Business Matchmaker

Business MatchmakerPočinju prijave za poduzeća za drugi Business Matchmaker koji studentima nudi mogućnost susreta “licem u lice” s potencijalnim poslodavcima, a kojeg organiziraju Ured za savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentska udruga eSTUDENT. Mogućnost prijave imaju sva poduzeća koja nude praksu, pripravništvo ili posao studentima završnih godina Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Zainteresirana poduzeća mogu se prijaviti na službenoj stranici događanja od 15. studenoga do 15. prosinca 2018. godine. Business Matchmaker održat će se na Ekonomskom fakultetu – Zagreb u utorak, 26. ožujka 2019. godine.

Business Matchmaker je zamišljen kao brz i učinkovit način inicijalnog kontakta između studenata i njihovih potencijalnih poslodavaca. Ovaj događaj predstavlja izazov za studente i pomaže im pri razvijanju sposobnosti samoprezentacije, dok poslodavcima nudi mogućnost selektiranja najboljih kandidata na bazi četverominutnog intervjua na kojem stječu prvi dojam, a zatim i “dubinskog” dvadesetominutnog intervjua unutar kojega kandidati otkrivaju ostatak lepeze svojih kvaliteta. Business Matchmaker otvara mogućnost studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu da prve korake u procesu zadovoljenja profesionalnih aspiracija ostvare kroz ovakav jednostavan, dinamičan i inovativan selekcijski proces još za vrijeme završnih godina svoga studija. S druge strane, poslodavci koji se odluče sudjelovati na ovom događaju dobivaju jedinstvenu priliku za razgovor s brojnim mladim i kvalitetnim ljudima među kojima mogu pronaći kvalitete koje će doprinijeti njihovim poduzećima. Nakon svakog intervjua studenti ocjenjuju poslodavce i komentiraju kakav je dojam poslodavac ostavio, dok poslodavci čine isto za studente s kojima su razgovarali.

Svoje dojmove s prošlogodišnjeg Business Matchmakera podijelila je Sanja Barić, HR manager u HEINEKEN Hrvatska: “Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati na Business Matchmakeru. Ovo je odlična inicijativa jer direktno povezuje kompanije i studente. Sudjelovanjem na Business Matchmakeru želimo omogućiti studentima učenje i iskustvo kroz praksu u našoj kompaniji. Drago nam je što je interes i odaziv studenata velik, a posebno nas veseli što na tržište rada dolaze mladi kvalitetni ljudi među kojima ćemo sigurno pronaći i nove kolege.”.

“Prijavio sam se na Business Matchmaker iz neke osobne znatiželje. Sami koncept tako kratkog intervjua s potencijalnim poslodavcem me zaintrigirao te sam želio to iskusiti iz prve ruke. Iznimno me se dojmilo kako sam u te četiri minute, osim predstavljanja sebe, dobio uvid u svako poduzeće i prilike koje nude nama studentima. Mislim da je Business Matchmaker odlična prilika svakom studentu EFZG-a da dođe u doticaj s tržištem rada i napravi prvi korak prema svojoj željenoj karijeri.”, svoje razloge prijave na Business Matchmaker otkrio je Borna Nikolić, student Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

Više informacija možete saznati na službenoj web stranici Business Matchmakera.

Lana Bradasic