mcc_est web

Moot Court  Croatia  natjecanje  je u obliku simuliranog suđenja koje se održava već četvrtu godinu zaredom, a ujedno je i jedino takvo natjecanje na hrvatskom jeziku te po hrvatskim pozitivnim propisima.

Prijave za natjecanje otvaraju se u ponedjeljak 11. siječnja, a možeš se prijaviti ako si student treće i viših godina Pravnog fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu u ekipama od minimalno dva, a maksimalno četiri člana. Natjecanje se sastoji od pisanja podnesaka o hipotetskom slučaju, a 16 najboljih ekipa dobiva priliku usmeno raspravljati pred sudskim panelom.

Svi natjecatelji imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske te se upoznati  s potencijalnim budućim poslodavcima. Također, sudjelovanjem ćeš dodatno poboljšati razne osobne i profesionalne  sposobnosti i vještine radom na hipotetskom pravnom slučaju te ćeš tako nesumnjivo ojačati svoje samopouzdanje. Po završetku natjecanja dobivaš i certifikat o sudjelovanju koji možeš priložiti svom životopisu.

Natjecanje ti omogućuje stjecanje vrijednog iskustva timskog rada, istraživanja slučaja, sudjelovanja u raspravama pred sudom, a za najbolje osigurane su i vrijedne nagrade. U Moot Court Croatia uključeni su profesori, asistenti, suci, odvjetnici te neki od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, što čini dodatnu vrijednost samog natjecanja. Više o pravilima natjecanja i iskustvima prijašnjih pobjednika možeš pogledati ovdje.

Sve članove pobjedničke ekipe očekuje ljetna praksa u nekim od najboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu koji su partneri natjecanja  te besplatno sudjelovanje na Dubrovnik Summer School 2016. Za članove drugoplasirane ekipe u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje  osigurane su Osnovne obuke za izmiritelje. Članovi ekipe s najboljim pisanim podneskom osvojit će komplet knjiga pravne tematike kao dar partnera projekta Narodnih novina d.d., a najbolji govornik osvojit će Pravni leksikon, dar Leksigrafskog zavoda Miroslav Krleža.

Tijek natjecanja :

  • 15. siječanj – Svečano otvorenje
  • 11. – 25. siječnja  – Prijave
  • 15. ožujak – Rok za predaju pisanih podnesaka
  • 18. travanj – Objava sudionika usmenog dijela natjecanja
  • 6. svibanj – Otvorenje usmenog dijela natjecanja
  • 7. svibanj – Preliminarna ročišta
  • 8. svibanj – Polufinalna i finalno ročište

Detalje o otvorenju prati na  facebooku.