mcc-slider

S ponosom vas pozivamo da se prijavite na ovogodišnje Moot Court Croatia natjecanje. Prijave počinju 9. siječnja i traju do 25. siječnja 2017. godine. Isto tako vas pozivamo da dođete na svečano otvorenje natjecanja koje će se održati 13. siječnja u 18 sati u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.


PRIJAVI SE

 

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja koje se održava već petu godinu zaredom. Ove godine, s katedre za međunarodno privatno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, donosimo vam slučaj trgovačko-pravne prirode. Detalje slučaja možete pogledati ovdje.

Na natjecanje se mogu prijaviti studenti treće i viših godina Pravnih fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Sudjelovanjem na natjecanju dobivate iskustvo u timskom radu, u analizi slučajeva i istraživanju raznih baza podataka, ali i šansu da upoznate i umrežite se s budućim poslodavcima.

Pripremili smo nagrade u tri kategorije. Pobjednici natjecanja dobivaju priliku sudjelovati u Dubrovnik Summer School kao i trotjednu ljetnu praksu u jednom od partnerskih odvjetničkih ureda. Ekipi koja osvoji drugo mjesto omogućujemo 40-satnu Osnovnu obuku za izmiritelje u Hrvatskoj udruzi za mirenje (HUM). Za najbolji podnesak cijelu će ekipu nagraditi naš partner Narodne Novine sa setom knjiga pravne tematike, a najbolji govornik će od Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža dobiti Pravni leksikon. Također, u skladu s pravilnicima pojedinih fakulteta, mogu se osvojiti i ECTS bodovi.

MCC odlična je prilika za stjecanje dodatnih znanja i vještina primjenjivih u kasnijem profesionalnom životu. Iskustvo i prijateljstvo stečeno za vrijeme trajanja natjecanja u konačnici je najveća vrijednost koju natjecatelji mogu ponijeti sa sobom.

– Dino Gliha, član pobjedničkog tima 2016.

Moot Court Croatia je natjecanje u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na moot court natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta. Predstavljaju izvrsnu priliku da studenti steknu vrijedna iskustva istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom.Uz to, veliku vrijednost natjecanja čini intenzivna uključenost profesora, asistenata, sudaca, odvjetnika te nekih od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i partneri samoga natjecanja. S obzirom na to, sudjelovanjem na Moot Court Croatia studenti imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske.