFZ nije postojala udruga poput eSTUDENTa i moja generacija nije mogla iskoristiti sve mogućnosti koje današnji studenti imaju. Surađujući s ekipom eSTUDENTa iz godine u godinu, vidim da se projekt uspješno nastavlja i poboljšava, iako se ljudi u Udruzi mijenjaju. Neki od aktivnijih članova eSTUDENTa s kojima sam nekad surađivao na studentskim projektima, danas su uspješni manageri ili vlasnici tvrtki. S nekima je ta suradnja nastavljena a mogu se pohvaliti da sam tijekom suradnje s eSTUDENTom stekao i neke prijatelje. Svakom studentu bi preporučio aktiviranje u nekoj od udruga poput eSTUDENTa te sto vise aktivnosti van samog nastavnog programa. Mi poslodavci cijenimo takvu proaktivnost i upravo tražimo studente koji nisu pasivni čekači već sami stvaraju poslovne prilike. - Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor

testimonial-student
Zašto se učlaniti u eSTUDENT i kako je Udruga utjecala na mene? U njoj definitivno nisam naučio matematiku (koja mi je sada svakodnevno potrebna), ali jesam naučio sve što mi je na faksu potrebno osim nje - od održavanja protočnosti email računa do smirenosti u stresnim situacijama. Moram priznati da nisam bio najrevniji član tima, ali sam naučio kako uvjeriti šefa/šeficu da se osloni na mene bez straha. Potom nisam bio niti najbolji šef tima, ali sam naučio cijeniti ljude koji su istu dužnost obavljali s lakoćom. Njihova organiziranost i komunikativnosti mi i danas služe kao inspiracija. Te naposljetku, nisam se u Udrugu učlanio zbog zabave, ali su one svejedno bile toliko dobre da su mi nepovratno podigle letvicu prema kojoj mjerim sve druge zabave. U konačnici, moj savjet: učlanite se - napravite jedan veliki korak prema nedostižnom idealu funkcionalne odrasle osobe. - Goran Žužić, PhD student računalne znanosti, Carnegie Mellon University

testimonial-student
Vrijeme studiranja je definitivno jedan od trenutaka kad se zapitate kojim putem želite ići u budućnosti, sto želite raditi i tko želite postati. Međutim, ono sto tada još ne znate je kako to postići. Slična su se pitanja vodila i u mojoj glavi u vrijeme faksa i jedino sto sam tad znala je da se moram izvoditi od ostalih studenata kako bih samoj sebi pomogla u budućnosti pri traženju posla. O eSTUDENTu u to vrijeme nisam znala puno, ali sam se prijavila. Tek poslije sam shvatila koliko mi je to iskustvo značilo. Između ostalog, zaposlena sam u poduzeću koje je putem eSTUDENTa tražilo nove djelatnike. eSTUDENT omogućava osobi da pronađe svoje interese, pokaze svoje vještine, razvije kreativnost te osjeti kako posao u stvarnosti izgleda. Istovremeno, kroz eSTUDENT možete upoznati puno ljudi sličnih interesa koji mogu biti od velike važnosti u vašem daljnjem životu. Ne razmišljajte previse, u eSTUDENTu sigurno nećete lose stvari naučiti niti ćete požaliti. Iskoristite priliku koja vam se sada nudi, shvatit ćete poslije koliko je to bilo bitno za vašu daljnju karijeru. - Ivana Vučemil, Head of Customer Support (Microsoft Dynamics Navision) at Adacta

