ASC_15_16_druga_edukacija-02-02

U sklopu App Start Contesta, studentskog natjecanja u organizaciji eSTUDENTa održavaju se dva zanimljiva edukacijska predavanja –  „Izrada anonimne socijalne mreže“ i „Android tehnologije“. Predavači na prvom predavanju, ujedno i mentori na natjecanju, su Marko Marinović i Mislav Tomić iz HR Cloud Croatia dok će drugo predavanje održati Tereza i Ognjen iz Infobipa.

Radionica ‘Izrada anonimne socijalne mreže’ održat će se u srijedu 30.3. u 17 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani A-201 i prilika je da naučiš kako se slaže jednostavna web aplikacija – od dizajna baze podataka do izrade sučelja.  Za izradu aplikacije bit će korišteni Microsoft stack i AngularJS. S obzirom na to da će predavanje biti izrazito interaktivno, svakako preporučujemo da poneseš laptop na predavanje na kojem treba biti instalirano sljedeće:
– Visual Studio 2015 (Community Edition ili jača verzija)
– Sql Server 2014 ili novije (Express ili jača verzija)

Službeni facebook event za predavanje ‘Izrada anonimne socijalne mreže’ potražite na linku (https://www.facebook.com/events/1761329764102047/).

Odmah u četvrtak 31.03. u 17 sati na FER-u u dvorani A201 na rasporedu je predavanje „Android tehnologije“ by Infobip. Tereza i Ognjen će ti opisati sastavne komponente Android platforme: servis, receiver, intent, activity, content provider te se dotaknuti support libraryja (official Googleov). Također će se spomenuti osnovne UI komponente koje se koriste, npr. SnackBar te u tom kontekstu, mentori će pokazati kako se appovi mogu prilagoditi za različite uređaje. Nemoj propustiti priliku naučiti nešto novo i unaprijediti svoje rješenje na natjecanju. Svi studenti koji nisu natjecatelji App Start Contesta također su dobrodošli.

Službeni facebook event za predavanje ‘Android tehnologije’ potražite na linku (https://www.facebook.com/events/210162922705848/).

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija. Svake godine ASC okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa, od kojih su najzastupljeniji studenti programskog inženjerstva, grafičkog dizajna i ekonomije koji se u najčešće multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja. Studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost i znanje, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta podržavaju ih i savjetuju mentori i predstavnici poduzeća.