BM - Header_02-05

Nakon što su završile prijave poduzeća na Business Matchmaker, 19. ožujka otvaraju se prijave za studente. Business Matchmaker novi je projekt koji studentima pruža mogućnost susreta “licem u lice” s potencijalnim poslodavcima. Naime, prvi Business Matchmaker održat će se 19. travnja 2018. u PDS dvoranama na Ekonomskom fakultetu – Zagreb s početkom u 9 sati.

Business Matchmaker omogućava studentima kontakt s budućim poslodavcima, a osim toga pomaže im i pri razvijanju sposobnosti i vještina samoprezentacije koje će im koristiti u procesima pronalaska stručne prakse, pripravništva ili posla. Na prisustvovanje događaju potiče se sve studente i studentice završnih godina Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (IV. i V. godina studija). Za prijavu je potrebno poslati životopis te odabrati skupinu poduzeća unutar koje kandidat želi pristupiti selekcijskom postupku. Broj studenata koji mogu prisustvovati događaju je ograničen, a studenti će se moći predstaviti potencijalnim poslodavacima koji će biti podijeljeni u tri grupe. Prva faza upoznavanja poslodavaca i zainteresiranih studenata bazirana je na kratkim selekcijskim intervjuima u trajanju od 4 minute nakon kojih će poslodavci odabrane kandidate pozvati da sudjeluju u 20-minutnim intervjuima u popodnevnim satima. Nakon dva kruga intervjua studenti i poslodavci imat će priliku nastaviti druženje u neformalnoj atmosferi uz brojne dodatne sadržaje koji im se pripremaju.

Student si ekonomskog usmjerenja i želiš saznati koje su ti mogućnosti zaposlenja i biti korak bliže svom prvom zaposlenju, a možda i dobiti svoj prvi posao u struci? Napravi prvi korak i prijavi se na Business Matchmaker.

Matea Rubil