testimonial-student
Malo je stvari o kojima pričam s toliko entuzijazma kao o eSTUDENTu! :) Uključio sam se još na prvoj godini i oduševio se koliko su ljudi motivirani i proaktivni te koliko im nijedna ideja ne izgleda prevelika ... I ostao jednako oduševljen sljedećih 5 godina! Mogao bih sada nabrajati sve sto sam prošao i naučio - ali vjerojatno je najvažniji osjećaj ponosa i povezanosti koji dijelim s hrpom odličnih prijatelja koje sam stekao kroz Udrugu. Kažem "stekao", jer ipak postoji nešto posebno sto te veze s ekipom s kojom si prošao kroz uspjehe, ali i izazove i padove. Ekipom kojoj je malo koji cilj bio prevelik i koja je iz godine u godinu stvarala čuda oko sebe! :) A sto sam naučio? Hrpa timskog rada i kvalitetne komunikacije. Osjećaj kako funkcionira organizacija, kako različiti ljudi funkcioniraju i vode timove. Kako pokrenuti i provesti projekt. Kako Fakulteti i Sveučilište funkcioniraju. Kako raditi s poduzećima. Da su svi ljudi samo ljudi, bez obzira bili oni nobelovci ili studenti koji će to tek postati. Kako "prodati" ideju, kako motivirati ljude oko sebe. Kako balansirati milijun obaveza. Kako je dobro pokretati i stvarati :). - Ivo Sluganović, Co-founder & CTO, Vibby

testimonial-student
Kad mi netko spomene eSTUDENT prvo se sjetim izvanrednih osoba koje sam upoznala. Puni želje za znanjem i uspjesima, puni novih ideja, zajedno smo vodili malu organizaciju, organizaciju koja je bolje organizirana od poduzeća s kojima se danas susrećem. Imali smo osjećaj da možemo sve što poželimo, i sve što smo poželjeli to smo i ostvarili. Po putu smo naučili kako se ponašati, kako razgovarati, pisati, držati govore, kako voditi tim, kako raditi s različitim ljudima i reagirati u različitim situacijama. Sve što smo prošli kroz udrugu dočekalo nas je i na radnim mjestima, i bili smo spremni. Danas smo svi redom zaposleni u poslovnim gigantima, s obećavajućim karijerama ispred sebe, ljudi s visokim ciljevima, velikim ambicijama, voljom i željom za rad i potrebom za probijanjem granica. Još uvijek se pitate kakvu je ulogu tu imao eSTUDENT? Spojio je prijatelje, kolege, poslovne suradnike, omogućio nam poslovne kontakte, nekima od nas i zaposlenje i spremne nas je poslao u „odrasli“ svijet. - Maja Majić, konzultatnt, Microsoft Dynamics AX, IN2

testimonial-student
Kad sam se nakon fakulteta zaposlio u Zagrebačkoj banci, shvatio sam koliko mi je značilo članstvo u eSTUDENTu. Ono me, uz sva ona teorijska znanja naučena tijekom studija, itekako pripremilo za lakše svladavanje svakodnevnih poslovnih zadataka i snalaženje u novim situacijama. U eSTUDENTu se konstantno susrećete s novim izazovima, sudjelujete u organizaciji raznih projekata, razvijate "soft" vještine, radite na sebi, povezujete se s kolegama i poslovnom zajednicom, stvarajući vrijedan "network of excellence". Ako želite naučiti i više od onoga što vam fakultet nudi, steći dodatna znanja i vještine te se družiti i surađivati s fenomenalnom ekipom, postanite dio eSTUDENT obitelji. Jer eSTUDENT je taj koji vam nudi svojevrstan uvod u poslovnu realnost, povezuje vas s budućim prijateljima i kolegama te vam omogućuje stvoriti dodanu vrijednost. Vrijednost za vašu budućnost. - Ozren Winkler, MSc Finance student na Frankfurt School of Finance & Management, Njemačka

