header_(1)

Službeno su započele prijave za natjecanje Mozgalo! Prijaviti se možeš od 2. ožujka do 13. ožujka u timovima od dvije do četiri osobe putem web obrasca na našoj službenoj stranici. Svečano otvorenje natjecanja održat će se 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.  

Na svečanom otvorenju natjecanja predstavit će se tema ovogodišnjeg natjecanja, kao i partneri koji podržavaju projekt. Također, studenti će iz prve ruke moći doznati više o iskustvima i dojmovima prošlogodišnjih pobjednika Mozgala – točnije, Elija Bartoša, Andrijane Brkić, Filipa Bosnića i Tonija Vidovića iz tima Kampanjci. Službeni početak natjecanja je 14. ožujka, a nagradni fond ove godine iznosi 12 000 kuna za prvo mjesto, 8000 kuna za drugo mjesto i 4000 kuna za treće osvojeno mjesto.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Ako imaš problema s pronalaskom srodnih duša koje će s tobom pokoriti ovo natjecanje, ne daj da te to obeshrabri. Možeš se sam prijaviti, a organizacijski tim Mozgala će se pobrinuti za tebe i spojiti te s drugim usamljenim natjecateljima. A kako bi bio siguran da ti najvažnije informacije neće promaknuti, prati nas na Facebook-u i prijavi se na naš newsletter.