Elektroboj nagrade

Elektroboj nagrade

Otvorene su prijave za četvrti Elektroboj, jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Osim što je natjecanje izuzetna odskočna daska za studente i njihovu daljnju karijeru, ono uključuje i bogate nagrade u ukupnom iznosu od 16 000 kuna te Inkubatorski paket Tehnološkog Parka Zagreb koji obuhvaća startup edukaciju, mentoriranje i osiguran prostor za rad. Prijave su otvorene do 10. ožujka, a važno je napomenuti da se prijaviti mogu studenti iz cijele Hrvatske. Dolazak u Zagreb je obavezan samo za finale natjecanja na kojemu će finalisti prezentirati svoje ideje žiriju. 

Elektroboj sudionici

Elektroboj se odvija u tri faze. Prva se odnosi na prijave timova i pojedinaca, druga na osmišljavanje vlastitog rješenja na zadanu temu i predaju tehničke dokumentacije tog rješenja, a posljednja faza odnosi se na izradu projektnog rješenja. Naime, stručni žiri će na temelju dostavljene tehničke dokumentacije odabrati 5 najboljih projekata koji će dobiti financijska sredstva u iznosu od 2500 kn za izradu svog proizvoda. Ovogodišnje teme su gastroelektronika i tehnomoda.

Tema definira područje, ali ne postavlja nikakva ograničenja na funkcionalnosti razvijenog sklopovlja, tehničke značajke i primijenjene tehnologije. Projekt mora imati smislenu poveznicu s naslovom teme. Primjerice, hrana + tehnologija -> gastroelektronika. Zadavanjem tema želimo potaknuti kreativnost natjecatelja i potaknuti na razmišljanje,“ rekao je Ivan Varnica, voditelj organizacijskog tima Elektroboja.

Više o samom natjecanju možete saznati na uvodnom predavanju u četvrtak, 2. ožujka u Sivoj vijećnici zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva u 16 sati. Predavači će predstaviti ovogodišnje teme, a prošlogodišnji pobjednici natjecanja, tim Guitar Friend, govorit će o svojim uspjesima nakon Elektroboja.

Prijaviti se možete na ovom linku, a sve informacije vezane uz Elektroboj pratite na Facebooku. Ovogodišnji Premium partneri projekta su Xylon-logicBricks, GlobalLogic, Rimac Automobili i Končar – Institut za elektrotehniku, Regular partner je Ericsson, a prijatelj projekta je Razvojna agencija Zagreb.

Elektroboj guitar

Elektroboj 1