Mi u eSTUDENTu puno radimo, ali kao i svi studenti ipak se najviše volimo zabavljati. A kako mi u svemu što radimo dajemo 100% od sebe, tako niti naša druženja nisu iznimka. :) Ono čemu se svaki član najviše veseli je sigurno TEAMBUILDING. Na njima se družimo dva puta godišnje, a jedan se uvijek održava van granica Hrvatske. Ne moramo ti niti govoriti koliko se legendarnih priča dogodilo upravo na našim teambuildinzima, zato ih nemoj nikako propustiti. Ako nitko od tvojih prijatelja neće ići s tobom ne brini, u roku od 10 minuta upoznat ćeš pola autobusa. :)
IMG_3692 IMG_1046 IMG_7020
Da ne bi bilo da se družimo samo dva puta godišnje, naši vrijedni članovi ljudskih potencijala organiziraju tjedna druženja pod nazivom CASUALI. To su opuštena druženja na kojima se možeš upoznati i družiti sa svim članovima. Često su tematski pa ćeš imat priliku pokazati svoje glasovne mogućnosti na karaokama ili opću kulturu na kvizovima.
IMG_2998 IMG_8513 cooltura_19.12. (16 of 28)-2
Ako voliš aktivnosti na otvorenom i isprobavanje novih vještina, CHUZA iliti Chaskanje Uz Zabavne Aktivnosti je prava stvar za tebe, jer ćeš se moći pohvaliti da si iz prve pogodio strike ili se popeo na Puntijarku za manje od 2 sata.
MVZ_Valentic (27 of 44) MVZ_Valentic (41 of 44) MVZ_Valentic (44 of 44)
Naravno, nećemo se lagati, eSTUDENT radi najbolje TULUME. Imamo ih nekoliko kroz godinu, a svi znamo koliko je kvalitetan tulum bitan za opuštanje od posla i faksa. Uvijek su tematski i daju ti priliku da svima pokažeš tko pravi kralj plesnog podija. ;)
Kopija datoteke IMG_1251 Kopija datoteke IMG_2611 IMG_2640
Kako organiziramo puno projekata tako često imamo razna DRUŽENJA povodom otvaranja/zatvaranja projekata. Izvrsna prilika da nazdraviš kolegama i sebi na dobro odrađenom poslu.
cooltura_19.12. (22 of 28)-2 IMG_2317 IMG_1518
Kako još uvijek nismo skroz odrasli volimo se ponekad zabaviti kao da smo klinci. Zato organiziramo POTRAGU na kojoj možeš pokazati sve svoje detektivske vještine. Pokaži inspektoru Clouseau da možeš brže od njega riješiti zagonetku iz danih tragova.
13015690_1130717330282602_6743876514225851353_n 13007350_1130717216949280_5594536019973220603_n 13015270_1130717493615919_5440340006518285694_n
MOZAIK PROMJENA je druženje eSTUDENATa, partnerskih poduzeća i pobjednika svih naših natjecanja. Kroz zajednički osvrt na proteklu godinu saznajemo kako možemo biti još bolji. :)
IMG_4504 IMG_4207 mozaik2016 (44 of 77)
Q: Postoje li uvjeti za nove članove? Čuo sam da vam je bitan prosjek i da se samo studenti određenih fakulteta mogu prijaviti, je li to istina?
A: Prijaviti se možeš ako si student/ica sveučilišnog preddiplomskog, dodiplomskog, diplomskog, integralnog preddiplomskog i diplomskog studija, stručnog ekvivalentnog studija ili visokih škola, a preporuča se da si barem 2. godina faxa. Prosjek ocjena nije relevantan. Učlaniti se mogu svi studenti (redoviti i izvanredni) sa svih fakulteta koji su u mogućnosti biti aktivni u Zagrebu.
 
Q: Koliko bih često (dnevno, tjedno, mjesečno) morao/la dolaziti na određene termine (sastanke) ili je moguće stvari odrađivati od doma?
A: Svaki tim ima najčešće po jedan sastanak tjedno koji je obavezan, a koliko sati uz taj sastanak još dodatno trebaš uložiti za ispunjavanje zadataka prilično ovisi o voditelju timu pa je to malo teže za odrediti. Neki članovi tima tjedno imaju 3-4h posla, dok drugi jako variraju s obzirom na timeline projekta. Ako želiš više informacija o tome, javi se voditeljima timova za koje si zainteresiran/a na mail (mailovi voditelja se nalaze na kraju opisa njihovih timova na: ovom linku).
 
Q: Jesam li ispunjavanjem prijave automatski postao članom eSTUDENTa?
A: Nisi. Članom se postaje prolaskom kroz selekcijski postupak. Selekcijski postupak sastoji se od više dijelova: prijave članova, online testiranja, motivacijskog pisma voditeljima timova te intervjua s istima. Tek nakon toga, ako te prihvati neki od voditelja postaješ članom tog tima.
 
