elektroboj prijave 1

Prijave za ovogodišnje natjecanje Elektroboj su započele i traju do 15. ožujka. Ako si student elektrotehničkog fakulteta bilo kojeg grada u Hrvatskoj ili si student koji se elektrotehnikom bavi iz hobija te želiš pokrenuti vlastiti startup projekt prijavi svoj tim.  Elektroboj je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja  iz područja elektrotehnike i nudi ti izuzetnu priliku za početak uspješne karijere, povezivanje s poslodavcima te mogućnost realizacije vlastitih ideja.

Za ovogodišnji Elektroboj teme su zadane od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki te se po tome ovogodišnje razlikuje od dosadašnjih natjecanja. Odabrane su dvije teme koje definiraju područje rada i ne predstavljaju ograničenje tvojoj kreativnosti. Teme su: Pomozi! i Educiraj!.

Prva tema odnosi se na izradu praktičnog rješenja koje će biti od pomoći osobama s tjelesnim oštećenjima ili će unaprijediti kvalitetu njihovog života. To mogu biti osobe s oštećenjima vida, sluha, govora ili ekstremiteta, a natjecateljski tim samostalno odlučuje kojoj grupi osoba će njihovo rješenje biti namijenjeno. Druga tema tiče se unaprjeđenja nastave i edukacije u vrtićima te osnovnim i srednjim školama. Odnosi se na podučavanje tehničkih znanja i vještina iz domena elektrotehnike, računarstva, robotike, programiranja, mehanike i konstruiranja. Razvijena rješenja trebala bi približiti navedena područja mlađim uzrastima, ranije ih upoznati s njima te učiniti učenje lakšim i zanimljivijim.

Uvodno predavanje na kojem će biti predstavljene teme i partneri te druge potrebne pojedinosti o natjecanju održat će se 11. ožujka na FER-u. Sve dodatne informacije o dvorani i vremenu održavanja predavanja prati na našoj Facebook stranici. Partneri ovogodišnjeg Elektroboja su: Greyp Bikes, Xylon – logicBricks, REC Global, Rimac Automobil, Končar Institut za elektrotehniku, Ericsson i Telegra.  Oni će u fazi izrade rješenja održavati edukativne radionice i predavanja. Iskoriti mogućnosti koje ti pruža sudjelovanje na natjecanju i ohrabri se ostvariti svoju ideju – prijavi se na Elektroboj.