12822257_10156761356700045_546773595_n

Svečanim otvorenjem na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu započelo je, 12 po redu, studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva. Case Study Competition namijenjen je studentima različitih područja interesa i sa različitih fakulteta, a prijaviti se možeš do 18. ožujka.

Na otvorenju je otkriveno ‘Tko te gleda’, odnosno predstavljeno 11 ovogodišnjih poslovnih slučajeva. Od 14. do 18. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i na Ekonomskom fakultetu bit će organizirana predavanja na kojima ćeš moći dobiti više informacija i pitati sve što te zanima o svakom zadanom slučaju.

Poduzeća koja su ove godine odlučila zatražiti tvoju pomoć, istovremeno ti pružajući jedinstvenu priliku su: Adacta, Hotel Zlatni jelen, Hrvatski Telekom, INA, Novartis, Pliva Hrvatska,Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Tisak, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara. Slučajevi su kreirani s različitih područja poslovanja, ali i unutar raznih odjela ovih poduzeća tako da možeš pronaći nešto u skladu sa svojim interesima i sposobnostima.

Prijaviti se možeš u timu od dva do četiri člana, a svaki tim na raspolaganju ima i mentora iz poduzeća čiji poslovni slučaj rješava. Za najkreativnija rješenja rezerviran je bogati fond novčanih nagrada, ali i brojne prilike za stjecanje pravih poslovnih iskustava kroz prakse u predstavljenim poduzećima.

Vječiti problem studenata svakako je stjecanje prakse prije izlaska na tržište rada i dobivanje poslovnog iskustva koje nam je svima prijeko potrebno. Case study competition daje ti upravo to, ali i puno više. Ovo natjecanje ti daje jedinstvenu priliku odmjeravanja snaga sa studentima iz cijele regije i primjenjivanje znanja stečenih u studentskim klupama na pravim poslovnim problemima s kojima se susreću poduzeća.

Case Study Competition projekt je koji nas odmiče od monotonih svakodnevnih situacija i donosi nam dodatnu vrijednost koju čista teorija na fakultetu ne donosi. Takva vrsta natjecanja je must have za svako sveučilište jer nas tjera da radimo sami, prema svojim pravilima, napredujemo vlastitim razmišljanjem i stalnim istraživanjem te konstantnim radom na rješenjima jer samo tako ćemo naučiti najbolje što možemo! – Nikola Dudek, pobjednik Case Study Competitiona 2013. Godine.

 

Sve informacije o rasporedu predavanja, tijeku natjecanja i prijavama, potraži pod kategorijom natjecanja – Case Study Competiotion i na  facebook stranicama projekta, a kako je bilo na svečanom otvorenju pogledaj u videu.

Iskoristi ovu jedinstvenu priliku i iskušaj svoje snage među kolegama studentima iz cijele regije! Sretno!