Q: Je li nužno prijaviti se za tri tima ili mogu samo za jedan?
A:  Nije nužno, možeš birati hoćeš li se prijaviti za 1, 2 ili 3 tima te ih poredati prema vlastitim preferencijama.
 
Q: Što ako upadnem u 2 ili čak 3 tima? Mogu li sudjelovati u radu svih timova u koje sam upao?
A: To jako ovisi o voditeljima timova. Na osnovu dogovora između voditelja oni će odlučiti žele li imati člana koji sudjeluje u još nekom timu. Sudjelovanje u 3 tima baš i nije praksa, ali sudjelovanje u 2 tima čak i nije tako rijetka pojava. Ako ti je prva godina u udruzi savjetujemo ti da za početak uđeš u 1 tim, pa kasnije ako osjetiš da možeš, ponudi svoju pomoć drugim timovima, sigurno se neće buniti :) I da, i tebe se pita želiš li uopće sudjelovati u radu oba tima.
 
Q: Kada počinjemo s radom u timu?
A: Nakon intervjua javit će ti se voditelji (do 6.11.2016.) s točnim datumom i vremenom prvog sastanka koji će se održati u tjednu od 7. do 13.11.2016.
 
Q: Imam problem s prijavom, ne mogu upisati datum rođenja.
A: ​Imamo dvije opcije za tebe: 1) piši datum u obliku 07.08.1990. znači dvoznamenkasto i dane i mjesece i iza svega točka. 2) ako prvo ne ide, pronađi datum u kalendaru i odaberi.
 
Q: Imam problema s prijavom, naime, nakon prijave (log in-a) ne otvara mi se prozor za dalje, a slijedio sam sve upute. Što da radim?
A: Ako koristiš Internet Explorer, preporučili bi ti drugi preglednik: Chrome jer Internet Explorer zna malo pošašaviti... Ako nije taj slučaj, probaj prozor otvoriti u anonimnom načinu rada te se tamo probaj prijaviti. Javi je li sve ok prošlo, ako nije, onda ćemo dalje istraživati što se to ludo događa kod tebe :)!
 
Q: Je li moguće promijeniti svoje preferencije željenog tima izabranih na testiranju? I ako me netko iz tima koji su bili moj 2. i 3. izbor još nije pozvao na intervju, znači li to da nisam prošao u idući krug selekcije ili se to događa nakon što me 1. izbor odbije?
A: Svoje preferencije možeš promijeniti nakon intervju tako da pošalješ mail voditeljima timova i obavijestiš ih o promjeni. Svi studenti koji se prijave i ispune uvjete za intervju (testiranje, rješavanje caseva i predaja motivacijskog pisma) sudjelovat će na intervjuima za sve timove za koje su ispunili uvjet. Ako ti se netko od voditelja još nije javio, vjerojatno samo još usklađuju termine intervjua.
 
Q: Tijekom prijave na Vašoj stranici, nakon što sam ispunio sve traženo i kako bi završila prijavu kliknula sam gumb "Pošalji", uslijed čega mi je došla obavijest da sam srušila Vaš server te se moram javiti na ovaj e-mail.
A: Postoji mogućnost da su prijave zatvorene, a postoji mogućnost da je došlo do neke greške pa pokušaj ponovo ispuniti. Ako ni to ne pomaže, javi nam se sa svojim problemom.
 
Q: Mene zanima mogu li ja samo jednom timu poslat motivacijsko pismo. Zato mislim da možda nije ni potrebno da šaljem motivacijska pisma i odlazim na razgovore.
A: Ako želiš, motivacijsko pismo možeš poslati samo jednom timu. Odluka je tvoja, a mi ti svakako preporučujemo da pošalješ svoje motivacijsko pismo i ostalim timovima te pristupiš intervjuima. Pristupanje intervjuima odlična ti je prilika da upoznaš nove ljude i stekneš iskustvo koje ti kasnije može koristiti prilikom intervjua za posao.
 
Q: Ako dosad nisam dobio obavijest od voditelja da sam primljen, znači li to da nisam primljen u udrugu?
A: Bez obzira na to jesi li primljen u udrugu ili ne, netko od članova udruge javit će ti se mailom.